Jak změnit citlivost myši na MacBooku

Vaše pohodlí a produktivitu při používání MacBooku může výrazně ovlivnit citlivost myši. Tento článek vás provede postupem změny citlivosti myši na MacBooku, ať už potřebujete změnit nastavení DPI (bodů na palec) nebo rychlost ukazatele. Budeme se také zabývat tím, jak snížit DPI, změnit rychlost posouvání a snížit DPI z 1200 na 800.

Chcete-li upravit citlivost myši, postupujte podle následujících kroků: 1. V nabídce Apple v levém horním rohu obrazovky vyberte možnost „Předvolby systému“. 2. V závislosti na používaném zařízení klikněte v části Předvolby systému na položku „Myš“ nebo „Trackpad“.

3. V okně nastavení myši nebo trackpadu vyberte kartu „Bod a kliknutí“. 4. Chcete-li změnit citlivost myši nebo trackpadu, posuňte posuvník „Tracking Speed“ nahoru nebo dolů. Citlivost lze upravit posunutím posuvníku doprava, posunutím doleva se citlivost sníží. 5. Chcete-li zjistit, zda je pro vás zvýšená citlivost při používání pohodlná, pohybujte myší nebo trackpadem a zároveň ji vyzkoušejte. Dokud nedosáhnete požadované citlivosti, opakujte kroky 4 a 5.

Jak snížit DPI na počítači Mac: Počítač Mac bohužel není vybaven vestavěnou funkcí pro přímou změnu nastavení DPI. Nastavení DPI nereguluje operační systém, ale samotná myš. K úpravě DPI musíte použít software nabízený výrobcem myši, pokud existuje. Software nebo ovladače výrobce vyhledejte na jeho webových stránkách. Nainstalujte software podle dodaných pokynů a poté upravte DPI podle svých potřeb. Chcete-li změnit rychlost posouvání v počítači Mac, postupujte podle následujících kroků: 1. V nabídce Apple klikněte na položku „Předvolby systému“. 2. V části Předvolby systému vyberte položku „Mouse“ nebo „Trackpad“. 3. V poli Nastavení myši nebo trackpadu vyberte možnost „Posouvání a zvětšování“. 4. Upravte posuvník „Scroll Speed“, abyste zrychlili nebo zpomalili rychlost posouvání pomocí myši nebo touchpadu. Rychlost posouvání lze změnit posunutím posuvníku doprava nebo doleva; posunutím oběma směry se posouvání zpomalí. 5. Procházením dokumentu nebo webové stránky ověřte, zda je nová rychlost posouvání pohodlná. Dokud neobjevíte ideální rychlost posouvání, opakujte kroky 4 a 5. Změna DPI z 1200 na 800 je následující: DPI je nastavení specifické pro hardware, které, jak již bylo vysvětleno, spravuje myš. Ke změně DPI z 1200 na 800 je třeba použít software dodávaný výrobcem myši. Software nebo ovladače výrobce vyhledejte na jeho webových stránkách. Nainstalujte program a pak v něm vyhledejte možnosti DPI. Po nalezení změňte nastavení DPI z 1200 na 800 a poté úpravy uložte.

Závěrem: Úpravou rychlosti sledování v nastavení myši nebo trackpadu změníte citlivost myši na MacBooku. K úpravám DPI však musíte použít software, který poskytuje výrobce myši. Podobně jako změna rychlosti posouvání vyžaduje i změna hodnot DPI aktualizaci systémových předvoleb nebo použití softwaru dodávaného výrobcem. Přizpůsobením nastavení myši podle těchto pokynů můžete zlepšit práci s MacBookem.

FAQ
Jak změním rozlišení svého Macu na 300 DPI?

Podle těchto postupů můžete zvýšit citlivost myši na MacBooku na 300 DPI (bodů na palec): 1. V nabídce Apple v levém horním rohu obrazovky vyberte položku „Předvolby systému“. 2. V okně System Preferences (Předvolby systému) vyberte možnost „Mouse“ (Myš) nebo „Trackpad“ (Trackpad) podle toho, jaké ukazovací zařízení používáte. 3. V nastaveních Myš nebo Trackpad byste měli najít posuvník nebo rozevírací možnost pro úpravu rychlosti sledování nebo citlivosti. Tato možnost by měla být změněna na 300 DPI, což je požadovaná úroveň DPI. 4. Pohybem myši nebo trackpadu se ujistěte, že vám nová úroveň citlivosti vyhovuje. DPI je často spojeno s herními myšmi a MacBooky obvykle postrádají přímé nastavení DPI. Pro popis možností citlivosti na Macu se běžně používají pojmy „rychlost sledování“ nebo „rychlost ukazatele“.

Jak změním DPI a citlivost myši?

Pomocí níže uvedených kroků můžete na MacBooku upravit citlivost a DPI myši: 1. V nabídce Apple v levém horním rohu obrazovky vyberte položku „Předvolby systému“. 2. V okně System Preferences (Předvolby systému) vyberte možnost „Mouse“ (Myš) nebo „Trackpad“ (Trackpad) podle druhu zařízení, které používáte. 3. V nastavení Myš nebo Trackpad vyhledejte posuvník nebo rozevírací nabídku, která umožňuje změnit citlivost nebo DPI (počet bodů na palec) myši. 4. Chcete-li změnit citlivost myši, přetáhněte posuvník nebo vyberte jiné číslo DPI. Vyzkoušejte několik možností, dokud neobjevíte tu, která nejlépe vyhovuje vašim preferencím. Některé myši nebo trackpady mohou mít navíc programovatelná tlačítka nebo nastavení zrychlení, což jsou další možnosti přizpůsobení. Pokud je některá z těchto alternativ dostupná, prozkoumejte ji a upravte podle svých potřeb. Jakmile jste s úpravami spokojeni, zavřete okno Předvolby systému. Nyní je nutné použít aktualizované nastavení citlivosti myši a DPI.

Nezapomeňte, že přesné postupy se mohou výrazně lišit v závislosti na verzi systému macOS, kterou používáte, a na konkrétním modelu myši nebo trackpadu.

Jak zvýším citlivost myši na svém notebooku?

Citlivost myši MacBooku lze zvýšit následujícími kroky: 1. V levém horním rohu obrazovky kliknutím vyberte nabídku Apple. 2. Klepněte na ikonu myši.

2. V rozbalovací nabídce vyberte možnost „System Preferences“ (Předvolby systému). 3. V okně Předvolby systému klikněte na položku „Zpřístupnění“.

4. V levém postranním panelu vyberte položku „Mouse & Trackpad“ (Myš a trackpad). 5. Posuvník pro „Tracking Speed“ (Rychlost sledování) naleznete v nastavení Mouse & Trackpad (Myš a trackpad). Chcete-li zvýšit citlivost myši, posuňte posuvník doprava. 6. Chcete-li novou citlivost otestovat, pohybujte myší a zároveň měňte posuvník, dokud nedosáhnete ideální úrovně citlivosti.

Citlivost myši MacBooku můžete zvýšit podle svého vkusu a zvýšit citlivost na své pohyby úpravou rychlosti sledování.