Jak připojit náhradní sluchátka AirPods. Tipy pro řešení problémů a párování

Jak propojit 2 AirPody?
Jděte do Nastavení a volby Bluetooth. Následně dlouze držte párovací tlačítko druhých sluchátek. V Nastavení se vám zobrazí mezi dalšími zařízeními – klepněte na ně. Následně v seznamu vašich zařízeních již stačí tento druhý pár sluchátek vybrat.
Další informace najdete na www.appliste.cz

Pokud jste si nedávno koupili náhradní sluchátka AirPod a nevíte, jak je připojit k zařízení, jste na správném místě. V tomto článku vás provedeme připojením nových AirPods a zároveň se budeme zabývat některými často kladenými otázkami a možnými problémy, které mohou nastat. Proč se nové AirPody, které jsem si koupil, nepřipojí? Příčin, proč se vaše náhradní sluchátka AirPods nepřipojují k iPhonu, může být několik. Nejprve se ujistěte, že vaše zařízení má zapnuté Bluetooth a je v dosahu AirPods. Dále se ujistěte, že je software v zařízení aktuální, protože zastaralý software může občas vést k problémům s připojením. Resetování sluchátek AirPods lze provést tak, že je vložíte zpět do pouzdra, otevřete víko a stisknete a podržíte tlačítko nastavení na zadní straně pouzdra, dokud nezačne stavová kontrolka oranžově blikat, pokud problém stále trvá. Poté je zkuste znovu připojit. Jak mohu spárovat sadu neshodných sluchátek AirPods? Nesourodý pár AirPods – jeden originální a jeden náhradní – můžete propojit, pokud patří ke stejné generaci. Za tímto účelem vložte víko nabíjecího pouzdra a obě sluchátka AirPods do něj. V nastavení Bluetooth v zařízení vyhledejte sluchátka AirPods v seznamu kompatibilních zařízení. Chcete-li sluchátka AirPods spárovat se svým zařízením, jednoduše na ně klepněte. I když mohou mít v důsledku odděleného používání mírně odlišnou úroveň nabití baterie, po připojení je můžete používat jako pár. Je třeba nejprve spárovat náhradní zařízení AirPod? Ano, abyste mohli náhradní zařízení AirPod používat, musíte jej nejprve propojit se svým zařízením. Důvodem je skutečnost, že váš smartphone musí být schopen rozpoznat odlišnou identitu, kterou každý AirPod nese. Pro spárování náhradních sluchátek AirPods použijte stejné postupy jako při párování původních sluchátek AirPods. Po otevření víka vložte AirPod do nabíjecího pouzdra a poté pomocí nastavení Bluetooth svého zařízení vyhledejte AirPods a připojte se k nim.

Je možné spárovat pouze jeden AirPod bez pouzdra?

Je možné propojit jeden AirPod bez nabíjecího pouzdra AirPods, i když to nedoporučujeme. Vložte si AirPod do ucha, se kterým chcete provést párování, a poté přejděte do nastavení Bluetooth v zařízení. V seznamu dostupných zařízení vyhledejte AirPods a klepnutím na ně je připojte. Mějte však na paměti, že pokud není AirPod zcela nabitý nebo pokud nebyl nikdy propojen s vaším zařízením, tento postup nemusí fungovat.

Závěrem lze říci, že připojení více zařízení AirPods je jednoduchý postup. Zkontrolujte aktualizace softwaru, zapněte v zařízení Bluetooth a v případě potřeby resetujte AirPods. Pokud jsou vaše sluchátka AirPods stejné generace, můžete je spárovat, i když jsou neshodná. Ačkoli je možné spárovat jeden AirPod bez pouzdra, doporučujeme použít nabíjecí pouzdro, aby byl zážitek plynulejší. Nový AirPod před použitím vždy spárujte.

FAQ
Mohu spárovat pouze jeden AirPod?

Můžete spárovat pouze jeden AirPod, ano. Vzhledem k tomu, že každý AirPod může fungovat samostatně, můžete si vybrat, zda budete chtít používat levý nebo pravý AirPod samostatně. Ujistěte se, že je AirPod nabitý, a pro spárování pouze jednoho AirPodu postupujte podle následujících pokynů: 1. Vstupte do nastavení Bluetooth svého zařízení. 2. Klepněte na tlačítko . 2. Vložte jeden AirPod do nabíjecího pouzdra, přičemž horní část nechte otevřenou. 3. Stiskněte a podržte tlačítko nabíjecího pouzdra, dokud nezačne blikat bílá kontrolka LED na přední straně. 4. Vyhledejte sluchátka AirPods v seznamu dostupných zařízení Bluetooth ve svém zařízení a vyberte je pro dokončení procesu párování.

Po spárování je používání jednoho sluchátka AirPod totožné s používáním dvou sluchátek AirPods pro přehrávání hudby, hovory a další funkce.

Jak spárovat náhradní sluchátko AirPod Pro?

Při párování náhradního sluchátka AirPod Pro postupujte podle následujících kroků: 1. Vložením náhradního sluchátka AirPod Pro do nabíjecího pouzdra se ujistěte, že je plně nabité. 2. Odšroubujte víko nabíjecího pouzdra. 3. Chcete-li na iPhonu nebo iPadu otevřít ovládací centrum, přejděte na domovskou obrazovku a posuňte se dolů. 4. Chcete-li aktivovat Bluetooth, klepněte na ikonu „Bluetooth“. 5. Najděte tlačítko na zadní straně nabíjecího pouzdra a stiskněte je a podržte, dokud nezačne blikat bílá kontrolka LED na přední straně pouzdra. Když jsou sluchátka AirPods Pro připravena ke spárování, mělo by se na iPhonu nebo iPadu objevit vyskakovací okno. V nabídce vyberte možnost „Připojit“. 7. Chcete-li dokončit proces párování, dodržujte pokyny na obrazovce. Kontrolka LED na přední straně nabíjecího pouzdra po spárování zcela zbělá. Pokud se vyskakovací okno nezobrazí, zkontrolujte, zda váš iPhone nebo iPad používá nejnovější verzi systému iOS nebo iPadOS. Můžete se také pokusit resetovat sluchátka AirPods tak, že přejdete do „Nastavení“ > „Bluetooth“ > klepnete na ikonu „i“ vedle sluchátek AirPods Pro > „Zapomenout toto zařízení“. Poté zopakujte postup párování.

Doporučujeme vám, abyste se v případě přetrvávajících problémů obrátili na podporu společnosti Apple.

Mohu používat jeden AirPod, když jsem ztratil druhý?

Pokud jeden AirPod ztratíte, můžete druhý stále používat. Protože každý AirPod může fungovat samostatně, můžete jeden AirPod stále používat k přijímání hovorů nebo poslechu zvuku. Mějte však na paměti, že vzhledem k tomu, že zvuk bude vycházet pouze z jedné strany, bude stereofonní zvuk oslaben. Pokud chcete ztracený AirPod nahradit, můžete si od společnosti Apple koupit jeden AirPod jako náhradu.

Mohu ještě připojit jeden AirPod?

Ano, lze připojit pouze jeden AirPod. Pokud máte jen jeden AirPod nebo raději používáte vždy jen jeden, můžete jej stále připojit a používat, protože AirPody lze používat samostatně. Jeden AirPod můžete připojit a používat jednoduše podle stejných pokynů pro párování jako pár AirPodů.