Jak otevřít mobilní aplikace na notebooku. Komplexní průvodce

Jak spustit aplikace pro Android na PC?
Jak tedy aplikace pro Android na počítači spustit? Budete pochopitelně potřebovat takzvaný emulátor, kterých je dostupných několik. Variantou, která asi napadne takřka každého, je emulátor, který je součástí SDK pro vývojáře aplikací pro Android. Osobně mám ale lepší zkušenost s emulátorem BlueStacks – ke stažení zde. Cached
Další informace najdete na www.businessit.cz

Náš každodenní život se stal výrazně závislejší na mobilních aplikacích, které nám umožňují přístup k nejrůznějším funkcím a možnostem zábavy. Tyto aplikace lze otevírat a používat na noteboocích, i když byly primárně vytvořeny pro mobilní zařízení. V tomto příspěvku se podíváme na různé způsoby přístupu k aplikacím pro systém Android z počítače a také k mobilním aplikacím pro systémy Windows 10 a Windows 11 na vašem notebooku. 1. Spouštění mobilních aplikací v systému Windows 10: Telefon se systémem Android můžete propojit s notebookem pomocí funkce „Váš telefon“ v systému Windows 10. Funkce „Váš telefon“ vám pomůže propojit telefon se systémem Android s notebookem. Podle následujících kroků spustíte mobilní aplikace na notebooku se systémem Windows 10:

Krok 1: Spusťte Microsoft Store v notebooku se systémem Windows 10 a vyhledejte aplikaci „Váš telefon“.

Krok 2: Stáhněte si aplikaci do notebooku a spusťte ji. Pomocí kabelu USB nebo připojení Wi-Fi připojte telefon se systémem Android k notebooku podle pokynů na obrazovce.

Krok 3: Po připojení telefonu otevřete na notebooku aplikaci „Váš telefon“ a poté si prohlédněte aplikace v telefonu. Chcete-li získat přístup k určené aplikaci v notebooku a používat ji, klikněte na její ikonu. 2. Spouštění mobilních aplikací v systému Windows 11: „Aplikace pro Android ve Windows“, nová funkce v systému Windows 11, umožňuje jednoduše stahovat a využívat aplikace pro Android v notebooku. Chcete-li spustit mobilní aplikace v notebooku se systémem Windows 11, dodržujte následující kroky:

Krok 1: V notebooku se systémem Windows 11 otevřete obchod Microsoft Store a vyhledejte položku „Amazon Appstore“.

Krok 2: Stáhněte a otevřete aplikaci Amazon Appstore na svém notebooku.

Krok 3: Přihlaste se pomocí svého účtu Amazon, nebo pokud jej v současné době nemáte, zaregistrujte se.

Krok 4: Po přihlášení můžete procházet a stahovat aplikace pro Android přímo z obchodu Amazon Appstore. Váš notebook bude vybaven těmito aplikacemi, které lze používat a otevírat stejně jako jakýkoli jiný program pro Windows. 3. Použití počítače pro přístup k telefonu se systémem Android:

Existuje mnoho způsobů, jak používat aplikace v telefonu se systémem Android a přistupovat k němu z počítače. Častou volbou je použití aplikací jako „AirDroid“ nebo „Vysor“, které umožňují zrcadlit obrazovku telefonu na počítači.

Nejprve si stáhněte a nainstalujte příslušný program do počítače a telefonu se systémem Android.

Krok 2: Chcete-li připojit telefon k počítači, otevřete program na obou zařízeních a postupujte podle pokynů na obrazovce.

Krok 3: Jakmile bude spojení navázáno, budete moci zobrazit obrazovku telefonu na počítači. K aplikacím v telefonu pak můžete přistupovat a používat je přímo z počítače.

4. Spouštění mobilních aplikací na notebooku bez aplikace Bluestacks:

Bluestacks je známý emulátor systému Android, který umožňuje používat mobilní aplikace na notebooku. Pokud byste však raději Bluestacks nevyužívali, existují i jiné možnosti.

Jednou z nich je použití rozšíření „ARC Welder“ pro prohlížeč Google Chrome. Díky tomuto doplňku můžete snadno spouštět aplikace pro systém Android v prohlížeči Chrome.

V kroku 1 přejděte do webového obchodu Chrome spuštěním prohlížeče Google Chrome na svém notebooku.

Krok 2: Nainstalujte rozšíření vyhledáním položky „ARC Welder“.

Po dokončení instalace otevřete novou kartu a na panelu záložek vyberte možnost „Aplikace“. Tam bude aplikace ARC Welder uvedena v seznamu.

Krok 4: Chcete-li otevřít aplikaci ARC Welder, klikněte na její ikonu. Adresář, ve kterém budou data aplikace uložena, si na požádání zvolíte sami.

Krok 5: Po výběru adresáře můžete do aplikace ARC Welder nahrát soubory APK aplikace Android. Tyto soubory APK můžete získat z řady online zdrojů.

Krok 6: Kliknutím na tlačítko „Test“ spustíte aplikaci Android v aplikaci ARC Welder po přidání souborů APK.

Závěrem lze říci, že existuje několik způsobů, jak otevřít mobilní aplikace na notebooku. Můžete použít mobilní aplikace s vestavěnými funkcemi v systémech Windows 10 a Windows 11 a můžete zrcadlit obrazovku systému Android na počítači pomocí programů, jako jsou AirDroid a Vysor. Mezi další řešení pro přístup k mobilním aplikacím na notebooku a jejich používání bez závislosti na emulátorech, jako je Bluestacks, patří použití obchodu Amazon Appstore nebo doplňku ARC Welder. Vyzkoušejte různé varianty těchto technik a zjistěte, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a preferencím.

FAQ
Jak nainstalovat APK v systému Windows?

K instalaci souborů APK do systému Windows je třeba použít emulátor systému Android. Zde je podrobné vysvětlení, jak toho dosáhnout:

1. Vyberte emulátor systému Android: BlueStacks, Nox Player a Memu jsou jen některé z mnoha možností. Vyberte si ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám, a poté jej stáhněte z příslušné webové stránky.

2. Nainstalujte emulátor: Po stažení souboru emulátoru spusťte instalační program a dokončete instalaci podle pokynů na obrazovce. 3. Spusťte emulátor: Po instalaci otevřete emulátor systému Android v počítači se systémem Windows. Inicializace emulátoru může trvat několik minut. Vyhledejte soubor APK, který chcete nainstalovat do svého notebooku, a poté jej stáhněte.

4. Soubory APK lze stahovat z různých webových stránek, ale měli byste být opatrní a stahovat pouze z těch renomovaných. 5. Instalace souboru APK: Jakmile soubor APK získáte, můžete jej do emulátoru nainstalovat několika různými způsoby. Jedním ze způsobů je jednoduše poklepat na soubor APK, což způsobí, že jej emulátor nainstaluje za vás. Jinou možností je spustit emulátor, najít soubor APK a přetáhnout jej do okna emulátoru. Počkejte na instalaci: Instalace souboru APK bude v emulátoru chvíli trvat. Po dokončení instalace se v zásuvce aplikací emulátoru objeví ikona aplikace. 7. Otevřete aplikaci: Nyní můžete nainstalovanou aplikaci spustit tak, že ji vyberete v zásuvce aplikací emulátoru kliknutím na její ikonu. Aplikaci můžete používat na notebooku se systémem Windows, protože se spustí uvnitř emulátoru. Nezapomeňte, že k aplikacím Android můžete na notebooku se systémem Windows přistupovat instalací souborů APK pomocí emulátoru Android, ale mohou existovat určitá omezení kompatibility v závislosti na emulátoru a konkrétní používané aplikaci.