Jak přidat rámeček v Prezentacích Google

Jak animovat v Google prezentaci?
Animace textu nebo obrázků

  1. V počítači otevřete prezentaci v Prezentacích Google.
  2. Klikněte na text nebo obrázek, který chcete animovat.
  3. Klikněte na Vložit. Animace.
Další informace najdete na support.google.com

Silným nástrojem pro tvorbu prezentací a vizuálního obsahu jsou Prezentace Google. Celkový styl vašich prezentací lze vylepšit a vaše informace mohou být vizuálně přitažlivější tím, že k nim nebo k jednotlivým prvkům prezentací přidáte rámeček. V tomto příspěvku se budeme zabývat přidáváním rámečků k prezentacím, obrázkům a tvarům v aplikaci Google Slides. Zahrnutí rámečku do prezentace: Chcete-li v aplikaci Prezentace Google přidat rámeček na celou prezentaci, proveďte následující akce:

1. Spusťte aplikaci Prezentace Google a otevřete prezentaci.

2. Vyberte snímek, na který chcete přidat rámeček, tak, že na něj kliknete, nebo vyberte více snímků najednou tak, že na ně kliknete a zároveň podržíte stisknutou klávesu Ctrl (Windows) nebo Command (Mac). 3. Na horním panelu nástrojů vyberte nabídku „Formát“. 4. Z nabídky výběru vyberte možnost „Ohraničení snímku“. Na pravé straně obrazovky se objeví postranní panel. Zde lze upravit barvu, tloušťku a průhlednost rámečku snímku. 6. Po úpravě parametrů rámečku klikněte mimo postranní panel a rámeček aplikujte na vybraný(é) snímek(y). Jak nakreslit rámeček kolem fotografie: Níže uvedené postupy vysvětlují, jak použít rámeček na fotografii uvnitř snímku v aplikaci Prezentace Google. 1. Klikněte na snímek, ke kterému chcete přidat rámeček, abyste jej vybrali.

2. Vyberte tlačítko „Možnosti formátování“ (znázorněné ikonou štětce) na panelu nástrojů v horní části. 3. V postranním panelu, který se objeví vpravo, vyberte kartu „Ohraničení“. 4. Zde lze zvolit průhlednost, barvu a tloušťku okraje obrázku. 5. Klepnutím mimo postranní panel aplikujte rámeček na obrázek po přizpůsobení nastavení rámečku. Jak dát tvaru obrys:

Tyto postupy je třeba dodržet, chcete-li tvaru v aplikaci Google Slides přidat rámeček nebo obrys: 1. Klepněte na tvar, na který chcete použít obrys, abyste jej vybrali.

2. Vyberte tlačítko „Možnosti formátování“ (znázorněné ikonou štětce) na panelu nástrojů v horní části. 3. Na bočním panelu, který se otevře vpravo, vyberte kartu „Ohraničení a výplň“. 4. Obrys tvaru lze nyní přizpůsobit z hlediska barvy, tloušťky a průhlednosti. 5. Klepnutím mimo postranní panel aplikujte obrys na tvar po přizpůsobení nastavení obrysu. Přidání ohraničující čáry: Podle následujících kroků přidáte do snímku ohraničující čáru, která rozdělí obsah: Postup:

1. Umístěte kurzor na místo, kam chcete přidat ohraničující čáru. 2. Vyberte tlačítko „Čára“ (viditelné jako ikona rovné čáry) na panelu nástrojů v horní části. 3. Z dostupných možností vyberte typ čáry, její tloušťku a barvu. 4. Pomocí myši klikněte a tažením vytvořte ohraničení. 5. Chcete-li čáru ohraničení použít, pusťte tlačítko myši.

Závěrem lze říci, že uživatelé aplikace Google Slides mohou přidáním rámečků ke snímkům, obrázkům, tvarům a dalším prvkům výrazně zlepšit vizuální přitažlivost a uspořádání svých materiálů. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete jednoduše změnit design svých prezentací a zvýšit jejich vizuální přitažlivost. Chcete-li vybrat rámeček, který nejlépe doplní váš obsah a estetické volby, vyzkoušejte různé vzory a barvy rámečků.

FAQ
Jak přidat rámeček v tabulkách Google?

Chcete-li přidat rámeček v tabulkách Google, postupujte podle následujících kroků: V kroku 1 otevřete dokument Tabulky Google. 2. Vyberte buňku (buňky) nebo rozsah buněk, do kterých má být přidán rámeček. 3. Na panelu nabídek v horní části stránky vyberte kartu „Formát“. 4. V rozevírací nabídce najeďte na položku „Ohraničení“ a vyberte možnost „Ohraničení a stínování“. Na pravé straně obrazovky se objeví postranní panel. Zde máte možnost přidat ohraničení podle vlastního výběru, například plnou, přerušovanou nebo tečkovanou čáru. 6. Změňte nastavení ohraničení, včetně barvy, tloušťky a toho, zda mají být ohraničení použita na konkrétní strany buněk.

7. Klepnutím na tlačítko „Použít“ přidáte po provedení požadovaných voleb rámeček do vybraných buněk.

Podle těchto pokynů můžete rychle přidat rámečky do buněk Tabulky Google a zlepšit tak vzhled a uspořádání dat.

Jak přidat rámeček v Dokumentech Google?

Můžete použít Dokumenty Google a přidat rámeček podle následujících kroků: Otevřete dokument Dokumenty Google v kroku 1. 2. Vyberte text, obrázek nebo tabulku, kterou chcete mít ohraničenou. 3. Na panelu nabídek vyberte kartu „Formát“. 4. V rozevírací nabídce najeďte myší na výběr „Ohraničení a stínování“. 5. Zobrazí se podnabídka s mnoha možnostmi výběru rámečků. Vyberte styl ohraničení, například plný nebo čárkovaný, který preferujete. 6. Vytvořte si vlastní ohraničení výběrem stylu čáry, barvy a tloušťky z dostupných možností.

7. Po provedení požadovaného nastavení rámečku se rámeček aplikuje na vybraný text, obrázek nebo tabulku. Vezměte prosím na vědomí, že Dokumenty Google nemají vestavěnou funkci, která by umožňovala ohraničit celou stránku. Ohraničení lze použít pouze u omezeného počtu součástí dokumentu.

Jak změnit rámeček u tabulky v aplikaci Prezentace Google?

Podle těchto pokynů upravíte rámeček tabulky v aplikaci Prezentace Google: 1. Spusťte aplikaci Prezentace Google a přejděte na snímek s tabulkou v prezentaci. 2. Klepněte na libovolné místo v tabulce a vyberte jej. Tím se v horní části obrazovky zobrazí panel nástrojů pro každou tabulku. 3. Z rozevírací nabídky na panelu nástrojů tabulky vyberte možnost „Tabulka“. Obvykle ji najdete na pravé straně panelu nástrojů. 4. Z rozevírací nabídky vyberte možnost „Vlastnosti tabulky“. Zobrazí se dialogové okno s různými možnostmi přizpůsobení. 5. V dialogovém okně „Vlastnosti tabulky“ vyberte kartu „Ohraničení a výplň“. Zde můžete změnit možnosti ohraničení tabulky. 6. Klepněte na rozevírací nabídku vedle položky „Barva ohraničení“ a vyberte novou barvu pro úpravu stylu ohraničení. 7. Můžete také změnit tloušťku rámečku tak, že v rozevíracím seznamu vedle položky „Border thickness“ (Tloušťka rámečku) vyberete požadovanou tloušťku kliknutím na ni. 8. Kliknutím na tlačítko „Použít na všechny“ provedete úpravy rámečku pro celou tabulku. Tlačítko „Použít“ uloží změny a zavře dialogové okno, jakmile jste s nastavením rámečku spokojeni. Podle těchto kroků můžete jednoduše upravit ohraničení tabulky v aplikaci Prezentace Google.