Jak přidat na panel nástrojů v Macu

Jak Vyscreenovat obrazovku na Macbooku?
Stiskněte a podržte současně tyto tři klávesy: Shift, Command a 4. Přetažením zaměřovacího kříže vyberte oblast obrazovky, kterou chcete zachytit. Pokud chcete celý výběr posunout, podržte při přetahování mezerník. Chcete-li snímání obrazovky zrušit, stiskněte klávesu Esc.
Další informace najdete na support.apple.com

Panel nástrojů Macu umožňuje snadný přístup k často používaným programům a funkcím. Lze jej upravit podle vašich potřeb a najdete jej v horní části obrazovky. Vaši produktivitu a pohodlí můžete podstatně zvýšit přidáním objektů na hlavní panel, panel nabídek, pracovní plochu a panel nástrojů. V tomto článku se podíváme na několik způsobů, jak přidávat věci do těchto různých kategorií Macu.

1. Zařazení na panel nástrojů: Chcete-li přidat položky na panel nástrojů Macu, postupujte podle následujících postupů: Klepnutím na ikonu Finderu v doku můžete

1. Otevřít okno Finderu. 2. Přejděte na program nebo adresář, který chcete přidat na panel nástrojů.

3. Chcete-li přidat položku na panel nástrojů, klikněte na ni a přetáhněte ji tam. Objeví se zelená ikona plus, která vás informuje o tom, že můžete objekt odhodit.

4. Chcete-li položku přidat na panel nástrojů, pusťte tlačítko myši.

Kliknutím a přetažením na požadované místo můžete změnit polohu součástí panelu nástrojů. Chcete-li položku odebrat, stačí na ni kliknout a před uvolněním tlačítka myši ji z panelu nástrojů přetáhnout. 2. Včetně panelu nabídek:

Panel nabídek počítače Mac, který se nachází v horní části obrazovky a umožňuje přístup k řadě systémových možností a nabídek aplikací. Praktickou technikou, jak mít rychlý přístup k preferovaným aplikacím, je přidání položek do panelu nabídek. Zde je návod, jak na to: Otevřete program, který chcete přidat do panelu nabídek v kroku 1.

2. Navštivte stránku nastavení nebo předvoleb dané aplikace. 3. Vyhledejte volbu, která vám umožní přidat program na panel nabídek. Pokud je volba povolena, zobrazí se ikona aplikace na panelu nabídek.

Pro odstranění položky z panelu nabídek jednoduše přejděte do předvoleb nebo nastavení aplikace a příslušnou volbu zakažte. 3. Vytvoření vlastního panelu nástrojů:

Kromě přidávání položek na panel nástrojů můžete měnit jeho vzhled a funkce. Postup je následující: 1. Otevřete okno Finderu a v nabídce úplně nahoře vyberte položku „View“ (Zobrazení). 2. V rozevíracím seznamu vyberte možnost „Přizpůsobit panel nástrojů“. 3. Otevře se okno s přehledem různých ikon a funkcí, které lze přidat na panel nástrojů. 4. Chcete-li přidat potřebné ikony, přetáhněte je na panel nástrojů. 5. Přetáhněte ikony na správné místo kliknutím a přetažením. Po dokončení úprav panelu nástrojů vyberte ve vyskakovacím okně možnost „Hotovo“.

Pomocí této možnosti úprav můžete přidat užitečné nástroje, například tlačítko pro pořízení snímku obrazovky, zástupce složky nebo tlačítko rychlého přístupu k určité aplikaci. 4. Včetně ikon na hlavním panelu a na ploše: Na plochu Macu můžete přidat ikony pro snadný přístup k dokumentům, složkám a programům. Mac však na rozdíl od Windows nemá hlavní panel, na který byste mohli objekty umístit. V následujícím textu je popsáno, jak přidat ikony na pracovní plochu Macu:

Krok 1: Najděte program, soubor nebo složku, které chcete přidat na plochu. 2. Chcete-li objekt přesunout na plochu, klikněte na něj a přetáhněte jej. Při přetahování položky se zobrazí malá ikona s jejím vyobrazením. 3. Pustíte-li tlačítko myši, umístíte objekt na plochu. Nyní se zobrazí jako ikona.

Chcete-li odstranit ikonu z plochy, jednoduše na ni klikněte a přetáhněte ji do koše, nebo na ni klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte možnost „Přesunout do koše“.

A konečně, přizpůsobení panelu nástrojů, panelu nabídek, pracovní plochy a hlavního panelu počítače Mac může výrazně zvýšit vaši produktivitu a přístupnost. Podle výše uvedených postupů můžete rychle přidávat a měnit položky v těchto oblastech podle svého vkusu. Vyzkoušejte různá nastavení, abyste zjistili, které z nich maximalizuje produktivitu vašeho Macu a které vám nejlépe vyhovuje.

FAQ
Jak připnout na panel nástrojů Macu?

Chcete-li připnout položku na panel nástrojů Macu, můžete se řídit těmito postupy: 1. Kliknutím na ikonu Finderu v Docku (ta s usmívajícím se obličejem) spustíte Finder na Macu. 2. Vyhledejte objekt, který chcete připnout na panel nástrojů, tak, že přejdete na jeho umístění. Může to být soubor, složka nebo program. 3. Chcete-li položku přesunout na pravou stranu panelu nástrojů, vedle aktuálních ikon, klikněte na ni a podržte ji. Ostatní ikony se při přetahování objektu přesunou stranou, aby uvolnily místo. Jakmile je položka na požadovaném místě na panelu nástrojů, uvolněte ji.

Položka, která byla připnuta na panel nástrojů, tam zůstane pro pohodlný přístup i po dokončení. Chcete-li položku okamžitě otevřít, stačí kliknout na ikonu na panelu nástrojů. Na panel nástrojů nelze připnout všechny objekty, proto na to pamatujte. Na panel nástrojů lze tímto způsobem přidat pouze několik vybraných věcí, například adresáře, soubory a aplikace.

Jak upravím svůj vlastní panel nástrojů?

V počítači Mac můžete vlastní panel nástrojů upravit následujícími úkony: 1. Spusťte program, pro který chcete upravit panel nástrojů, například Finder nebo Safari. 2. V seznamu nabídek v levém horním rohu obrazovky vyberte možnost „Zobrazit“. 3. Klepněte na rozevírací nabídku a vyberte možnost „Přizpůsobit panel nástrojů“. 4. Zobrazí se okno přizpůsobení s aktuální konfigurací panelu nástrojů. 5. Jednoduše přetáhněte položku z oblasti panelu nástrojů a pusťte ji, abyste ji z panelu nástrojů odstranili. Položka z panelu nástrojů zmizí. 6. Chcete-li přidat položku na panel nástrojů, vyhledejte ji v seznamu dostupných položek na pravé straně okna přizpůsobení. 7. Klikněte a podržte položku, kterou chcete přidat, a poté ji přetáhněte na požadované místo na panelu nástrojů. Chcete-li ji přidat na panel nástrojů, pusťte tlačítko myši. 8. Další možností, jak změnit uspořádání součástí panelu nástrojů, je kliknout na každou z nich a přetáhnout ji na požadované místo.

9. Chcete-li po dokončení přizpůsobení panelu nástrojů uložit změny, klepněte na tlačítko „Hotovo“ v poli přizpůsobení. 10. Provedené úpravy se nyní zobrazí na panelu nástrojů.

Upozorňujeme, že ne všechny aplikace umožňují přizpůsobení panelu nástrojů, proto tato volba nemusí být dostupná pro všechny aplikace.