Zdobení aplikací v telefonu. A Guide to Personalizing Your Device

Jak zdvojit aplikací?
Funkce Zdvojení aplikace bude fungovat pouze u některých aplikací. Přejděte do nabídky Nastavení > Aplikace > Zdvojení aplikace a zapněte přepínač pro aplikaci, pro kterou chcete vytvořit zdvojení.
Další informace najdete na consumer.huawei.com

Chytré telefony se v současné digitální éře staly rozšířením naší osobnosti. Odráží se v nich vše o nás, od ikon aplikací až po tapetu na pozadí. Proč tedy používat standardní rozhraní telefonu, když si ho můžete přizpůsobit podle svých preferencí a smyslu pro styl? V tomto příspěvku se podíváme na mnoho způsobů, jak si přizpůsobit aplikace v telefonu a dát mu skutečně osobitý vzhled.

1. Aplikace pro ozdobení telefonu Pokud hledáte aplikace vytvořené přímo pro ozdobení telefonu, máte na výběr z mnoha možností. „Widgetsmith“, známý program, umožňuje navrhovat jedinečné widgety pro domovskou obrazovku. Výběrem z různých stylů, písem a barev si můžete vytvořit vlastní widgety, které zobrazují cokoli od počasí až po vaše denní rutiny.

Zvažte program „Icon Themer“, další nástroj, který vám umožní přizpůsobit vzhled ikon aplikací. Můžete si vybrat z různých balíčků ikon nebo si dokonce vytvořit vlastní z fotografií v knihovně obrázků. Pomocí nástroje Icon Themer můžete změnit ikony aplikací na výrazné vzory, které vyjadřují vaši osobnost. 2. Změna ikon aplikací: Ikony aplikací můžete měnit bez použití softwaru třetích stran: Pokud rádi pracujete spíše ručně, můžete ikony aplikací měnit bez použití softwaru třetích stran. Pomocí aplikace Shortcuts můžete navrhnout jedinečné ikony aplikací v zařízeních se systémem iOS. Jednoduše určete vlastní obrázek ikony a vytvořte zástupce pro každý program. Díky tomu můžete ikony aplikací sladit s určitým tématem nebo barevnou paletou.

Mnoho spouštěčů pro uživatele systému Android, například Nova Launcher a Action Launcher, má zabudované možnosti přizpůsobení. Chcete-li dát svému telefonu nový, jedinečný styl, můžete upravit velikost ikon a dokonce použít balíčky ikon z Obchodu Play. Vytváření tematických aplikací:

3. Zvažte rozdělení aplikací do složek podle motivů nebo barev, abyste jim dodali jednotný tematický vzhled. Můžete například umístit všechny aplikace pro sociální sítě do jedné složky s popisem „Sociální sítě“. Ikony složek lze také změnit tak, aby odpovídaly celkovému designu telefonu. Takto uspořádané aplikace budou na pohled atraktivní a správně uspořádané.

Další možností, jak stylizovat aplikace, je použití pozadí tapety, které odpovídá zvoleným ikonám aplikací. Hledejte tapety s odstíny nebo vzory, které se hodí k požadovanému motivu. Kombinací personalizovaných ikon, tematických pozadí a strukturovaných složek můžete telefonu dodat uhlazený a dobře sladěný vzhled. 4. Navrhování poutavého vzhledu telefonu: Pokud chcete telefon dále přizpůsobit a dodat mu estetičtější vzhled, zvažte, zda nevěnovat pozornost více než jen ikonám aplikací. Pro začátek si vyberte tapetu, která udává tón vaší estetiky. Může mít jednoduchou estetiku, obrázek, který čerpá inspiraci z přírody, nebo dokonce výrazný abstraktní vzor.

Dále vyberte barevné schéma, které odpovídá vzhledu, jehož chcete dosáhnout. Toto barevné schéma můžete použít pro widgety, ikony aplikací, a dokonce i pro systémové nastavení telefonu. Pomocí barevného schématu, které je konstantní v celém zařízení, můžete navrhnout vizuálně přitažlivé a jednotné prostředí.

Závěrem lze říci, že přizpůsobení aplikací v telefonu vám umožní učinit zařízení jedinečně vlastním a rozšířit jeho styl. K dispozici je mnoho řešení, například ruční úprava ikon aplikací nebo použití specializovaných aplikací určených k dekoraci telefonu. Chcete-li navrhnout skutečně osobité a poutavé rozhraní telefonu, nezapomeňte seskupit aplikace do tematických složek, vybrat doplňkové tapety a vytvořit celkovou estetiku.

FAQ
Jak změním barvu aplikací?

Chcete-li změnit barvu aplikací, můžete postupovat následujícími způsoby: 1. Ověřte, zda operační systém vašeho zařízení umožňuje přizpůsobení aplikací. Zatímco některé operační systémy, například iOS, mohou nabízet jen málo možností přizpůsobení barev aplikací, jiné, například Android, ano. 2. Pokud máte zařízení se systémem Android, můžete zkusit použít vlastní spouštěč. Aplikace nazývané launchery umožňují měnit vzhled rozhraní zařízení, včetně barev aplikací. Hledejte launchery, které umožňují měnit barvy a ikony aplikací, například Nova Launcher nebo Apex Launcher. 3. Jednotlivé aplikace v zařízeních se systémem iOS nelze přímo barevně měnit. Pomocí zkratek však lze navrhnout jedinečné ikony aplikací. Nejprve najděte obrázek nebo symbol v požadované barvě aplikace. Vytvořte zástupce aplikace pomocí aplikace Zástupci (k dispozici v systému iOS 14 a novějším). Umístěte zástupce na domovskou obrazovku poté, co mu dáte jedinečný obrázek ikony. Barva samotného programu se nezmění, ale získáte přizpůsobenou ikonu ve vámi zvolené barvě.

4. Použití aplikací třetích stran, které umožňují přizpůsobení aplikací, je další možností pro uživatele systémů Android i iOS. Pomocí aplikací, jako je Icon Themer (Android) nebo App Icons+ (iOS), můžete navrhnout jedinečné ikony aplikací v různých barvách a provedeních. Tyto aplikace obvykle nabízejí různé možnosti přizpůsobení barev aplikace.

Změny nemusí být provedeny ve všech aplikacích ve vašem zařízení, protože ne všechny aplikace mohou být kompatibilní s možnostmi personalizace.

Jak mohu svůj telefon udělat cool?

Aby byl váš telefon stylový a jedinečný, můžete použít následující rady: 1. Vyberte si speciální tapetu: Vyhledejte vysoce kvalitní tapetu, která odráží vaše preference a styl. Máte dvě možnosti: vyberte si jednu z přednastavených možností nebo si ji stáhněte z některé z mnoha aplikací pro tapety. Přizpůsobte si ikony aplikací: V mnoha chytrých telefonech můžete změnit vzhled ikon aplikací. Chcete-li dát svému telefonu osobitý design, můžete buď využít vestavěné motivy, nebo si stáhnout vlastní balíčky ikon z obchodů s aplikacemi.

3. Roztřiďte si aplikace: Chcete-li si aplikace uspořádat a zpřístupnit, použijte složky. Abyste na domovské obrazovce neměli nepořádek, můžete je uspořádat podle způsobu použití nebo kategorií. Používejte widgety: Widgety jsou skvělým způsobem, jak si přizpůsobit domovskou obrazovku telefonu. Nabízejí rychlý přístup k informacím nebo funkcím, jako je nastavení hudby, aktualizace počasí a aktivity v kalendáři. Zařaďte widgety, které jsou praktické a odpovídají vašim preferencím. Pokud si přejete přizpůsobit zařízení pokročilejším způsobem, než je v současné době možné, nainstalujte si vlastní spouštěč. Pomocí launcherů lze měnit rozvržení, ikony a animace smartphonu. Přizpůsobte si nastavení oznámení telefonu výběrem charakteristických vyzváněcích tónů, zvuků oznámení a vibračních vzorů pro různé aplikace nebo kontakty.

6. Tímto způsobem můžete rychle rozpoznat příchozí oznámení. Nainstalujte si speciální klávesnici; vyměňte standardní klávesnici za přizpůsobenou. Aby bylo psaní zábavnější, je k dispozici mnoho aplikací klávesnic, které nabízejí různá témata, rozložení a možnosti přizpůsobení.

8. Vyberte si výrazné vyzvánění: Vyberte si výrazné vyzvánění, které odpovídá vašemu vkusu a stylu. Možností jsou předinstalované alternativy nebo můžete jako vyzvánění využít svou oblíbenou hudbu.

Nainstalujte si vlastní zamykací obrazovku, abyste zlepšili celkový vzhled a dojem z vašeho zařízení. Zamykací obrazovku si můžete přizpůsobit pomocí speciálních tapet, widgetů nebo dokonce vlastní aplikace zamykací obrazovky.

Nezapomeňte, že přizpůsobení telefonu je subjektivní záležitost, proto vybírejte doplňky, které odpovídají vašemu vkusu a díky nimž bude váš telefon skutečným vyjádřením toho, kdo jste.