Zachycení vzpomínek. Jak fotit na Oculus Quest 2

What do you need to set up a Oculus Quest 2?
Setting Up Oculus Quest 2:

  1. Step 1: Unbox Your Meta Quest 2. In the box, you should find the headset, a pair of controllers, a charging cable, and a power adapter. …
  2. Step 2: Download The Oculus App. …
  3. Step 3: Charge Up Your Quest 2 Completely. …
  4. Step 4: Set-up the Wi-Fi. …
  5. Step 5: Set-up Guardian. …
  6. Step 6: Install VR games and apps.
Další informace najdete na zybervr.com

Kromě toho, že je Oculus Quest 2 vynikajícím headsetem pro virtuální realitu, je to multifunkční zařízení, které vám umožní zaznamenávat a sdílet vaše virtuální zážitky. Souprava Oculus Quest 2 má vestavěný fotoaparát, který mimořádně usnadňuje pořizování snímků, ať už chcete zdokumentovat dechberoucí okamžiky ve hře, nebo si pořídit selfie s přáteli. V tomto článku probereme, jak pořizovat snímky na zařízení Oculus Quest 2, a odpovíme na některé související dotazy. Jak používat náhlavní soupravu Oculus k pořizování fotografií?

Abyste mohli pořizovat snímky, musíte použít vestavěnou funkci fotoaparátu v soupravě Oculus Quest 2. Chcete-li zdokumentovat své oblíbené okamžiky, jednoduše se řiďte následujícími pokyny: 1. Stiskněte tlačítko Oculus na pravé straně náhlavní soupravy Oculus Quest 2, když ji máte nasazenou. Následně se zobrazí nabídka Oculus. Přejděte na kartu Sdílení, kterou najdete v pravém dolním rohu nabídky Oculus. Chcete-li získat přístup k možnostem sdílení, klikněte na ni. 3. V seznamu možností sdílení najdete ikonu fotoaparátu. Chcete-li spustit režim kamery, klepněte na ni. 4. Jakmile je kamera v režimu kamery, můžete s ní pomocí ovladačů Oculus Touch pohybovat. Pohybem rukou umístěte kameru na místo, kde chcete pořídit fotografii. 5. Až budete připraveni pořídit fotografii, stiskněte tlačítko spouště na některém z ovladačů Oculus Touch. Po pořízení fotografie se ozve zvuk závěrky. 6. Vraťte se do nabídky Oculus a ještě jednou vyberte kartu Sdílení, abyste si mohli prohlédnout právě pořízenou fotografii. Karta Galerie se nachází ve volbách sdílení. Chcete-li získat přístup k pořízeným fotografiím, klikněte na ni. Kde se v zařízení Oculus Quest 2 nachází fotoaparát?

Čtyři vestavěné kamery v zařízení Oculus Quest 2 jsou promyšleně rozmístěny po celé pokrývce hlavy. Tyto kamery umožňují funkci kamery a také sledování zařízení zevnitř ven. Na přední straně náhlavní soupravy jsou umístěny dvě z kamer, zatímco další dvě jsou po stranách. Kamery snímají široké zorné pole, což umožňuje různé fotografické techniky.

Jak v aplikaci Oculus vyfotím sám sebe?

Pro pořízení selfie pomocí zařízení Oculus Quest 2 je třeba provést tyto další kroky: 1. Vyfoťte se s kamerou Oculus Quest 2. 2. Vyfoťte se s kamerou Oculus Quest 2. Jak již bylo uvedeno, spusťte režim fotoaparátu stisknutím tlačítka Oculus a výběrem možnosti Sdílení. 2. Ujistěte se, že jste na snímku tak, že umístíte fotoaparát a ruce před sebe. 3. K pořízení fotografie použijte boční úchopová tlačítka na ovladačích namísto tlačítka spouště na ovladači Oculus Touch. Na bočních stranách ovladačů, blízko horní části, jsou tato tlačítka. Díky tomu můžete pořídit fotografii, aniž byste si ji zakrývali rukama. 4. Chcete-li si po pořízení selfie prohlédnout a sdílet ji, přejděte na stránku Galerie v možnostech sdílení. Jak v aplikaci Quest pořizujete snímky?

Pro pořizování snímků platí stejné postupy, ať už používáte zařízení Oculus Quest 2, nebo původní zařízení Quest. Obě náhlavní soupravy mají vestavěnou funkci fotoaparátu, která umožňuje snadno zaznamenávat a šířit vaše zážitky z virtuální reality. Závěrem lze říci, že pořizování fotografií pomocí soupravy Oculus Quest 2 je jednoduchý postup. Díky vestavěné funkci fotoaparátu a možnosti upravit umístění fotoaparátu můžete rychle zachytit svá dobrodružství ve virtuální realitě a sdílet je s přáteli a rodinou. Oculus Quest 2 obsahuje fotoaparát pro pořizování selfie a pro záznam herních momentek. Vezměte si náhlavní soupravu, zapněte režim fotoaparátu a začněte pořizovat snímky neocenitelných okamžiků!

FAQ
Jak pořizujete snímky VR?

K pořizování snímků VR pomocí zařízení Oculus Quest 2 můžete použít následující kroky: 1. Pořiďte snímky VR pomocí kamery. Během hraní VR zážitku nebo hry stiskněte tlačítko Oculus na ovladači Quest 2. Následně se zobrazí nabídka Oculus. 2. V nabídce klikněte na kartu „Sdílení“. Na kartě Sdílení lze nalézt možnost „Pořídit VR fotografii“. Stačí na ni kliknout. 4. Po výběru možnosti „Take VR Photo“ (Pořídit VR fotografii) virtuální prostředí zamrzne a objeví se rámeček se zaměřovačem uprostřed. 5. Umístěte zaměřovač na místo, kde chcete pořídit snímek, pomocí palce nebo touchpadu na ovladači. 6. Chcete-li pořídit snímek VR, stiskněte tlačítko spouště na ovladači. 7. Po pořízení snímku VR máte možnost jej uložit nebo sdílet s ostatními na sociálních sítích nebo v aplikaci Oculus.

Při pořizování imerzních VR snímků je zachycen 360stupňový obraz virtuálního prostředí, takže na to pamatujte. V důsledku toho můžete při prohlížení těchto fotografií pohybovat hlavou nebo používat ovladače na náhlavní soupravě VR, abyste prozkoumali celou oblast.

Jak pořídit fotografii VR?

Na zařízení Oculus Quest 2 můžete pořídit fotografii VR následujícím postupem: 1. Chcete-li ve VR vstoupit do nabídky, stiskněte na ovladači Quest 2 tlačítko Oculus. 2. V nabídce vyhledejte a vyberte kartu „Sdílení“. 3. V nabídce sdílení naleznete možnost „Pořídit fotografii“. Stačí na ni kliknout.

4. Když se chystáte pořídit fotografii, zobrazí se časovač odpočítávání. Během této doby nastavte pohled tak, abyste získali požadovaný snímek. Po skončení odpočítávání bude snímek pořízen a zobrazí se potvrzovací zpráva. 6. Opětovným stisknutím tlačítka Oculus se vrátíte do hlavního rozhraní aplikace Oculus Quest 2 a zobrazíte pořízené fotografie. 7. Vyhledejte a vyberte kartu „Library“ (Knihovna). Zde jsou v části „Media“ k dispozici všechny pořízené snímky a videa.

Možnost pořizovat snímky ve virtuální realitě může být fantastickým způsobem, jak ukládat vzpomínky a sdílet zážitky s ostatními, je nezbytné zdůraznit.