Jak používat mikrofon v Dokumentech Google. A Comprehensive Guide

Jak převést hlas na text?
Převod řeči na psaný text

  1. Na telefonu nebo tabletu Android si nainstalujte Gboard.
  2. Otevřete aplikaci, do které lze psát, například Gmail nebo Keep.
  3. Klepněte na oblast, do které chcete zadat text.
  4. V horní části klávesnice podržte Mikrofon .
  5. Až se zobrazí pokyn Mluvte, řekněte nahlas, co chcete napsat.
Další informace najdete na support.google.com

Vytváření a úpravy dokumentů online jsou v Dokumentech Google snadné. Mnoho uživatelů by mohlo zajímat, jak používat mikrofon v Dokumentech Google, a to navzdory skutečnosti, že poskytují řadu funkcí pro zvýšení produktivity. V tomto článku se podrobně seznámíme s tím, jak mikrofon v Dokumentech Google povolit, a odpovíme na všechny otázky týkající se jeho používání.

Proč mi v Dokumentech Google nefunguje mikrofon?

Neschopnost aktivovat mikrofon v Dokumentech Google může mít několik příčin. Nejprve se ujistěte, že je váš mikrofon správně připojen k zařízení a funguje. Vyzkoušením mikrofonu v jiných programech nebo na webových stránkách si to můžete potvrdit.

Za druhé zkontrolujte, zda má aplikace Dokumenty Google oprávnění k přístupu k vašemu mikrofonu. Toho dosáhnete tak, že v adresním řádku prohlížeče vyberete ikonu visacího zámku vedle adresy URL webové stránky. Přejděte do sekce „Oprávnění“ výběrem položky „Nastavení webu“ z rozevírací nabídky. Zde se ujistěte, že nastavení mikrofonu pro Dokumenty Google je „Povolit“.

V neposlední řadě se ujistěte, že je váš prohlížeč aktuální. Funkce mikrofonu nemusí ve starších verzích prohlížeče fungovat správně. Nejčastějším řešením tohoto problému je aktualizace prohlížeče.

Jak můžete mluvit s Dokumenty Google?

Pokud Dokumenty Google ještě nemají funkci převodu textu na řeč, existují i jiné způsoby, jak nechat svou práci přečíst nahlas. Jedním ze způsobů je využití doplňku „Read&Write“ pro Google Chrome. Funkce převodu textu na řeč je jednou z mnoha funkcí zpřístupnění, které tento doplněk nabízí. Jednoduše otevřete svou práci v Dokumentech Google, nainstalujte rozšíření Read&Write z internetového obchodu Chrome a poté použijte funkci převodu textu na řeč, abyste slyšeli text čtený nahlas.

Chcete-li si poslechnout přečtený obsah, můžete jej také zkopírovat a vložit ze stránky Dokumentů Google do programu pro převod textu na řeč nebo na webovou stránku. Na internetu existuje spousta bezplatných programů pro převod textu na řeč, například Natural Reader nebo Balabolka, které vám s tím mohou pomoci.

Jaký mikrofon mají Dokumenty Google?

Samotná aplikace Dokumenty Google nemá mikrofon. Prohlížeč však umožňuje používat funkci mikrofonu vašeho zařízení. Pokud k němu povolíte přístup, můžete mikrofon používat k různým účelům, například k hlasovému psaní nebo nahrávání zvukových poznámek. To může být užitečné zejména pro ty, kteří své dokumenty raději diktují, než aby je psali ručně. Jak aktivovat mikrofon?

V Dokumentech Google je zapnutí mikrofonu jednoduchý postup. Nejprve spusťte aplikaci Dokumenty Google a otevřete dokument. Poté v rozevírací nabídce vyberte možnost „Hlasové psaní“ kliknutím na možnost „Nástroje“ na panelu nabídek. Na levé straně dokumentu se objeví ikona mikrofonu. Klepnutím na tuto ikonu zapněte mikrofon.

Jakmile je mikrofon zapnutý, můžete začít mluvit a Dokumenty Google převedou vaši řeč na text. Hlasové psaní v Dokumentech Google je podporováno ve více jazycích a pomocí hlasových příkazů můžete provádět jednoduché úpravy, například formátování nebo interpunkci.

Závěrem lze říci, že přidání mikrofonu do Dokumentů Google může zlepšit přístupnost a produktivitu. Podle pokynů v této příručce můžete povolit mikrofon, využívat hlasové psaní a nahrávat zvukové poznámky. Podívali jsme se také na další možnosti hlasitého čtení obsahu. Pomocí těchto metod můžete maximálně využít funkce Dokumentů Google a upravit je tak, aby vyhovovaly vašim jedinečným požadavkům.

FAQ
Proč nemohu v Dokumentech Google používat hlasové psaní?

Hlasové psaní v Dokumentech Google možná nebudete moci využívat z několika různých důvodů. Zde je několik takových zdůvodnění: Funkci hlasového psaní v Dokumentech Google podporuje pouze několik vybraných webových prohlížečů, včetně prohlížečů Google Chrome, Mozilla Firefox a Microsoft Edge.

1. Nekompatibilní prohlížeč. Hlasové psaní nemusí fungovat, pokud používáte jiný prohlížeč. 2. Zakázat přístup k mikrofonu: Hlasové psaní vyžaduje přístup k mikrofonu počítače. Pokud jste Dokumentům Google nepovolili přístup k mikrofonu, nebudete moci hlasové psaní využívat. V nastavení prohlížeče se ujistěte, že aplikace Google Docs má přístup k mikrofonu, a ověřte si to.

3. Zastaralá verze Dokumentů Google nebo webového prohlížeče: Pokud používáte starší verzi Dokumentů Google nebo webového prohlížeče, hlasové psaní nemusí fungovat. Chcete-li zajistit kompatibilitu, zkontrolujte, zda jsou obě verze aktuální.

4. Problémy s připojením: Pokud je vaše internetové připojení nespolehlivé, nemusí hlasové psaní fungovat správně. Po kontrole internetového připojení zkuste psaní zopakovat. 5. Hlasové psaní není podporováno ve vašem jazyce: Dokumenty Google umožňují hlasové psaní v různých jazycích, ne ve všech jazycích však může být podporováno. Zkontrolujte, zda je hlasové psaní dostupné v požadovaném jazyce.

Pokud žádné z těchto vysvětlení neplatí, doporučujeme kontaktovat podporu Google, která vám s diagnostikou problému pomůže.

Mohu v Dokumentech Google mluvit?

Ano, k mluvení můžete použít nástroj mikrofon v Dokumentech Google. Můžete mluvit a zároveň používat nástroj pro psaní hlasem, který je součástí Dokumentů Google, aby se vaše slova automaticky převedla na text. Výběrem možnosti „Hlasové psaní“ z nabídky „Nástroje“ v Dokumentech Google můžete tuto možnost využít. Po aktivaci této funkce můžete začít mluvit a Dokumenty Google okamžitě převedou vaše slova do psané podoby. Je to praktický způsob, jak vytvářet rozsáhlejší odstavce, diktovat myšlenky nebo okamžitě převádět zvukové nahrávky do stránky Dokumentů Google.