Jak zavolat SOS na iPhone. Průvodce tísňovou pomocí

Jak vytocit nouzovy kontakt?
Aplikaci Nouzové informace musíte udělit oprávnění pro přístup k poloze.

  1. V telefonu otevřete aplikaci Nouzové informace .
  2. Klepněte na Bezpečnostní kontrola.
  3. Vyberte Důvod a Dobu trvání. Kontrolu můžete nastavit na dobu trvání až do 24 hodin.
  4. Klepněte na Další.
  5. Vyberte své kontakty.
  6. Klepněte na Zapnout.
Další informace najdete na support.google.com

V době krize nebo katastrofy je nezbytné mít rychlý a účinný způsob, jak přivolat pomoc. Vestavěná funkce SOS v mobilních telefonech, jako je iPhone, kterou umožnil technologický pokrok, umožňuje uživatelům rychle kontaktovat záchranné služby a své kontakty pro případ nouze. V tomto příspěvku se budeme zabývat voláním SOS na iPhonu, odesláním nouzového SOS, rozluštěním významu SOS zprávy na zařízení a tím, zda jsou SOS hovory bezplatné. Jak vytočit SOS na iPhonu: Jak na iPhonu vytočit SOS: Když se zobrazí posuvník nouzového SOS, stiskněte a podržte boční tlačítko spolu s jedním z tlačítek hlasitosti.

2. Chcete-li zahájit tísňové volání, přetáhněte posuvník doprava. 3. Váš iPhone automaticky kontaktuje místní záchranné služby. Pokud se nerozhodnete jej ukončit, bude iPhone po ukončení hovoru informovat vaše tísňové kontakty o vaší aktuální poloze. Jak vydat SOS v případě nouze: Kromě okamžitého vytočení tísňové linky můžete vybraným tísňovým kontaktům odeslat nouzové SOS. Pokud se nacházíte v situaci, kdy nemusí být možné telefonovat, může být tato možnost velmi užitečná. Chcete-li v případě nouze odeslat SOS, otevřete v iPhonu aplikaci Nastavení. (2) Přejděte dolů a vyberte možnost „Emergency SOS“. 3. Pokud je možnost „Volat bočním tlačítkem“ vypnutá, zapněte ji. 4. Vaše nouzové kontakty jsou uvedeny pod možností „Volat bočním tlačítkem“. Zkontrolujte, zda jsou přidány osoby, které chcete v případě nouze informovat. 5. Po nastavení můžete aktivovat nouzové SOS rychlým pětinásobným stisknutím bočního tlačítka. Proč můj iPhone říká SOS? SOS zprávy na iPhonu signalizují, že byla aktivována funkce nouzového SOS. K tomu může dojít při současném stisknutí a podržení bočního tlačítka a tlačítka hlasitosti. V naléhavých situacích má funkce SOS pomoci zákazníkům při rychlém přístupu k tísňovým službám. Jedná se o bezpečnostní funkci, kterou společnost Apple zavedla proto, aby spotřebitelé mohli v případě potřeby rychle přivolat pomoc. Stojí volání SOS něco? Použití funkce SOS na iPhonu ke kontaktování tísňových služeb je obvykle bezplatné. Je důležité mít na paměti, že náklady a dostupnost se mohou lišit v závislosti na regionu a poskytovateli mobilních služeb. Doporučujeme kontaktovat místní úřady nebo poskytovatele služeb a zjistit přesná pravidla a případné poplatky ve vaší oblasti týkající se tísňového volání.

Závěrem lze říci, že funkce SOS v iPhonu nabízí praktický a rychlý způsob, jak požádat o pomoc v nouzi. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete snadno přivolat záchrannou službu nebo odeslat nouzové SOS vybraným kontaktům. Chcete-li zajistit bezproblémovou a účinnou reakci při mimořádných událostech, nezapomeňte se seznámit s regionálními předpisy a poplatky za tísňové volání.

FAQ
Můžete volat SOS bez signálu?

Ne, k volání SOS na iPhonu potřebujete mobilní signál nebo připojení k síti Wi-Fi. Aby bylo možné volat o pomoc, potřebuje funkce SOS, aby se zařízení mohlo připojit k síti. Pokud není k dispozici signál nebo síťové připojení, funkce SOS nemusí fungovat správně.

Můžete někomu zavolat na tísňovou linku?

Ano, pomocí iPhonu můžete v případě nouze někomu zavolat. Když zavoláte na linku 911 nebo na schválené číslo tísňového volání ve vaší zemi, iPhone vás spojí se správnou tísňovou službou. Je důležité si uvědomit, že pouze skutečné nouzové situace by měly být důvodem k uskutečnění tísňového volání.

Co se stane, když v iPhonu stisknete SOS?

Když stisknete tlačítko SOS, iPhone uskuteční hovor na místní tísňovou linku. iPhone okamžitě kontaktuje příslušné orgány vytočením místního čísla tísňového volání. Kromě toho upozorní vaše tísňové kontakty, že jste kontaktovali tísňové služby, tím, že jim pošle zprávu s informacemi o vaší poloze. Tato funkce má usnadnit a urychlit přivolání pomoci v nouzi.

Jak mohu zavolat SOS?

Chcete-li uskutečnit SOS volání, proveďte na iPhonu tyto úkony: 1. Stiskněte jedno z tlačítek hlasitosti spolu s tlačítkem napájení (nachází se na boku nebo na horní straně iPhonu). Podržte je tak dlouho, dokud je na obrazovce viditelný posuvník nouzového SOS volání. 2. Chcete-li hovor uskutečnit ihned, posuňte posuvník Nouzové SOS. Alternativně se hovor zahájí automaticky po odpočítávání, pokud máte aktivovanou funkci automatického volání. 3. Pokud máte nastaveno automatické volání, budou automaticky zavolány tísňové služby ve vaší oblasti. Pokud ne, zobrazí se tlačítko volání pod posuvníkem Emergency SOS, jakmile jej posunete. Chcete-li kontaktovat tísňové služby, klepněte na tlačítko volání. 4. Telefon se spojí s tísňovou službou a operátor vám umožní s ní hovořit, abyste popsali problém a požádali o pomoc.

Pro zajištění správného používání tísňových služeb je nezbytné zdůraznit, že zadání SOS volání by mělo být prováděno pouze v opravdových situacích.

Funguje Apple SOS v Indii?

Funkce Apple SOS je v Indii skutečně funkční a dostupná. Uživatelé iPhonů mohou díky funkci SOS rychle a snadno přivolat pomoc v nouzových situacích. Stejně jako v mnoha jiných zemích světa funguje i v Indii. Na iPhonu se systémem iOS 11 nebo novějším mohou uživatelé aktivovat režim SOS a zavolat na tísňovou linku současným stisknutím tlačítka napájení a jednoho z tlačítek hlasitosti.