WD My Book. Jak uchovávat a zálohovat data

What is the lifespan of a WD hard drive?
about 3-5 years Assuming no physical damage occurs, the average life span of an external hard drive is about 3-5 years. Your external hard drive will certainly last longer if you carefully handle it.
Další informace najdete na www.easeus.com

Zálohování a ukládání dat je dnes v digitálním věku klíčové pro osobní i komerční využití. Externí pevný disk WD My Book je díky své spolehlivosti a jednoduchosti použití oblíbenou volbou mnoha spotřebitelů. V tomto návodu se podíváme na to, jak zabezpečit svůj externí pevný disk WD My Book, zálohovat externí pevný disk pomocí aplikace WD Elements, zálohovat počítač, vypnout disk WD My Book a zjistit, zda je služba My Book Live stále k dispozici.

Aby byla vaše data v bezpečí a dlouho vydržela, musíte svůj disk WD My Book chránit. V první řadě je nezbytné udržovat přístroj v chladu, suchu a mimo dosah slunečního světla a extrémně vysokých nebo nízkých teplot. Tím snížíte možnost poškození vnitřních součástí. Za druhé se doporučuje zacházet s položkou opatrně a vyvarovat se jakýchkoli pádů nebo nárazů, které by mohly způsobit fyzické poškození. Pro zajištění optimálního výkonu a bezpečnosti je nutné pravidelně aktualizovat firmware zařízení WD My Book. Společnost WD na svých oficiálních webových stránkách nabízí aktualizace firmwaru, které lze snadno stáhnout a nastavit.

Je dobré si vytvořit zálohu externího pevného disku Western Digital, abyste se chránili před ztrátou nebo poškozením dat. Společnost WD nabízí řadu softwarových možností, které tento postup usnadňují. Software WD Backup je jednou z oblíbených alternativ, která umožňuje plánovat automatické zálohování souborů a složek. Stačí připojit disk WD My Book k počítači, nainstalovat software WD Backup a poté podle pokynů na obrazovce nakonfigurovat preference zálohování a začít tento software používat. Můžete se rozhodnout zálohovat pouze určité soubory nebo adresáře, nebo můžete zálohovat i celý systém. Tím zaručíte, že všechna vaše důležitá data budou chráněna v případě jakýchkoli neočekávaných okolností.

Postup je velmi podobný, ať už máte externí pevný disk WD Elements a chcete zálohovat počítač. Program, který je doporučován uživatelům zařízení WD Elements, je WD SmartWare Pro. Umožňuje naplánovat automatické zálohování a vybrat jednotlivé soubory nebo složky, které se mají zálohovat, stejně jako software WD Backup. Pro další úroveň zabezpečení poskytuje program WD SmartWare Pro také ochranu heslem a šifrování zálohovaných dat.

Pro vypnutí zařízení WD My Book odpojte napájecí adaptér ze zásuvky. Před odpojením se ujistěte, že je zařízení zcela vypnuté, abyste zabránili případnému poškození dat. Pokud disk používáte s počítačem, doporučujeme jej před fyzickým odpojením také opatrně vyjmout z operačního systému. Tím je zajištěno, že každá činnost čtení a zápisu bude před vyjmutím ukončena.

Je nezbytné si uvědomit, že společnost Western Digital ukončila výrobu produktové řady My Book Live a již pro ni nenabízí žádné aktualizace ani podporu. Stávající disk My Book Live můžete stále využívat jako síťové úložné zařízení (NAS), pokud jej již máte. Pro ochranu svých dat doporučujeme udržovat firmware v aktuálním stavu a ujistit se, že máte zavedena správná bezpečnostní opatření, jako jsou firewally a silná hesla.

Závěrem lze říci, že udržování bezpečnosti zařízení WD My Book zahrnuje opatrné zacházení s ním, jeho uložení na vhodném místě a pravidelnou aktualizaci firmwaru. WD Backup nebo WD SmartWare Pro, v závislosti na modelu, jsou dvě možnosti zálohování externího pevného disku Western Digital. Před vypnutím nezapomeňte odpojit napájecí kabel a bezpečně odpojit disk WD My Book od počítače. V neposlední řadě, i když zařízení My Book Live již není podporováno, můžete jej stále používat jako zařízení NAS, pokud přijmete nezbytná bezpečnostní opatření. Dodržováním těchto doporučení můžete prodloužit životnost zařízení WD My Book a zachránit svá důležitá data.

FAQ
Jak připojím svůj WD cloud přímo k počítači?

Pro okamžité připojení cloudu WD My Book k počítači můžete dodržet tyto pokyny: Nejprve se ujistěte, že jsou počítač i cloudové zařízení WD My Book zapnuté. 2. Připojte druhý konec ethernetového kabelu k ethernetovému portu umístěnému na zadní straně úložného zařízení WD My Book cloud. 3. Připojte druhý konec ethernetového kabelu k přístupnému ethernetovému portu počítače. 4. Dejte počítači a cloudovému zařízení WD My Book několik sekund na vytvoření síťového připojení. 5. Jakmile je spojení vytvořeno, můžete pomocí počítače přistupovat ke cloudovému zařízení WD My Book.

Je třeba zmínit cloudová zařízení WD My Book, která podporují bezdrátové připojení. Pokud vaše zařízení podporuje bezdrátové připojení, můžete jej pomocí sítě Wi-Fi připojit k počítači a poté jej nastavit podle pokynů pro nastavení zařízení WD.

Jak mohu vše zálohovat na svůj externí pevný disk?

Při zálohování všeho na externí pevný disk WD My Book se můžete řídit těmito pokyny: 1. Pomocí dodaného kabelu USB připojte externí pevný disk WD My Book k počítači. Externí pevný disk by měl být po připojení rozpoznán počítačem a mělo by mu být přiděleno písmeno jednotky. 3. Vyhledejte soubory nebo složky, které chcete zálohovat, otevřením průzkumníka souborů v počítači. 4. Kliknutím a přetažením označte soubory nebo složky, které chcete zálohovat, nebo při kliknutí na konkrétní soubory nebo složky podržte stisknutou klávesu Ctrl. 5. Klikněte pravým tlačítkem myši na vybrané soubory nebo složky a z kontextové nabídky vyberte možnost „Kopírovat“. 6. Otevřete průzkumníka souborů, přejděte na písmeno jednotky přidělené externímu pevnému disku WD My Book a klikněte pravým tlačítkem myši do prázdné oblasti. 7. V kontextové nabídce klikněte na „Vložit“ a začněte kopírovat zadané soubory a adresáře na externí pevný disk. 8. Doba potřebná k dokončení procesu zálohování bude záviset na množství kopírovaných dat. Dbejte na to, abyste během této doby nepřerušili proces kopírování ani neodpojili externí pevný disk. Po dokončení kopírování jste úspěšně zálohovali své soubory na externí pevný disk WD My Book.

Abyste měli jistotu, že vaše důležité soubory a data jsou vždy v bezpečí a aktuální, doporučujeme tyto postupy opakovat a zálohu často aktualizovat.