Jak používat vylepšení v Mario Kart 8 Switch

Verze Mario Kart 8 pro Nintendo Switch přináší zábavný a náročný závodní zážitek. Využití power-upů je jedním z hlavních aspektů, které dělají hru napínavější. Tyto věci vám mohou poskytnout konkurenční výhodu a umožnit vám předjet soupeře, odrazit útoky, a dokonce si připsat vítězství. V tomto článku se podíváme na to, jak používat power-upy ve hře Mario Kart 8 Switch, a také se budeme zabývat otázkami týkajícími se posilování síly, využívání předmětů, speciálních schopností a klouzání po síle.

Ve hře Mario Kart 8 musíte provést přesně načasovaný start, abyste mohli posílit sílu. Po zahájení závodu podržte stisknuté tlačítko akcelerátoru a počkejte, až časovač odpočítávání dosáhne hodnoty „2“. Pokud tlačítko uvolníte právě ve chvíli, kdy zmizí číslo „2“, dojde k chvilkovému zvýšení rychlosti vaší motokáry. Tento postup vyžaduje přesné načasování, protože stisknutí tlačítka příliš brzy nebo příliš pozdě by mohlo způsobit pomalejší start nebo případně vybočení.

Ve hře Mario Kart 8 může mít používání předmětů velký vliv na to, jak závod dopadne. Během závodění na trati se setkáte s krabicemi s předměty. Projeďte těmito krabicemi a získáte náhodné vylepšení, které můžete použít. Pro použití předmětu stačí stisknout správné tlačítko. Zelená a červená mušle jsou dva předměty, které můžete házet na nepřátele, abyste je zpomalili. Jiné, jako například houba, vám poskytnou zvýšení rychlosti, abyste mohli zmenšit mezeru nebo je dohnat. Vyzkoušejte několik předmětů, abyste zjistili, které nejlépe vyhovují vašemu hernímu stylu a poskytují vám výhodu.

Postavy se speciálními schopnostmi, označovanými jako „speciální předmět“, je mohou získat. Mezi tyto osobnosti patří mimo jiné Peach, Mario a Luigi. Každá postava má speciální předmět, který lze použít stisknutím příslušného tlačítka. Tyto schopnosti mohou mít podobu silného střelného útoku nebo krátkodobého štítu neporazitelnosti. Inteligentním využíváním konkrétní síly své postavy můžete překonávat překážky, bránit se proti útokům protihráčů a postupovat v závodě vpřed.

Silové klouzání, běžně označované jako driftování, je manévr, který dokáže zvýšit vaši rychlost při zatáčení. Při zatáčení držte stisknuté tlačítko driftování, abyste provedli silové klouzání. Při průjezdu zatáčkou budou z vašich pneumatik létat jiskry. Pokud budete drift držet delší dobu, bude létat více jisker. Jakmile se objeví modré jiskry a čas je správný, uvolněte tlačítko driftu, abyste získali rychlost. Vyvarujte se uvolnění driftu příliš brzy nebo příliš pozdě, protože to bude mít za následek malé zvýšení rychlosti nebo srážku se zdí. Pro zachování konkurenční výhody ve hře Mario Kart 8 je nezbytné zvládnout techniku power slide.

Závěrem lze říci, že úspěch ve hře Mario Kart 8 Switch závisí na tom, zda umíte využívat power-upy. Tyto strategie, které sahají od posilování na začátku závodu přes používání zboží, speciálních schopností až po power sliding, mohou mít velký vliv na to, jak dobře si na trati povedete. Klíčem k osvojení těchto technik je praxe a experimentování, takže naskočte na sedadlo řidiče, začněte závodit a bavte se při objevování všech power-upů, které Mario Kart 8 nabízí!

FAQ
Jaké tlačítko je na přepínači Mario Kart akcelerátor?

Tlačítko akcelerátoru, konkrétně tlačítko A, se ve hře Mario Kart 8 pro Nintendo Switch nachází na pravé straně gamepadu. Pokud stisknete a podržíte tlačítko A, vaše motokára zrychlí a pojede dopředu.

Jak udělat turbo v Mario Kart na Switchi?

Ve hře Mario Kart 8 pro Switch můžete k provedení turbo boostu použít manévr známý jako „boost driftování“. Uděláte to následovně: Na začátku stiskněte a podržte tlačítko R nebo ZR na ovladači a spusťte driftování. Vaše motokára začne projíždět zatáčkami, když budete tlačítko stále držet. 2. Během driftování naklánějte ovládací páčku v opačném směru než při driftování. Pro ilustraci nakloňte ovládací páčku doleva, pokud driftujete doprava, a naopak. 3. V driftování pokračujte jen krátkou chvíli. Zpod motokáry začnou vylétávat jiskry, které uvidíte. Tyto jiskry ukazují, že dochází k nabíjení turbodmychadla. 4. Ve vhodnou chvíli uvolněte tlačítko R. Pro vytvoření turbo boostu je důležité načasování. Nejlepší je pustit tlačítko, jakmile se jiskry vaší motokáry zmodrají. Příliš brzké nebo příliš pozdní uvolnění způsobí slabší boost.

Ve hře Mario Kart 8 na Switchi můžete získat výhodu udržováním vyšší rychlosti a úspěšným předjížděním soupeřů tím, že se naučíte techniku driftování s boostem.

Jak se v Mario Kart používá turbo boost?

Pomocí manévru „boost start“ nebo „boostování“ ve hře Mario Kart 8 Switch můžete své motokáře dodat turbo impuls. Abyste to mohli provést, musíte správně načasovat zrychlení na začátku závodu.

Stiskněte a podržte tlačítko akcelerátoru (často tlačítko A) na ovladači Nintendo Switch, když odpočítávání během startu závodu dosáhne hodnoty „2“. Jakmile odpočítávání dosáhne hodnoty „GO!“ nebo hodnota „2“ zmizí, tlačítko pusťte. Pokud je načasování správné, vaše motokára odstartuje s turbodmychadlem, čímž získáte rychlý nárůst rychlosti.

Čas se může mírně měnit v závislosti na motokáře, kterou řídíte, a na třídě motokár, ve které se nacházíte (například 50 ccm, 100 ccm nebo 150 ccm), takže je nezbytné mít to na paměti. Doporučujeme prozkoumat, abyste našli ideální čas, který vám vyhovuje, protože různé postavy nebo kombinace motokár mohou mít různé časy startu boostu.