Setting Up a Small Office Network of Computers

Jak zapnout zjišťování sítě?
Informace o zjišťování sítí

  1. Klepnutím nebo kliknutím otevřete okno Pokročilé nastavení sdílení.
  2. Klepnutím nebo kliknutím na dvojitou šipku. rozbalte profil aktuální sítě.
  3. Klepněte nebo klikněte na možnost Zapnout zjišťování sítě nebo Vypnout zjišťování sítě a potom na možnost Uložit změny.

Cached

Další informace najdete na hs.windows.microsoft.com

Podniky, které chtějí zefektivnit svůj provoz a zlepšit spolupráci zaměstnanců, musí vytvořit malou kancelářskou počítačovou síť. Efektivní sdílení souborů, centralizované ukládání dat a sdílené zdroje, jako jsou tiskárny a přístup k internetu, umožňují dobře navržené sítě. V tomto příspěvku se podíváme na hlavní postupy nastavení malé kancelářské sítě a budeme se zabývat některými často kladenými otázkami týkajícími se této sítě.

Co potřebuji k nastavení malé sítě?

K nastavení malé kancelářské sítě je zapotřebí několik zásadních součástí. Nejprve budete potřebovat modem a směrovač. Směrovač umožňuje připojení mnoha zařízení k síti, zatímco modem propojuje vaši síť s internetem. K připojení počítačů ke směrovači jsou zapotřebí také ethernetové kabely. Pro rychlejší a spolehlivější připojení se doporučují kabely Cat6. A konečně, pokud potřebujete připojit více než několik počítačů, můžete si pořídit síťový přepínač, protože má další ethernetové přípojky. Jak připojit několik počítačů k síti? Níže uvedené kroky lze použít k propojení mnoha počítačů do sítě:

1. Nakonfigurujte směrovač a modem: Použijte ethernetový kabel k připojení modemu ke zdroji internetu a poté směrovače k modemu. Zapněte jednotlivé přístroje.

2. Připojte počítače: Připojte každý počítač k dostupným portům LAN směrovače nebo síťového přepínače pomocí ethernetových kabelů. Ověřte zabezpečení připojení.

3. Nastavte síť: Zadáním IP adresy směrovače do webového prohlížeče získáte přístup k rozhraní pro správu směrovače. Odtud můžete nakonfigurovat název bezdrátové sítě (SSID) a heslo. Další možnosti konfigurace zahrnují DHCP, bránu firewall a přesměrování portů. 4. Sdílení souborů a zdrojů: Na každém počítači povolte sdílení souborů vytvořením sdílených složek a přidělením potřebných oprávnění. Lze také nakonfigurovat další zařízení připojená k síti nebo sdílené tiskárny. Kolik počítačů je třeba k vytvoření sítě? Počet počítačů, které můžete do sítě připojit, nemá žádné minimum ani maximum. Velikost sítě se může pohybovat od dvou počítačů až po stovky nebo dokonce tisíce počítačů. Velikost sítě bude záviset na individuálních potřebách a požadavcích vaší malé kanceláře. Jakou šířku pásma potřebuje malá kancelář?

Potřeby sítě malé kanceláře na šířku pásma jsou určeny počtem uživatelů a druhy činností, které budou provádět. Obecně platí, že pro základní prohlížení webu a elektronickou poštu potřebuje síť malé kanceláře alespoň 10 Mb/s (megabitů za sekundu) na uživatele. Pokud vaše pracoviště využívá datově náročné procesy, jako jsou videokonference, cloudový software nebo masivní přenosy souborů, můžete potřebovat větší šířku pásma.

Chcete-li vybrat nejlepší šířku pásma pro své konkrétní potřeby, je vhodné se poradit s poskytovatelem internetových služeb (ISP). Ten může prozkoumat potřeby vaší kanceláře a doporučit vhodný plán, který zajistí rovnováhu mezi včasností a náklady.

Závěrem lze říci, že zřízení počítačové sítě ve vaší malé kanceláři je nezbytným krokem ke zvýšení produktivity a týmové práce ve vaší firmě. Spolehlivou a efektivní síťovou infrastrukturu můžete vybudovat tak, že se ujistíte, že máte potřebné součásti, propojíte několik počítačů a správně nakonfigurujete nastavení sítě. Znalost potřebné šířky pásma a počtu počítačů vám navíc pomůže při rozhodování během postupu nastavení.

FAQ
Jaké jsou 4 požadavky na síť?

Pro nastavení počítačové sítě v malé kanceláři musí být splněny následující čtyři předpoklady:

1. Síťový hardware: Tato kategorie obsahuje klíčová zařízení včetně směrovačů, přepínačů a síťových kabelů. Tyto pomůcky mají na starosti usnadnění síťového připojení počítačů a přenos dat. 2. Síťový operační systém: Pro řízení a regulaci sítě je nezbytný síťový operační systém (NOS). Nabízí funkce včetně sdílení souborů, ověřování uživatelů a bezpečnostních protokolů. Mezi oblíbené NOS patří Linux, MacOS Server a Windows Server. 3. Konfigurace sítě: Síť musí být správně nakonfigurována. To znamená přidělit každému počítači jinou IP adresu a nastavit v síti DNS (Domain Name System) a DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol). Komunikace zařízení mezi nimi je umožněna konfigurací sítě. 4. Zabezpečení sítě: Pro zabezpečení sítě a jejích dat je třeba zavést vhodná bezpečnostní opatření. Jejich součástí může být nastavení firewallů, antivirových programů a technik šifrování. Pro zajištění bezpečnosti sítě by měly být také zavedeny pravidelné aktualizace a záplaty.

Při splnění těchto čtyř podmínek lze vytvořit malou kancelářskou síť, která usnadní efektivní sdílení zdrojů a komunikaci mezi počítači v kanceláři.

Kolik počítačů potřebujete pro síť?

Velikost kanceláře a jedinečné požadavky určí, kolik počítačů je pro síť potřeba. Síť v malé kanceláři často zahrnuje dva nebo méně počítačů a až tucet. Server nebo primární pracovní stanice, která řídí síť a nabízí služby ostatním připojeným počítačům, se často identifikuje alespoň na jednom stroji. Zbývající počítače mohou sloužit jako pracovní stanice zaměstnanců nebo jako další hardware, například tiskárny, skenery nebo úložná zařízení. Přesný počet potřebných počítačů se liší v závislosti na faktorech včetně velikosti pracovní síly, typu práce a požadovaného nastavení sítě.