Domovská stránka > J > Jak Zacit S Python?

Jak zacit s Python?

Python je jazyk ideální pro začátečníky. Má jednoduchou a čistou syntaxi - k odsazování se používá tabulátor nebo mezery. V Pythonu se pro bloky kódu nepoužívají závorky. Podporuje tři programovací paradigma (způsob jak něco naprogramovat) - procedurální, funkcionální a objektové paradigma.

Přečtěte si více

Na co je Python?

Python je objektově orientovaný programovací jazyk použitelný na všech běžných platformách (Windows, Linux, Unix, MacOS). Je určen pro tvorbu rozsáhlých aplikací, přitom je však velmi rychlý, například při použití ke generování webových stránek je několikrát rychlejší než populární PHP. Jak nainstalovat Python 3? Pokud Python nemáš nainstalovaný nebo pokud chceš nainstalovat jinou verzi, můžeš postupovat takto:

  1. Debian nebo Ubuntu. Použij tento příkaz v konzoli: sudo apt install python3.4.
  2. Fedora. Použij tento příkaz v konzoli: $ sudo dnf nainstalovat python3.4.
  3. openSUSE. Použij tento příkaz v konzoli: $ sudo zypper install python3.

Pokud jde o to, jak nainstalovat python na windows 10?

Instalace Pythonu pro Windows. Máš-li Windows 10 s nejnovější aktualizací, zadej do příkazové řádky python3 . Pokud ještě Python nemáš nainstalovaný, otevře se ti automaticky stránka Microsoft Store. Python nainstaluj z ní. Jak nainstalovat Python na Macbook? Instalace Pythonu na macOS

Získejte nejnovější verzi z webu Pythonu. Pokud nejste na starším počítači a z nějakého důvodu nemusíte používat předchozí verzi systému macOS, můžete si stáhnout 64bitový instalační soubor. Stahování je ve standardním formátu macOS . PKG.

Podle toho, jak programovat web v pythonu?

Začínáte-li s PHP, nejjednodušší cestou je nainstalovat Apache a předhodit mu nějaký adresář se soubory, které má servírovat do světa. V Pythonu, stejně jako ve větších PHP projektech, je řešením nějaký webový framework. Frameworky mívají většinou podobné workflow: Nainstalujete framework jako knihovnu. Když to vezmeme v úvahu, jak zacit s programováním? S programováním můžeš začít úplně v pohodě pouze se základy ovládání počítače. Potřebuješ umět vytvořit a najít soubor nebo adresář (složku). Potřebuješ umět nainstalovat nový program. Dále se ti mohou hodit základy matematiky ze základky: třeba co je to dělení se zbytkem nebo obsah čtverce.

Co naprogramovat v Pythonu?

Firmy se na Python hodně spoléhají zejména v těchto oblastech:

  1. Webové aplikace – známe je z našich webových prohlížečů.
  2. Datová analýza – Python má silný arzenál zbraní na šrotování dat, ale i jejich vizualizaci.
  3. Administrace na serverech – je více způsobů jak takový admin může vykonávat příkazy na svých serverech.
Pokud jde o to, co umí python? Python je vysoce škálovatelný a rozšiřitelný. Tato flexibilita jazyka Python umožňuje provádět bez problémů operace napříč jazyky. Nejenže jej můžete integrovat s komponentami Java a . NET , ale Python můžete použít také k vyvolání knihoven C / C++ .

Proč Python?

Výhodou Pythonu je, že umožňuje lidem automatizovat si věci i v současné práci, což dost oceňují vědci, novináři, finančníci, ale nejen ti. Člověk se naučí Python a zvládá dělat výpočty nebo zpracovávat Excely mnohem lépe.

By Kylstra

Co vrací funkce Print? :: Jakou mám paměť?
Užitečné odkazy