Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Instalační Flash Disk Windows 10?

Jak vytvořit instalační flash disk Windows 10?

Pro výrobu USB bootovacího disku s operačním systémem Microsoft Windows 10 budete potřebovat:

  1. USB flash disk s kapacitou minimálně 8 GB (doporučujeme standard USB 3.0),
  2. funkční internetové připojení (stahují se cca 4 GB dat),
  3. bezplatnou aplikaci přímo od Microsoftu Media Creation Tool,
  4. a volný slot USB na vašem PC.

Přečtěte si více

Jak Kreknout Windows 10?

Windows 10 lze dnes pořídit jako krabicovou verzi s fyzickým nosičem, což může být DVD nebo modernější USB flash disk. Druhou možností, jak přijít k legálnímu Windows, je samozřejmě elektronická licence. Flash disk jako instalační médium postupně přebírá otěže ustupujících DVD mechanik. Jak vytvořit instalační CD? Vložte prázdný DVD disk do vypalovačky a klikněte na odkaz »Otevřít DVD vypalovačku«. Otevře se Nástroj Windows pro vypalování bitových kopií. Pokud je vše správně nastaveno stiskněte tlačítko »Vypálit«. Zahájí se vypalování bitové kopie na DVD disk.

Jak vytvořit instalační USB disk?

Jak vytvořit bootovací USB flashdisk

  1. Stáhněte si instalační ISO obraz Windows (Windows 8 zde, pro novější Windows 10 již nabízí Microsoft přímo tvorbu bootovatelného USB flashdisku)
  2. Stáhněte si utilitu Rufus, která dokáže vytvořit bootovací USB.
  3. Připojte do počítače USB flashdisk.
  4. Spusťte utilitu Rufus.
Jak na instalaci Windows z flash disku? Po startu PC rychle mačkejte klávesu F12, která vyvolá menu s výběrem diskových jednotek. Podle názvu vyberte USB flash disk a zmáčkněte klávesu Enter. Pokud nenecháte disky naformátovat, dojde ke speciálnímu typu instalace, kterou lze nazvat jako „poslední záchrana“.

Jak nastavit flash na boot?

Po otevření konfigurace systému BIOS stiskněte klávesovou zkratku [F8], nebo použijte kurzor ke kliknutí na [Nabídku bootování] na obrazovce①. V nabídce bootování vyberte USB flash disk / CD-ROM, který chcete použít② a pak stiskem klávesy Enter nabootujte systém z USB flash disku nebo CD-ROMu. Kolik stojí Nahrani Windows? Kolik reinstalace či instalace Windows stojí? Reinstalace operačního systému Windows 10/11 u nás v servisu stojí na cca 800,- Kč. Cena reinstalace Windows 10 obsahuje: Reinstalaci systému Windows 10/11.

Jak nainstalovat Windows?

Co potřebuji k instalaci Win10

  1. Nástroj pro instalaci OS – Media Creation Tool – pomocí něj stáhnete instalačku systému.
  2. Stažený ISO soubor s instalací operačního systém Microsoft Windows 10.
  3. Usb flash disk nebo prázdné DVD, na kterém pomocí staženého Iso souboru vytvoříte instalační disk.
Jak nahrat Windows přes BIOS? Vstupte do BIOSu počítače.

Vypněte počítač, na který chcete Windows instalovat, a poté jej znovu zapněte. Pro vstup do BIOSu stiskněte Del , Esc , F2 , F10 , nebo F9 ve chvíli, kdy se ukáže obrazovka BIOSu (nebo když jste k tomu počítačem vyzváni). Konkrétní klávesa závisí na typu základní desky ve vašem počítači.

Jak vytvořit instalační CD Windows 7?

Jak vytvořit bootovací USB Windows 7

Pro vytvoření bootovacího USB Windows 7 budeme potřebovat malou aplikaci, u které není zapotřebí instalace, stačí tedy jen spustit. Jedná se o aplikaci Rufus. Aplikaci můžete stáhnout na stránkách výrobce.

By Henson Spreitzer

Jak vypálit boot CD? :: Jak vytvořit instalační flash disk?
Užitečné odkazy