Domovská stránka > C > Co Je To Plosny Spoj?

Co je to Plosny spoj?

Plošný spoj, přesněji deska plošných spojů (zkráceně DPS, v angličtině PCB = Printed Circuit Board), je v elektronice deska určená k osazení elektronických součástek, které propojují vodiče vytvořené v tenké (ploché) kovové vrstvičce na povrchu desky.

Přečtěte si více

Čím kreslit plošné spoje?

Zajímavý test popisovačů, kterými se dá nakreslit obrazec plošného spoje přímo na měděnou vrstvu byl uveřejněn na serveru svetelektro.com Potěšitelné je, že se na předních místech umístily české popisovače Centropen, tedy ty, které jsou dostupné snad v každém papírnictví. Jak navrhnout PCB? Pro návrhy desek PCB používáme systém Mentor Graphics PADS VX. 2.4 STANDARD PLUS. Elektrické schéma je tedy možné vytvořit ve schématickém editoru PADS DESIGNER tohoto systému.

Která sloučenina se používá na výrobu roztoku pro leptání mědi při výrobě DPS?

Osvědčenými médii byly chlorid měďnatý a chlorid železitý. Můžete se také zeptat, jak opravit tištěný spoj? Nejdříve se zkontroluje rozsah poškození a změří se potřebná délka nového spoje (bod 1). Potom se odstraní poškozený plošný spoj, položí nový měděný vodič a jeden jeho konec se připájí (bod 2). Položený měděný vodič se vytvaruje do podoby původního spoje (bod 3).

Jak kreslit DPS?

Používám pero tloušťky (asi) 0.35 mm a nitrocelulózovou barvu na kůži. Tato část výroby je nejnáročnější na přesnost a pečlivost a určuje výslednou kvalitu spoje. Po nakreslení nechám motiv několik minut oschnout a poté desku vyleptám. Kde vyrobit PCB? Nedávno jsem však narazil na čínskou stránku, kde vyrábějí desky na zakázku a vyzkoušel to! Adresa stránky je http://www.allpcb.com/. Na stránce si hned můžete vypočítat cenu, podle velikosti návrhu a použitých technologií. Je to velice jednoduché.

Můžete se také zeptat, jak na dps?

Nažehlení je nejdůležitější částí výroby. Vytištěný motiv na lepícím papíru položíme na rovnou podložku, motivem navrch. Na tento motiv přesně přiložíme očištěnou a odmaštěnou DPS. Na plošný spoj přiložíme kancelářský papír a nakonec přiložíme žehličku.

By Jaquelyn Haseena

Jak vylepšit PC Setup? :: Jak udělat v Excelu odmocninu?
Užitečné odkazy