Domovská stránka > J > Jak Správně Vybrat Monitor?

Jak správně vybrat monitor?

Čím větší je kontrast, tím kvalitnější budou barvy, především tedy černá a bílá. Pro čistě kancelářské použití postačí i poměr 400 : 1, na hry a filmy ale sáhněte alespoň po 1000 : 1. Kvalitní monitory pak mají i 2000 : 1 a více.

Přečtěte si více

Jak vybrat Kancelarsky monitor?

Na kancelářskou činnost si vystačíte s monitorem velikosti 19 – 21”, pokud běžně pracujete s více soubory, jsou vhodnější větší monitory 22 – 24”. Tato velikost bude vyhovovat i běžným hráčům, ti náruživější budou vybírat spíše ve velikosti 27 – 30”. Tak jak vybrat prohnutý monitor? Pokud vybíráte nový monitor a uvažujete o prohnutém, měli byste zvážit také otázku zobrazovací technologie. V nabídce všech monitorů jasně převažují ty s IPS panely, což je logické – tato technologie je nejpokročilejší. Produkuje obraz, který má nejbohatší a nejvěrnější barvy a také široké pozorovací úhly.

Podle toho, jak vybrat monitor 2021?

Základní modely nabízí 60 až 75 Hz, minimum je 70 Hz, kvalitnější herní monitor 120 Hz nebo herní monitor 144 Hz. U nižší obnovovací frekvence se více namáhají oči. Pro náročné hráče doporučujeme herní monitor 165 Hz nebo herní monitor 240 Hz. Svůj monitor si však musíte správně nastavit. Jaká je ideální velikost monitoru? Za univerzální velikost je dnes považována úhlopříčka 24" až 27". Takto velký monitor je ideální pro práci, ale také pro multimediální zábavu. Menší monitory jsou vhodné spíše pro nenáročné domácí použití nebo jako dva monitory vedle sebe.

Jak vybrat grafický monitor?

Při výběru velikosti monitoru berte v potaz také to, kolik monitorů budete k práci využívat.

  1. 1 monitor zajistí přehlednou a velkou pracovní plochu. Doporučujeme modely s úhlopříčkou 27″ a větší.
  2. 2 a více monitorů umožní efektivně pracovat s více aplikacemi najednou. Zde postačí i menší úhlopříčky okolo 24″.
Jaké rozlišení pro 27 monitor? Monitory o úhlopříčce 27 palců: Rozlišení nejméně 2560 × 1440 pixelů (WQHD), nebo lépe 3840 x 2160 (označováno také jako UHD-4K). Tato příhodná kombinace úhlopříčky a rozlišení obrazovky nabízí ve srovnání s rozlišením Full HD podstatně více místa na práci - zvláště pokud používáte současně několik oken.

Také, jak na 2 monitory?

Krok za krokem u stolního počítače

  1. vypnout počítač a monitor.
  2. najít v počítači porty videa.
  3. připojit druhý monitor k nepoužívanému portu videa.
  4. zapojení druhého monitoru do zdroje napájení
  5. zapnutí druhého monitoru.
  6. zapnutí původního monitoru.
  7. zapnutí počítače.
Co je to kontrast monitoru? Kontrast: Je to poměr jasu zobrazované bílé a černé barvy v zapnutém režimu monitoru. Čím vyšší hodnota kontrastu, tím je lepší podání ve filmech apod. Rozlišujeme ještě statický a dynamický kontrast. Statický se pohybuje kolem 1000:1 a dynamický až 5000:1.

Jaký monitor 24?

Na 24" monitoru s rozlišením Full HD opravdu není moc co vymýšlet. Dell S2421HS nabízí obvyklý IPS panel s příjemnou vyšší frekvencí 75 Hz, maximálním jasem 250 cd/m² a dokonce i podporou AMD FreeSync.

By Leonidas

Proč prohnutý monitor? :: Co je lepší Intel nebo Ryzen?
Užitečné odkazy