Domovská stránka > C > Co Je To Rozlišení Obrázku?

Co je to rozlišení obrázku?

Rozlišení (anglicky resolution) monitoru nebo displeje je počet pixelů (nebo maximální rozlišení obrazu), které může být zobrazeno na obrazovce (monitoru). Tento pojem se občas používá i u videa, zaměnitelně se slovem rozměr.

Přečtěte si více

Jak se tvoří pixel?

Body na obrazovce tvoří čtvercovou síť a každý pixel je možné jednoznačně identifikovat podle jeho souřadnic. U barevných obrazovek se každý pixel skládá ze tří svítících obrazců odpovídajících základním barvám - červené, modré a zelené. Můžete se také zeptat, kolik pixelů má full hd?

OznačeníPočet obrazových bodů
HD1 280 × 720 px
HD ready1 366 × 768 px
HD+1 600 × 900 px
Full HD1 920 × 1 080 px

Můžete se také zeptat, jaký jas u monitoru?

Maximální jas

Vždy by mělo být možné jas v případě potřeby snížit. Minimem je v současné době alespoň 300 cd/m2, grafikům a hráčům doporučíme 350 cd/m2, jas nad 400 a více cd/m2 využijete již pouze u monitorů používaných ve velmi osvětlených prostorech, například v showroomech.
Když to vezmeme v úvahu, jak změnit velikost obrázku v pixelech? Jednou z nejpopulárnějších aplikací je „Image size“. Jakmile si ji stáhnete a vložíte do ní vybrané fotky, které chcete zmenšit, stačí už jen vybrat možnost změnit velikost. Požadovanou velikost či rozměry můžete zadat ručně prostřednictvím nejrůznějších jednotek jako jsou pixely, milimetry, centimetry či palce.

Tak jakou velikost písma?

Text s velikostí písma 11, 12pt je dobře čitelný na vytištěném dokumentu i na monitoru. Proto nemusíte měnit velikost pro elektronické dokumenty a zvlášť pro ty, kteří půjdou do tisku. Hlavní nadpis a podnadpisy mají jinou velikost. Ve Wordu najdete výchozí velikost 16pt a pro nadpisy typ písma Calibri Light. Tak co je to řez písma? Řez písma je kresebná varianta základního typu písma. Těchto kresebných variant se používá pro vyznačování slova nebo i delšího textu. Je to např. tučné písmo nebo kurziva.

Jak se volí velikost písma?

Písmo volíme ve velikosti vyhovující cílové skupině čtenářů. U mladších čtenářů (8–11 let), seniorů či osob s vadami zraku tak použijeme písmo větších velikostí (např. 12–14 b pro tištěná média), zatímco pro běžného „zdravě vidícího“ čtenáře můžeme použít standardní velikost (8–11 b). Jaké rozlišení na billboard? Billboardy. Data na tisk prosíme dodávat ve formátu PDF, CMYK, rozměr 5080x2380 mm (dodávat čistý, oříznutý formát beze spadů a tiskových značek). Rozlišení ideálně 80 DPI 1:1 nebo 800 DPI 1:10, minimálně 40 DPI 1:1 nebo 400 DPI 1:10.

Jak udělat 300 DPI?

DPI je záležitostí tisku. Jeho nastavení ve foťáku nemá žádný význam a nijak nastavit nejde.

By Gerson

Který iPhone je největší? :: Jak Modovat GTA 5?
Užitečné odkazy