Domovská stránka > C > Co Je To Polopřímá Řeč?

Co je to Polopřímá řeč?

Jako nepřímá řeč je označována reprodukce výpovědi jednoho mluvčího jinou osobou. Dochází proto ke gramatickým změnám v osobě, času a obvykle i ve způsobu původní výpovědi. Formálně je věta nepřímá vedlejší větou předmětnou, závislou na hlavní větě.

Přečtěte si více

Jak se na klávesnici píše vlnovka?

Postupovat budeme následujícím způsobem:

  1. Stiskneme levý Alt (hned vlevo vedle mezerníku) a držíme ho.
  2. Na numerické části klávesnice vyťukáme číslo 126.
  3. Pustíme levý Alt a automaticky dojde k zápisu vlnovky v místě, kde je v dokumentu kurzor.
Jak napsat obrácený apostrof? Marně přemýšlíte, jak se dělá apostrof na české klávesnici? Nejsnadnější zápis strojopisného apostrofu probíhá ve středové části klávesnice. Stiskněte Shift a poté najděte u Enteru (vlevo nebo nad) klávesu, na které jsou znaky obráceného lomítka \, svislé čáry |, přehlásky nebo strojopisného apostrofu '.

Kdy se píše apostrof?

Nejčastěji se apostrof v angličtině používá ve zkrácených tvarech, kde jde o spojení podstatného jména (či zájmena) se slovesem. Zde většinou zastupuje vynechané písmeno. Nicméně i rodilí mluvčí často zaměňují its a it's, you're a your, who's a whose a také they're, their a there. Jak se píše děleno na klávesnici?

dělení

DěleníLevý AltPravý Alt
÷Ctrl + Alt + úAltGr + ú

Jak psát uvozovky ve větě?

Je-li v uvozovkách celá věta, píše se druhé uvozovací znaménko na konci věty až za příslušným interpunkčním znaménkem (tečkou, čárkou, vykřičníkem, otazníkem; např. „Lucie s Pepou šli nejprve na oběd, potom na pivo, pak ještě do kavárny a do práce se už nevrátili."). A další otázka, jak udělat otaznik na macbooku? Při tomto postupu nejprve zmáčkneme levý Alt (vlevo od mezerníku) a držíme ho stisknutý. Následně na numerické části klávesnice vyťukáme číselný kód 63. Nakonec Alt pustíme a ihned dojde k propsání.

Jak napsat stupne na Macbooku?

Na klávesnici se dá použít Shift a středník (nacházející se úplně nahoře nalevo od 1) anebo pomocí pravého Altu (AltGr) a klávesy 5/ř. Případně ještě Shift a poté středník. Je to proto, že se vlastně jedná o znak pro stupěň pouze zdánlivě. Lidé se také ptají, jak udělat podtrzitko na macbooku? Postupovat budeme následovně:

  1. Stiskněte levý Alt a držte ho stisknutý.
  2. Na numerické klávesnici (zcela napravo na klávesnici) vyťukejte číslo 95.
  3. Pusťte levý Alt a _ se vepíše do textu.

Jak se píše na klávesnici paragraf?

Varianta 2: levý Alt + 0167

V případě, že máte numerickou klávesnici, napíšete § také pomocí ASCII kódu. A to tak, že společně s levým Altem naťukáte na numerické klávesnici 0167.
Co je to Polopřímá řeč? Jako nepřímá řeč je označována reprodukce výpovědi jednoho mluvčího jinou osobou. Dochází proto ke gramatickým změnám v osobě, času a obvykle i ve způsobu původní výpovědi. Formálně je věta nepřímá vedlejší větou předmětnou, závislou na hlavní větě.

Můžete se také zeptat, kdy se píše apostrof?

Nejčastěji se apostrof v angličtině používá ve zkrácených tvarech, kde jde o spojení podstatného jména (či zájmena) se slovesem. Zde většinou zastupuje vynechané písmeno. Nicméně i rodilí mluvčí často zaměňují its a it's, you're a your, who's a whose a také they're, their a there. Jak udělat otaznik na Macbooku? Při tomto postupu nejprve zmáčkneme levý Alt (vlevo od mezerníku) a držíme ho stisknutý. Následně na numerické části klávesnice vyťukáme číselný kód 63. Nakonec Alt pustíme a ihned dojde k propsání.

By Schick

Jak se správně píšou uvozovky? :: Jak se dělá na MacBooku zavináč?
Užitečné odkazy