Domovská stránka > J > Jaká Relace Je Nejčastěji Používaná?

Jaká relace je nejčastěji používaná?

1:N přiřazuje jednomu záznamu více záznamů z jiné tabulky. Jedná se o nejpoužívanější typ relace, jelikož odpovídá mnoha situacím v reálném životě.

Přečtěte si více

A další otázka, jak vytvořit dotaz v accessu?

Na kartě Vytvoření klikněte ve skupině Dotazy na Průvodce dotazem. V dialogovém okně Nový dotaz klikněte na Průvodce jednoduchým dotazem a potom na OK. Pak přidejte pole. Můžete přidat maximálně 255 polí až z 32 tabulek nebo dotazů. Podle toho, co je to sestava? Sestavy slouží k zobrazování, formátování a vytváření souhrnů informací v databázi aplikace Microsoft Access. Můžete například vytvořit jednoduchou sestavu s telefonními čísly všech vašich kontaktů nebo souhrnnou sestavu celkových prodejů v různých regionech a časových obdobích.

Jak vytvořit databázi v Access?

Vyzkoušejte to!

  1. Otevřete Access (nebo vyberte Soubor > Nový) a vyberte šablonu desktopové databáze. Tip: Pokud nevidíte šablonu, kterou chcete, vyhledejte šablonu na webu Office.com. Pod polem Hledat online šablony vyberte Databáze.
  2. Zadejte název nové databáze a vyberte její umístění. Pak vyberte Vytvořit.
Když to vezmeme v úvahu, co je to vstupní maska? Vstupní maska je řetězec znaků, který označuje formát platných vstupních hodnot.

Co je to referenční integrita?

Referenční integrita je nástroj databázového stroje, který pomáhá udržovat vztahy v relačně propojených databázových tabulkách. Referenční integrita se definuje cizím klíčem, a to pro dvojici tabulek, nebo nad jednou tabulkou, která obsahuje na sobě závislá data (například stromové struktury). Jak propojit tabulky v Accessu? Klikněte na Vytvořit odkaz na zdroj dat vytvořením propojené tabulky a potom klikněte na OK. Otevře se dialogové okno Propojit tabulky. V dialogovém okně Propojit tabulky vyberte tabulky, které chcete propojit. Pokud chcete výběr zrušit, klikněte na tabulku znovu.

Proč se naučit SQL?

Většina firem dnes ukládá svá objemná data do relačních databází, ve kterých s nimi pracuje pomocí jazyka SQL. Jeho předností je především možnost nakládat s daty bezpečně a rychle získat přehledné výstupy. Kde se používá SQL? SQL může sloužit jako “společná řeč“, zejména při provozu v sítích, na kterých se používají různé databázové produkty. Jazyk SQL se používá také k vytváření náhledů (dotazů). Náhledy SQL umožňují vytvořit pro různé uživatele různé pohledy na struktury tabulek a na data.

Kde se setkáme s databází?

Jako příklad můžeme uvést software pro účetnictví, mzdy a personalistiku, skladové hospodářství, řízení výroby, jízdní řády, evidenci pacientů u lékaře a registr vozidel. Nejčastěji se však můžeme s databázemi setkat při prohlížení webových stránek, kde se většina zobrazovaných informací načítá z databáze.

By Farwell Appleman

Jak zjistit zapomenuté heslo Mac? :: Co je relace v databázi?
Užitečné odkazy