Domovská stránka > J > Jak Nastavit Vychozi Aplikace?

Jak nastavit vychozi aplikace?

Nastavte výchozí

  1. Otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Vyberte Aplikace a oznámení.
  3. Vyberte Pokročilý.
  4. Vyberte Výchozí aplikace.
  5. Vyberte kategorii, kterou chcete změnit.
  6. V seznamu dostupných aplikací v dané kategorii klikněte na tlačítko vedle aplikace, kterou chcete nastavit jako výchozí.

Přečtěte si více

Jak změnit program na otevírání souborů?

V infoboxu Stahování klikněte pravým tlačítkem myšiza podržení klávesy control klikněte na stahovanou položku. (Udělat to můžete i v knihovně stránek v sekci Stahování.) Z místní nabídky zvolte Vždy otevírat podobné soubory. Jak nastavit asociace souborů? Ve Windows 10 lze asociaci přípony souboru nastavit následovně: kliknete levým tlačítkem na ikonu start, ve vyhledávači napíšete Výchozí programy … zde zvolíte: Přidružit typ souboru nebo protokol k programu. Pak můžete změnit k dané příponě výchozí program.

Jak nastavit výchozí aplikací pro PDF?

Kroky k nastavení aplikace Acrobat Reader DC nebo Acrobat DC jako výchozí program pro PDF: Pravým tlačítkem klikněte na obrázek souboru PDF a potom vyberte možnost Vlastnosti. V dialogu Vlastnosti pro daný soubor klikněte na tlačítko Změnit. Jak změnit formát souborů? Změna výchozího formátu souboru

  1. Klikněte na kartu Soubor.
  2. Klikněte na položku Možnosti.
  3. V dialogovém okně Možnosti aplikace Access klikněte na Obecné.
  4. V části Vytváření databází v poli Výchozí formát souborů vyberte formát souborů, který chcete použít jako výchozí.
  5. Klikněte na OK.
  6. Klikněte na Soubor > Nový.

Co znamená nastavit jako vychozi?

Druhou zmíněnou volbou nastavíte aplikaci jako výchozí. To v praxi znamená, že při stejné již nebudete dotazováni, který program hodláte použít. Automaticky se spustí ten, který jste nastavili jako výchozí. Otázkou je, co dělat v případě, kdy budete z nějakého důvodu chtít toto rozhodnutí později změnit. Jak nastavit otevírání souborů Android? Postup změny výchozí aplikace pro otevírání souborů je následující:

  1. Přejděte do nastavení telefonu.
  2. Klikněte na položku Aplikace a změňte zobrazení (záložku) na Vše.
  3. Najděte v seznamu aplikaci, která se vám sama otevírá jako výchozí aplikace pro daný typ souboru.

Jak změnit výchozí program Mac?

Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor u kterého chcete změnit výchozí aplikaci a vyberte možnost Získat informace. V okně Získat informace rozbalte sekci Otevřít pomocí klepnutím na šipku pro vyvolání rozbalovacího seznamu. Toto pole použijte k výběru aplikace, kterou chcete použít. Může se také zeptat, jak otevřít soubory aplikace? Klikněte na soubor pravým tlačítkem a vyberte Vlastnosti. Vyberte kartu Otevřít pomocí. Vyberte aplikaci, kterou chcete a klikněte na Nastavit jako výchozí. Pokud Další aplikace obsahují aplikaci, kterou občas chcete použít k otevření, ale nechcete ji nastavit jako výchozí, vyberte ji a klikněte na Přidat.

Jak změnit typ souborů Windows 11?

vybrat aplikace a klikněte na tlačítko Výchozí aplikace. Na další obrazovce uvidíte seznam aplikací. Klepnutím na aplikaci zobrazíte všechny typy souborů, které lze otevřít, a aktuální výchozí program pro tyto typy souborů. Klikněte na typ souboru u kterého chcete změnit výchozí program a vybrat si.

By Birk

Co to je asociace souborů? :: Jak často se mění Veřejná IP adresa?
Užitečné odkazy