Domovská stránka > J > Jak Rychle Psát Na Klávesnici?

Jak rychle psát na klávesnici?

Učte se spojovat písmeno na klávesnici s polohou prstu, nikoliv s tím, abyste se vizuálně učili, kde písmeno leží – to je mnohem pomalejší. Psaní všemi deseti funguje na podobném principu jako učení se jazyků – vše se postupně zautomatizuje. Mozek přestane vnímat jednotlivá písmena a “začne psát” celá slova.

Přečtěte si více

Jak dostat klávesnici na plochu?

Přejděte na Start a potom vyberte Nastavení > Usnadnění přístupu > Klávesnice a zapněte přepínač v části Používání klávesnice na obrazovce. Jak napsat text písně? Začnu-li psát nový text, ve většině případů nevím, o čem bude. Prostě napíšu první verš, který mi přijde na mysl, a pak na něj volně navazuji. Někdy mě v průběhu dne napadne nějaký motiv, pár slov, věta, nápad a tak ho zapíšu do sešitu a později se k němu třeba vrátím. Dobré je tedy mít na psaní hlavně klid.

V čem psát dokument?

A pokud si vystačíte pouze s programem pro psaní dokumentů, potom si můžete vybrat zdarma dostupný textový editor. Operační systémy Windows nabízejí pro kancelářské potřeby jen velmi málo produktů. Naleznete v něm Poznámkový blok, Wordpad a potom Outlook Express. Jak zalamovat text ve Wordu? Může se ale vyjmečně stát, že potřebujete text zalomit v místě, kde odstavec ještě nekončí. To by bylo např. při psaní básně, kde počet slov na řádek je daný. Zalomení pak docílíte stiskem klávesy Shift+Enter.

Jak psát rychleji?

Tipy pro nejefektivnější a nejrychlejší psaní

  1. Seďte vzpřímeně, pohodlně, hlavu mějte narovnanou, ruce v přirozené poloze na klávesnici.
  2. Důležitá je i samotná klávesnice: když budete mít nevhodnou klávesnici, nenaučíte se na ní dobře psát.
  3. Nekoukejte na klávesnici.
  4. Prstoklad je vším.
  5. Interpunkční znaménka jsou těžká.
Kolik úhozů mám za minutu? Test rychlosti psaní najdete na stránce http://10fastfingers.com/. Nemusíte přitom nic instalovat. Test se spustí po kliknutí na »Typing Test« a výběru jazyka v nabídce »Switch Typing Test language« – zde vyberte »Czech«. Poté se zobrazí český text, který po jednotlivých slovech budete minutu přepisovat.

Jak rychle psát na papír?

Pokud píšete levou rukou, tak by horní strana papíru měla mířit napravo; pokud píšete pravou rukou, tak by horní strana papíru měla mířit nalevo. Během psaní si upravujte papír tak dlouho, dokud nenajdete ten správný úhel, při kterém se vám nejlépe píše a při kterém je vaše písmo dobře čitelné. Tak jak se zapne klávesnice? Jako první proto zkontrolujte vypínač na zadní nebo na pravé straně klávesnice. To, zda je klávesnice zapnuta, vidíte i díky svítící kontrolce. Vypnutí může být i příčinou „nefunkčnosti“ numerické klávesnice, proto si nejprve ověřte, zda máte zapnutý NumLock.

Podle toho, jak odejit na plochu?

Při stisku Win+D se dostanete na Plochu a po dalším stisku Win+D zpět do stejného okna aplikace, v které jste byly před přechodem na Plochu.

By Dimitris Thouvenel

Jak nastavit klávesnici na PC? :: Jak napsat Ã?
Užitečné odkazy