Domovská stránka > J > Jak Otevřít Příkazový Řádek Jako Administrátor?

Jak otevřít Příkazový řádek jako administrátor?

Jednodušší spuštění příkazové řádky je z pole pro hledání na hlavním panelu Windows 10. Do pole pro hledání napište výraz »cmd«. Ve výsledcích hledání najdete aplikaci Příkazový řádek. Klikněte na název aplikace pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky zvolte »Spustit jako správce«.

Přečtěte si více

Tak jak zapnout příkazový řádek windows 7?

Spuštění příkazového řádku v systému Windows 7

  1. Klikněte na tlačítko Start systému Windows.
  2. Do pole pro vyhledávání zadejte text cmd.
  3. Ve výsledcích vyhledávání klikněte pravým tlačítkem na položkucmd a vyberte možnost Spustit jako správce(obrázek 2).
  4. Otevře se okno příkazového řádku(obrázek 3).
Jak se dostat do příkazového řádku při startu? Spuštění příkazového řádku pomocí příkazového řádku

aplikace Příkazový řádek. Stačí v již otevřeném okně příkazového řádku zadat příkaz start cmd.exe a stisknout klávesu Enter. Za okamžik se vám zobrazí nové okno příkazového řádku.

Může se také zeptat, co je příkazový řádek cmd?

Příkazový řádek je ve skutečnosti aplikace cmd.exe umístěná v C: \ Windows \ System32 na systémové jednotce Windows, takže můžete otevřít příkazový řádek jako správce z Průzkumníka souborů. A další otázka, jak spustit program jako administrátor? Klikněte pravým tlačítkem myši na aplikaci a vyberte Spustit jako správce. Otevřete vyhledávací okno (ikona lupy vedle nabídky start), zadejte název aplikace, kterou chcete spustit. V okně vyhledaných aplikací poté na aplikaci klikněte pravým tlačítkem myši a vyberteSpustit jako správce .

Jak otevřít složku jako správce?

Nejprve pomocí klávesové zkratky [Win] + [E] otevřete Průzkumníka Windows. Zde klikněte na nabídku »Uspořádat | Možnosti složky a hledání« a přepněte se do karty »Zobrazení«. Zde přibližně uprostřed rolovacího okna přidejte zatržítko k položce »Spouštět okna složek jako samostatné procesy« a klikněte na »OK«. Můžete se také zeptat, jak používat příkazový řádek? Příkazový řádek ve Windows spustíte stiskem klávesové zkratky Win-R a zadáním cmd. Ve Windows Vista je někdy potřeba spustit příkazový řádek v režimu správce. Zadejte tedy cmd do nabídky Start a nalezeného zástupce spusťte v administrátorském režimu pomocí nabídky pod pravým tlačítkem myši.

Může se také zeptat, jak spustit program z příkazového řádku?

Poté, co jste v cestě ke složce cílového programu, můžete psát Start za vybranou cestou k souboru v CMD a stiskněte Enter spustit soubor exe v příkazovém řádku. Nahraďte „filename.exe“ názvem cílového programu, např. spusťte wmplayer.exe . A další otázka, jak otevřít příkazový řádek ve složce? Program Příkazový řádek (cmd.exe) se dá otevřít v určité složce (programy v dané složce je možné rovnou spouštět bez zadání cesty). Otevřít v průzkumníkovi daný adresář -> stisknout klávesu Shift + pravým tlačítkem myši -> vybrat volbu „Zde otevřít příkazové okno“.

Jak otevřít příkazový řádek zkratka?

Windows. Příkazový řádek ve Windows spustíte stiskem klávesové zkratky Win-R a zadáním textu "cmd". Lze také spouštět pomocí vyhledávání v nabídce Start, rovněž uvedením textu "cmd".

By Derrick Natteal

Jak Spustit Windows 10 z příkazového řádku? :: Jak spustit notebook bez hesla?
Užitečné odkazy