Domovská stránka > C > Co Je To Buly?

Co je to buly?

Vhazování či bully je vhození kotouče rozhodčím mezi dva protihráče, nejčastější specifická (standardní) herní situace v ledním hokeji.

Přečtěte si více

Podle toho, co to je akciový index?

Akciový index definice

Akciový index, jako je například S&P 500, sleduje cenovou výkonnost akciového trhu nebo konkrétního segmentu trhu. Akciové indexy poskytují investorům ucelený přehled o celkovém vývoji cen na akciových trzích.
Co je to PX index? Co je index PX? Akciový index PX patří mezi základní indikátory vývoje trhu s akciemi v ČR a poskytuje ho Burza cenných papírů Praha (BCPP). Spuštěn byl poprvé v březnu 2006, kdy nahradil předchozí indexy pražské burzy: PX-50 (spuštěn v dubnu 1994), na jehož hodnotu plynule navázal, a PX-D.

Co je to Buly hokej?

Živé přenosy a informační souhrny aktuálního dění ze světa ledního hokeje. Pokud jde o to, co je to angazma? Angažmá je označení umělecké pracovní smlouvy, kterou je příslušný umělec smluvně vázán k uměleckému souboru nějakého divadla, cirkusu, varieté, televizní či filmové společnosti apod. Nejčastěji je užíváno u herců a hereček zpravidla ve vztahu k nějakému divadlu, respektive k hereckému souboru daného divadla.

Když to vezmeme v úvahu, co znamená power play?

Termín znají hlavně hokejoví fanoušci a pochází z anglických slov power – síla a play – hra. Spojení power play se tak používá pro označení situace ve hře, kdy jeden se soupeřů má početní výhodu. V hokeji se říká, že jde o power play, když tým odvolá brankáře a nasadí do pole šestého hráče. A další otázka, co jsou burzovní indexy? Burzovní index je ukazatelem vývoje daného trhu jako celku, slouží ke sledování vývoje trhu v čase a jeho vývojovým tendencím.

Jak fungují akciove indexy?

Index představuje soubor vybraných akcií, které jsou spojeny do jednoho celku. Index můžeme definovat jako ukazatele hodnoty daného portfolia akcií. Indexy mohou být složeny buď z největších a nejdůležitějších akcií příslušné burzy nebo z akcií ze stejného sektoru. Jak obchodovat akciové indexy? Jak jsme již zmínili, akciové indexy lze obchodovat pouze prostřednictvím finančních derivátů. Sem spadají produkty jako (CFD, ETF, OPCE, Futures a další). Typické pro produkty jako například CFD je možnost spekulovat jak na růst tak i na pokles ceny.

Co je to RM systém?

RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s. je organizátorem regulovaného trhu s cennými papíry a provozovatelem mnohostranného obchodního systému, kde se obchoduje s akciemi nejvýznamnějších českých, ale i zahraničních společností, jako je například ČEZ, Philip Morris ČR nebo třeba Česká zbrojovka.

By Sunda Maciejko

Jak obchodovat na burze start? :: Jak se přidá hashtag?
Užitečné odkazy