Domovská stránka > C > Co Je Webpage?

Co je webpage?

Website (nebo web site, běžně též web, řidčeji webové místo, anglicky doslova „místo v pavučině“) označuje kolekci webových stránek, obrázků, videí a ostatních souborů, které jsou uloženy na jednom nebo více webových serverech a jsou dostupné pomocí Internetu.

Přečtěte si více

Čím je Internet tvořen?

Internet je tvořený obrovským množstvím počítačů. Najdeme zde jak malé osobní počítače (PC, Notebooky, Netbooky, tablety nebo chytré telefony) nebo i velké počítače (servery). Kromě toho je Internet tvořený velkým množstvím „krabiček“, které mají na starosti vlastní komunikaci. A další otázka, co umí služby internetu? Internet se nerovná službě www. Stránky www jsou hlavně zdrojem informací. V jejich prostředí se dá ale také obchodovat, řídit bankovní účty, hrát on-line, stahovat programy, hry, chatovat, komunikovat prostřednictvím elektronické pošty aj. protokolu připojení ( HyperText Transfer Protocol).

Pokud jde o to, kdo vlastní internet?

Tím, že jde o shluk samostatných síťových celků, byť jsou navzájem propojené, Internet jako takový nemá vlastníka. Existují pouze majitelé jednotlivých dílčích sítí zapojených do Internetu. To mimo jiné znamená, že ve skutečnosti nelze Internet jako takový vyřadit z provozu. Jaká je funkce WWW stránek? Webové stránky jsou součástí celosvětového WWW (laicky označovaného jako internet, i když WWW je jen jedna ze služeb dostupných na internetu) ve formě hypertextu. Hypertext umožňuje sloučit text a multimédia a zároveň propojit webové stránky hyperlinky (tj.

Jaký je rozdíl mezi webem a webovou stránkou?

Web si tak můžete představit jako knihu, která se skládá z jednotlivých listů – webových stránek. Webová stránka je stejně jako celý web vytvářena prostřednictvím HTML, CSS a JavaScriptu či PHP a představuje jeden HTML dokument. Jak se prenasi Internet? Zprostředkování připojení uživatelům mají na starosti Internet Service Providers (ISP) – poskytovatelé internetového připojení. Ti mají přístup k peeringovým uzlům, které se nejčastěji označují jako IXP (Internet Exchange Point – doslova bod výměny Internetu). V České republice je tímto uzlem neutrální uzel NIX.CZ.

Co je to ARPANET?

Advanced Research Projects Agency NETwork (ARPANET) byla počítačová síť spuštěná 29. října 1969, která byla zárodkem toho, co dnes chápeme jako Internet. Odpojena byla v roce 1990. Kdy byl vymyšlen Internet? Jejím tvůrcem je Tim Berners-Lee. Ten v letech 1989–1991 – v rámci svého působení v Evropské organizaci pro jaderný výzkum CERN – vytvořil hypertextovou síť, která pomocí odkazů umožňovala propojit informace uložené na různých počítačích či v různých souborech. Součástí byl i první prohlížeč.

Můžete se také zeptat, jaké základní služby poskytuje internet?

Mezi základní služby Internetu patří:

WWW – systém webových stránek zobrazovaných pomocí webového prohlížeče. E-mail – elektronická pošta. Instant messaging – online (přímá, živá) komunikace mezi uživateli. VoIP – telefonování pomocí Internetu.

By Keli

Co nám Internet umožňuje? :: Co to je provider?
Užitečné odkazy