Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Utp A Ftp?

Jaký je rozdíl mezi UTP a FTP?

FTP kabel je určený do budov

UTP kabel se hodí do domácností a ke koncovým zařízením, STP kabel se hodí do elektroinstalací a průmyslových objektů.

Přečtěte si více

Jak zapojit datovy konektor?

Nejčastěji používané zapojení je: Přímé. Pokud spojíme mezi sebou UTP kabelem napřímo dva počítače, tak většinou spojení navázat dokážou. Pokud máme počítače staršího data výroby, tak se tak stát nemusí, to je pak nutné použít kabel Křížený. Přímé zapojení– na obou stranách je kabel zapojen v konektoru stejně. Jak rozdělit internetový kabel? kabelkabelu

rozdělitkabel

PředmětAutorDatum
Jenže "routerem" získá nejen LAN ale i WiFi Fair-Play 11.01.2017 09:42Fair-Play11.01.2017 09:42

Jak zapnout Ethernet?

Nastavení sítě a internetu

V pravé části hlavního panelu klikněte pravým tlačítkem na ikonu síťového připojení a zvolte Otevřít nastavení síť a internet. Vyberte Ethernet a poté Změnit možnosti adaptéru. Pravým tlačítkem klikněte na Ethernet a zvolte Vlastnosti.
Jak zapojit LAN kabel? Zapojení probíhá stejně, srovnáte kabely, nasadíte na kontektor a pomocí krimpovacích kleští zacvaknete. Pozor! Drátky UTP kabelu se na koncích neobnažují, konektor RJ45 má malé nožíky, které se do drátků zaseknou.

Jak funguje Ethernet?

Ethernet je jedním z internetových protokolů, který definuje způsob, jak posílat data na lokální síti (tzn. mezi počítači doma, nebo ve firmě). Pro adresování (komu, od koho) používá již zmíněné MAC adresy (adresy konkrétních zařízení). Co je to LAN port? co jsou LAN porty

konektory, do kterých zapojujete domácí zařízení - počítače, televizi,notebooky a podobně. Jsou mezi sebou propojeny do switche. To znamená, že zařízení můžete zapojit kamkoliv do žlutého portu a budou fungovat stejně.

Jak poznat datovy kabel?

Jako první zjistěte, jaký typ konektoru má váš mobilní telefon, pro který chcete datový kabel používat. Micro USB konektor poznáte podle toho, že je z jedné strany plochý a nejde do mobilu strčit "vzhůru nohama". Konektor USB-C je pravidelný ovál a jde do mobilu strčit z obou stran (i otočený "vzhůru nohama"). Co to je patch kabel? Síťový patch kabel (označovaný také jako ethernet kabel) je základním prvekem datové instalace a slouží k přenosu informací. Právě patch kabely mají již z výroby předlisované konektory. Naproti tomu instalační datové kabely předlisované konektory nemají a slouží k vedení datové trasy do zásuvky.

Tak jaký je rozdíl mezi datovým a nabíjecím kabelem?

Datový kabel mobilního telefonu lze použít jako nabíjecí kabel USB. Datový kabel má funkce nabíjení i přenosu dat, zatímco nabíjecí kabel USB se může nabíjet pouze a nemůže přenášet data.

By Janeczka Ferriss

Kde je ROM? :: Jak se používá čtečka?
Užitečné odkazy