Domovská stránka > J > Jak Zjistím Pásmo Wi-Fi?

Jak zjistím pásmo Wi-Fi?

WiFi Analyzer

V počítači i v mobilu. WiFi Analyzer vám pomůže zjistit, která pásma jsou ve vašem okolí nejvíce zabraná. Většina dnešních routerů si ta volnější umí vybrat sama, často se ale hodí je vybrat ručně a přiřadit nastálo. Aplikace vám poskytne informace o všech sítích v dosahu a doporučí ideální nastavení.

Přečtěte si více

Jak se pripojit na 5GHz Wi-Fi?

Ta proskenuje okolní Wi-Fi sítě a umožní vám zobrazit, na jaké frekvenci a kanálu vysílá. Po kliknutí na ikonu 2.4G v levém horním rohu dojde k přepnutí na 5GHz pásmo, kde by se měla zobrazit daná 5GHz síť. Pokud telefon 5GHz sítě nepodporuje, daná síť se zkrátka nezobrazí. A žádné další v tomto frekvenčním pásmu. Jak nastavit Wi-Fi na 2 4 GHz? Zvolte položku Pokročilá nastavení. Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů.

Co znamená varovani o soukromi WiFi?

Pokud vaše zařízení Apple zobrazuje varování o ochraně soukromí nebo o slabém zabezpečení Wi-Fi sítě, znamená to, že by tato síť mohla útočníkovi umožnit zjištění informací o vašem zařízení. Apple doporučuje připojovat se jen k sítím Wi-Fi, které splňují nebo překračují bezpečnostní standardy uvedené v tomto článku. Když to vezmeme v úvahu, jak vybrat kanál pro wifi? Doporučujeme vyhnout se kanálům 1, 6 a 11, které modem využívá při automatické volbě kanálu. V ČR si u většiny routerů můžete zvolit také kanály 12 a 13. Ty jsou však v některých zemích zakázané, proto se může stát, že některá zařízení by vaši Wi-Fi síť nemusela najít, pokud byste je použili.

Jak zjistit jestli mám 5GHz Wi-Fi?

Další způsoby, jak zjistit, zda jsou podporovány sítě 5 GHz

V části „Síťové adaptéry“ ve Správci zařízení vyhledejte název adaptéru Wi-Fi (obvykle má v názvu slova Bezdrátové nebo Wi-Fi). Pokud název obsahuje «Double Bands«Pokud taková slova neexistují, můžete název adaptéru vyhledat na internetu.
A další otázka, jak zjistit vytížení wi-fi? Jedním z nejjednodušších způsobů, jak to zjistit ve Windows, je využít Wireless Network Watcher. Stáhněte si tento program, rozbalte ho a spusťte. Po spuštění okamžitě začne se skenováním vaší sítě. Vlevo dole vidíte nápis Scanning.

Podle toho, jak nastavit svojí wi-fi?

Heslo a název wifi změníte nebo zjistíte na wifi routeru. Název wifi a heslo se často nachází na štítku umístěným na zadní straně přístroje. Pokud to chcete změnit, musíte se podle návodu připojit do administrace a tam přepsat nastavení. Jak vypnout 5GHz Wi-Fi? Budete se muset přihlásit k správě/administraci vašeho routeru a najít část týkající se WiFi sítí. Tam by mělo být možné vypnout kteroukoliv z 2.4 GHz/5 GHz sítí. Pokud něco takového ve vašem routeru nenajdete, tak je zde ještě malá možnost, že má někde přepínač (jako opravdu přepínač přístupny na těle routeru).

Jak změnit frekvenci Wi-Fi TP Link?

TP-Link TL-WR841N

V internetovém prohlížeči si zadejte IP adresu routeru http://192.168.1.1/ a zobrazí se vám přihlašovací stránka. Pokud jste si v minulosti heslo neměnili, tak v továrním nastavení je jméno i heslo admin. Kanál změníte v kategorii Wireless a zde si v Channel zvolte požadovaný kanál.

By Adelheid Coupe

Co znamená na Snapchatu ?? :: Jak sociální sítě ničí vztahy?
Užitečné odkazy