Domovská stránka > C > Co To Je Veličina?

Co to je veličina?

Veličina je vlastnost jevu, tělesa nebo látky, mající velikost, kterou lze vyjádřit číslem a referencí. Je to tedy pojem používaný pro kvantitativní a kvalitativní popis reality.

Přečtěte si více

Také, Čím je dána síla?

Síla je vektorová fyzikální veličina, která vyjadřuje míru vzájemného působení těles nebo polí. Jednotkou síly je newton se značkou N. Síla popisuje jak působení přímým dotykem (např. tahem, tlačením), tak i působení na dálku silovým polem (např. Co vyjadruje teplota? Teplota je charakteristika tepelného stavu hmoty. V obecném významu je to vlastnost předmětů a okolí, kterou je člověk schopen vnímat a přiřadit jí pocity studeného, teplého či horkého.

Pokud jde o to, co je periodické číslo?

6 83 = Page 2 Skupin opakujících se čísel se nazývá také perioda, číslice nebo skupina číslic zapsaných za desetinnou čárkou, které se neopakují se nazývají předperioda. Čísla se nazývají neryze periodická čísla. Také, co je perioda kmitů? Perioda T (s) – nejkratší doba, za kterou se časový průběh kmitavého pohybu opakuje. Frekvence f (Hz - hertz) – udává, kolikrát se perioda zopakuje za 1 s.

Když to vezmeme v úvahu, co udává frekvence?

Frekvence představuje hodnotu kolikrát proud změní směr za sekundu. Měří se v Hertzích (Hz), mezinárodní jednotce měření, kde 1 Hertz je roven 1 cyklu za sekundu. Hertz (Hz) = jeden Hertz je roven jednomu cyklu za sekundu. Pokud jde o to, jaká je perioda kmitavých pohybu o frekvenci? Perioda a frekvence kmitavého pohybu

Perioda – značíme T - základní jednotka je sekunda – je to nejkratší doba, za kterou se opakuje časový průběh výchylky (je to doba jednoho kmitu).

Co je perioda funkce?

Periodická funkce je v matematice funkce, jejíž hodnoty se pravidelně opakují s určitou periodou. Nejdůležitější periodické funkce jsou trigonometrické funkce (sinus, kosinus atd.), jejichž periodou je 2π. Graf periodické funkce se také opakuje a lze jej sestrojit kopírováním jedné periody na ose x. Může se také zeptat, jak se jmenuje graf kmitavého harmonického pohybů? Periodický pohyb, jehož grafem závislosti okamžité výchylky na čase je sinusoida, se nazývá harmonický pohyb. Sinusoidou zde budeme rozumět základní graf funkce včetně jeho libovolného posunu po libovolné ose.

Jak se určuje amplituda?

Při pohybu mechanického oscilátoru se okamžitá výchylka y periodicky mění a vzhledem k rovnovážné poloze nabývá kladných i záporných hodnot. V určitých časech dosahuje y největší kladné, popř. záporné hodnoty. Absolutní hodnota největší výchylky je amplituda výchylky ym.

By Ahern

Co je to pen? :: Jak vypočítat periodu fyzika?
Užitečné odkazy