Domovská stránka > C > Co To Je Definovat?

Co to je definovat?

Definice (z latinského de = od, pryč a finis = hranice, tedy definitio = ohraničení, vymezení) je pokud možno jednoznačné určení významu nějakého pojmu.

Přečtěte si více

Co je to význam?

Význam v češtině označuje: to, co slovo, věta nebo text míní, co vyjadřuje čili referent („význam slova les“) závažnost nějaké události, tématu nebo osoby („významné ochlazení“). Co je to meme? Internetový mem ([mem]IPA; psáno také internetový meme a čteno [mím], okrajově též [meme]; někdy i jako neutrum internetové meme) neboli internetový fenomén je označení pro myšlenkový koncept, který se šíří prostřednictvím internetu.

Když to vezmeme v úvahu, co to je fakt?

Fakt (z latinského factum, to, co je udělané, hotové, česky skutečnost) je pojem pro jednotlivou poznanou a ověřenou dílčí skutečnost, událost, výsledek. Podle Wittgensteina je fakt „to, čemu tak jest“, „svět je celkem faktů a nikoli věcí“ a „rozpadá se na fakty“. Co je to mít Crush? „Mít na někoho crush“ znamená mít na někoho zálusk, protože se vám líbí. Toto slovní spojení je v podstatě překladem anglického „to have a crush on somebody“, které má totožný význam. Významově tak lze označit jak pocit zamilovanosti, tak objekt, ke kterému se tyto pocity vážou (pak říkáme, že někdo je něčí crush).

Co znamená Zprofanovat?

Zprofanovaný v dnešní češtině znamená to, že něco častým používáním ztratilo původní hodnotu, význam. Nejčastěji se používá ve spojení s nějakým abstraktním jménem. Můžeme říci třeba zprofanované dílo filozofa, zprofanovaná myšlenka, zprofanovaný přístup k nějakému problému. Co je to Vibe? vibe [vaɪb]

vibrace, vlněnívibes hovor. přen. pocit pozitivní ap.

Co znamená Sheesh?

Božínku. Sheesh! Please I'm counting on you! Prosím počítám s tebou. Tak co to je simp? Simp – je muž či chlapec, který pro svoji dívku (ale klidně i kamarádku, kterou zná pouze on-line) dělá příliš mnoho – prakticky se nechá využívat, původ slova je pravděpodobně z anglického „simple“ – jednoduchý, hloupý.

Tak co je to meme obrázek?

Jako meme se dá označit jakýkoliv typ informace, který se rychle šíří. Nejčastější formou jsou obrázky, videa a může to být i zkratkové slovo (Trolol). Meme je ve svém marketingovém pojetí spjato s virálním či guerilla marketingem, který se snaží vytvořit jakýsi fenomén spontánního sdílení samotnými uživateli.

By Santini

Kdo vymyslel meme? :: Jak na šifru?
Užitečné odkazy