Domovská stránka > C > Co Je Uměle Vlákno?

Co je uměle vlákno?

Umělá vlákna jsou textilie získané chemickým výrobním postupem z přírodních nebo syntetických polymerů nebo z anorganických (nepolymerních) látek. Často se proto označují pojmem chemická vlákna.

Přečtěte si více

Co znamenají vlákna u procesoru?

Kromě počtu jader se u některých procesorů udává také počet vláken (neboli „threadů“) – např. 2 jádra / 4 vlákna. Počet vláken udává, kolik mají jádra (dělníci) k dispozici nástrojů (lopat). Dělník (jádro) s více nástroji (vlákny) dokáže pracovat rychleji. Když to vezmeme v úvahu, co je to textilní vlákno? Textilní vlákno je délkový útvar charakterizovaný ohebností, jemností a vysokým poměrem délky k průřezu. Podle zákona o ochraně spotřebitele se za textilní vlákna považují také ohebné pásky a dutinky, které mají šířku maximálně 5 mm a jsou vhodné pro textilní zpracování.

Co je to jádro v procesoru?

Jádro procesoru (nebo jednoduše „jádro“) je jednotlivec procesor uvnitř a procesor. Mnoho počítačů dnes má multi-core procesory, což znamená, že CPU obsahuje více než jedno jádro. Po mnoho let měly CPU počítače pouze jedno jádro. Jak vzniká proces? vytvořený (created) – proces je vytvořen buď příkazem uživatele (u terminálu), nebo na žádost operačního systému o provedení služby, či na žádost jiného procesu (rodiče) připravený (ready) nebo čekající (waiting) – připravený pro vstup do stavu běžící, čeká pouze na přidělení procesoru.

Může se také zeptat, co to je syntetické?

umělý, uměle vyrobený [s. benzin, kaučuk, plasty, vlasy {= kanekalon} aj. Co je to silon? Silon je polyamidové vlákno typu 6 (polykaprolaktam), které se pod tímto názvem do začátku 90. let minulého století vyrábělo v Československu. Historie silonu začala ve zlínské laboratoři firmy Baťa, kde vynálezce Otto Wichterle v roce 1940 vypracoval výrobní postup k přípravě kaprolaktamu.

Co se vyrábí z polyamidu?

Setkáte se s ním ale i u kabátů, svetříků nebo triček. Polyamid je hladký a příjemný na omak. Je to také jeden z nejodolnějších druhů látek, roztrhnout ho dá docela zabrat. Polyamidové vlákno vynalezl Američan Carothers v roce 1928, komerční výroba byla zahájena v roce 1938 (pod označením nylon 66 u firmy DuPont). Co je to taktovací frekvence procesoru? Hodinový takt (anglicky clock rate) je v informatice obvykle označení frekvence, na které běží počítačový čip, například CPU nebo GPU (ať už jedno- nebo vícejádrový). Používá se jako indikátor rychlosti procesoru, která se měří v hodinovém cyklu za sekundu nebo jeho ekvivalent (SI jednotka) Hertz (Hz).

Jaký je rozdíl mezi dvoujádrovým a čtyřjádrovým procesorem?

Běžný procesor s jedním jádrem provede za určitou dobu x operací, dvoujádrový dvojnásobek a čtyřjádrový čtyřnásobek. To, že 2jádra × 2,5Ghz se rovná nějáká rychlost není pravda. Velmi záleží také na architektuře. Stará architektura múže i s více jádry na větším taktu vykazovat nižší výkon při vyžší spotřebě.

By Buatti Hild

Co znamená 2 jádrový procesor? :: Jakou kameru na nataceni?
Užitečné odkazy