Domovská stránka > C > Co Je To Společenská Třída?

Co je to společenská třída?

Sociální třída je termín sloužící k označení souborů jednotlivců, kteří vykazují identické nebo srovnatelné znaky a chování. Třída je jedním z možných systémů sociální stratifikace, které popisují společnost jako soubor hierarchicky uspořádaných vrstev, jenž se od sebe liší životními podmínkami a možnostmi.

Přečtěte si více

Co je to objekt Java?

Objekt (nazývá se též instance třídy) je datový prvek, který je vytvořen podle vzoru třídy. Podle jednoho vzoru třídy lze vytvořit libovolné množství objektů (instancí). V jazyku Java lze objekty vytvářet pouze dynamicky pomocí operátoru new a přistupovat k nim pomocí referenčních proměnných. Co je to objekt OOP? V objektově orientovaném programování (OOP) je objekt entita, která v sobě slučuje datovou část (uchovávající stav) a (často pouze konceptuálně) operace (procedury a funkce, které jsou součástí objektu se zpravidla nazývají metody), které s daty objektu pracují. Datové složky objektu se obvykle nazývají atributy.

Co je třída v programování?

Třída je základní konstrukční prvek objektově orientovaného programování sloužící jako předpis pro vznik objektu jako instance třídy. Může odpovídat pojmům z reálného světa, tj. v informačním systému realizovaném programem psaném v objektově orientovaném jazyce mohou existovat třídy Zákazník, Objednávka, Faktura apod. Co je to instance? Slovo instance (z lat. instāre, být přítomný, to z in + stāre, stát) znamená jednotlivý, konkrétní výskyt (případ, příklad) něčeho.

Kdo je v ČR střední třída?

Za střední třídu se obecně považují domácnosti, jejichž čistý příjem se pohybuje od 75 procent do dvojnásobku mediánové hodnoty. Podle tohoto měřítka se v ČR ke střední třídě řadí lehce přes 70 procent populace. Co je to střední třída? Střední třídu lze matematicky definovat jako střed sociální rozvrstvení společnosti. Pokud vezmeme průměrný plat (který 2/3 lidí nemá), pak v ČR to bude 28k a v Praze 33k. Mimo Prahu 30 tisíc hrubého, v Praze více, dejme tomu 35 tisíc hrubého.

Co je to sociální vrstva?

vrstva – v s-gii nejobecnější kategorie, jejíž pomocí lze vyjádřit fakt vnitřního rozčlenění jakékoliv společnosti či skupiny bez dalších souvislostí na rozdíl od takových kategorií, jako je třída, mocenská elita či statusová skupina. Co je objekt trestného činu? Objekt trestného činu označuje v trestním právu množinu znaků, jež charakterizují předmět ochrany trestního práva hmotného, tedy to, co je trestním právem hmotným chráněno ve vztahu k trestnému činu. Je obligatorním (nutným) prvkem trestného činu.

Co je to polymorfismus?

Polymorfismus je označení pro stav, kdy v populaci existují pro určitý znak minimálně 2 genetické varianty (alely). Zároveň musí frekvence jeho výskytu přesahovat v populaci 1 %. Jestliže je procentuální výskyt menší, mluvíme o náhodném výskytu – mutaci.

By Hiroko Bujnowski

Jak se naučit programovat? :: Jak přejít na nový iPhone?
Užitečné odkazy