Domovská stránka > J > Jak Se Starat O Lithiové Baterie?

Jak se starat o lithiové baterie?

Co dodržovat, aby vaše Li-Ion baterie vydržela co nejdéle:

  1. Nabíjejte častěji, pokuste se zabránit úplnému vybití baterie.
  2. Baterii nevystavujte teplotním extrémům – pod bod mrazu a hlavně teplotám nad 50 stupňů C.
  3. Uchovávejte nepoužívané baterie na chladných místech nabité asi na 40 % jejich kapacity.

Přečtěte si více

Co mám dělat když se mi přehřívá notebook?

Jak zchladit notebook, když se přehřívá?

  1. Nepříjemnému přehřívání se můžete vyhnout s vhodnou chladicí podložkou.
  2. Pravidelně svůj notebook čistěte od nánosů prachu.
  3. Starší notebook je vhodné vyměnit za nový model či si pořídit lepší chlazení
Jak snizit Vybijeni baterie? Pokud však chcete ušetřit baterii, zakažte tuto možnost a snížení úrovně podsvícení proveďte ručně. Stejně tak můžete snížit spotřebu energie zkrácením doby, po které má obrazovka zhasnout. ideální dobou je například 15 nebo 30 vteřin, není nutné nechat odložený telefon svítit ještě několik minut.

Jak poznat vadnou baterii v mobilu?

Jestliže nový mobil vydržel i dva dny, najednou musíte v průběhu dne nabíjet. Jiným projevem vadného akumulátoru je chování před úplným vybitím a vypnutím telefonu. Zatímco nový mobil vydržel na několik procent nabití pracovat několik hodin, u vadného akumulátoru nikdy nevíte, kdy vás nechá ve štychu. Jak zjistit stav telefonu? Otevřete Nastavení -> Baterie -> Kondice baterie.

Uvidíte dvě podstatné hodnoty, které potřebujete zjistit. Maximální kapacita baterie říká, kolik energie je baterie schopna pojmout oproti stavu, kdy je nová a to na základě reálného opotřebení.

Lidé se také ptají, co ničí baterii?

Většina uživatelů jablečných telefonů si však na pomalejší nabíjení nestěžuje – ba naopak. Nejčastěji totiž uvádí, že čím větším výkonem se chytrý telefon nabíjí, tak tím rychleji se ničí baterie, která tak nevydrží tak dlouho jako ta, která se nachází v zařízení se slabším nabíjením. Co ničí baterie? Úplné vybití baterie a „uložení ke spánku“

Pokud není jejich baterie, potažmo akumulátor, dostatečně nabitý (doporučuje se mezi 40 a 70 %), a ukládáte ho ke spánku třeba s 5 %, nemusí jít po těch několika měsících zapnout. Důvodem je, že ačkoliv není využíván, dochází k pomalé ztrátě, která může vést k tzv. podbití.

Jak dlouho vydrží Li-Ion baterie?

Li-Ion baterie jsou citlivé na teplotu, dlouhodobé používání nesprávné nabíječky může články baterie zahřívat a tím podstatně zkracovat jejich životnost. Správně používaný Li-Ion akumulátor Hecht má životnost okolo 800 – 1200 nabíjecích cyklů, což může znamenat i několik let spolehlivého používání. Pokud jde o to, jak dlouho vydrží lithiová baterie? Typ - pro elektrokola jsou nejlepší moderní lithiové baterie (Li-Ion, Li-Pol, LiFePO4), mají dobrý poměr cena/výkon, dlouhou životnost, nemají tzv. paměťový efekt (ztráta kapacity). Životnost - moderní baterie zvládnou velký počet plných nabíjecích cyklů (800 až 1000), než se jejich kapacita začne významně snižovat.

Jak se starat o akumulátor?

Nejlépe je baterii plně nabít a pak použít dobíječ, který natrvalo připojen k baterii zamezuje pomocí velmi malého proudu samovybíjení. Bez dobíječe je nutné baterii pravidelně nabíjet, nejlépe jednou měsíčně. Udržování baterie v plně nabitém stavu prodlužuje její životnost (proto je nejvhodnější dobíječ).

By Vinn

Jak spárovat tiskárnu HP s WiFi? :: Proč se mi vypíná?
Užitečné odkazy