Domovská stránka > C > Co Je To Register?

Co je to register?

Registr procesoru je v informatice malé a velmi rychlé úložiště dat, které využívá procesor při své činnosti (registry jsou součástí procesoru). Procesor velmi často přesouvá data z operační pamětí do registrů, aby je mohl zpracovat (např. aritmetickými strojovými instrukcemi).

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak funguje registr?

Registr zprostředkovává informace od uživatelů registru a doplňuje je o informace z veřejně dostupných zdrojů ve formě fulltextově tříděných informací, které jsou následně spárované ke kontrolovanému subjektu. Registr však díky autonomním účtům nemá přístup k datům zadaným uživatelem. Také, co je registr v počítači? Registr Windows je systém pro ukládání systémových klíčů a hesel v operačním systému Microsoft Windows. Poprvé byly registry zavedeny ve Windows 3.11, k jejich širšímu využití došlo až s příchodem Windows 95. Registr je náhradníkem souborů . INI, které měly závažné nedostatky.

Co je to Rob?

Registr obyvatel (ROB) je jedním ze čtyř základních registrů České republiky (ISZR). Jeho vznik je dán zákonem č. 111/2009 Sb., o základních registrech. Je spravován pro ten účel určeným úřadem: Správou základních registrů. Co jsou základní registry ak čemu slouží? Referenční údaje jsou vedené v základních registrech bez historie. Funkce základních registrů spočívá jednak v opakovaném využívání již jednou pořízených dat, čímž jsou zrychlována správní řízení, a také ve zjednodušení správy a údržby stávajících evidencí a informačních systémů.

Co je to taktovací frekvence procesoru?

Hodinový takt (anglicky clock rate) je v informatice obvykle označení frekvence, na které běží počítačový čip, například CPU nebo GPU (ať už jedno- nebo vícejádrový). Používá se jako indikátor rychlosti procesoru, která se měří v hodinovém cyklu za sekundu nebo jeho ekvivalent (SI jednotka) Hertz (Hz). A další otázka, jak funguje registr dlužníků? Úvěrové registry nebo také registry dlužníků obsahují informace o aktuálních i minulých půjčkách. Evidují výši půjček, kolik je třeba ještě doplatit a jak je na tom klient s platební morálkou. Do bankovního (BRKI) i nebankovního registru (NRKI) se tedy klient finanční instituce dostane již jen tím, že si půjčí.

Kdo spravuje základní registry?

Registr osob (ROS) Registr osob je základním registrem podle Zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech, který eviduje referenční údaje. Správcem registru osob je Český statistický úřad. Jak se člověk dostane do registru dlužníků? Do negativního registru Solus se dostanete, když dlužíte minimálně 500 korun a jste déle jak 30 dnů po splatnosti. Údaje v něm zůstávají nejenom po dobu prodlení, ale i určitou dobu po zaplacení dluhu: u úvěrů jsou to tři roky, u mobilních operátorů a dodavatelů energií jeden rok.

Také, jak se dostat do registru v pc?

Ve Windows 10 můžete Editor registru otevřít dvěma způsoby:

  1. Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte regedita ve výsledcích vyberte Editor registru (desktopová aplikace).
  2. Klikněte pravým tlačítkem myši na Starta pak vyberte Spustit. Do pole Otevřít zadejte regedita pak vyberte OK.

By Dettmer

Co je to editor registru? :: Co je to proaktivní chování?
Užitečné odkazy