Domovská stránka > C > Co Je Seriový Port?

Co je seriový port?

Standard RS-232, (také sériový port nebo sériová linka) se používá jako komunikační rozhraní osobních počítačů a další elektroniky. RS-232 umožňuje propojení a vzájemnou sériovou komunikaci dvou zařízení, tzn.

Přečtěte si více

Jaké zabezpečení je možné použít u sériové sběrnice s rozhraním RS-232?

PARITA. Parita je nejjednodušší způsob, jak bez nároků na výpočetní výkon zabezpečit přenos dat. Co je to COM port? COM1 port je u starších PC označení prvního sériového portu. Sloužil k připojení periferních zařízení, např. myši nebo modemu prostřednictvím kabelu. V novějších počítačích sériové porty nahradily USB konektory.

Může se také zeptat, co to je rs485?

EIA-485 (původně RS-485 nebo RS485) je standard sériové komunikace definovaný v roce 1983 sdružením EIA. Používá se především v průmyslovém prostředí. Standard RS-485 je navržen tak, aby umožňoval vytvoření dvouvodičového poloduplexního vícebodového sériového spoje. Podle toho, jak funguje rs-232? RS-232 umožňuje propojení a vzájemnou sériovou komunikaci dvou zařízení, tzn., že jednotlivé bity přenášených dat jsou vysílány postupně za sebou (v sérii) po jednom páru vodičů v každém směru. Na rozdíl od síťové technologie Ethernet nebo rozhraní USB se tedy jedná o zcela bezkolizní fyzickou vrstvu.

Co je LPT?

Paralelní port LPT (Line Printer Terminal) je rozhraní původně určené pro připojení tiskárny. Postupem času se začalo používat také pro připojení jiných zařízení. Norma popisující paralelní port má označení IEEE 1284. Konektorem LPT je na PC nejčastěji D-SUB 25 a na straně tiskárny bývá nejčastěji konektor Centronics. Jak zjistit COM port USB? Pomocí nástrojů systému Windows můžete zjistit, zda má počítač porty USB 2.0 nebo 3.0. Jdeme do správce zařízení a otevřeme větev "USB řadiče". Pokud se hostitelské řadiče objeví v seznamu větví jako „Enhanced Host Controller“ a jejich názvy neobsahují další termín „USB 3.0“, znamená to, že počítač má porty USB 2.0.

Podle toho, jak přiřadit com port?

Po restartu Vašeho PC připojte plotr a zapněte jej. Systém rozpozná zařízení a načte ovladač. Když systém načte ovladač, vytvoří ve Správci zařízení USB Serial Port (com 3 například). Dvakrát poklepejte na nově vytvořený COM port a jděte do jeho vlastností. Jak nainstalovat COM port? Nejprve do počítače nainstalujete ovladače, tedy spustíte dodaný EXE program, který instalaci nejnovějších ovladačů úplně sám zařídí. Poté již jen zasunete kabel převodníku do portu USB. Počítač převodník automaticky rozpozná, vytvoří virtuální COM port a přidělí mu volné číslo (například COM3).

Jak funguje spí?

SPI (Serial Peripheral Interface) je sériové periferní rozhraní. Používá se pro komunikaci mezi řídícími mikroprocesory a ostatními integrovanými obvody (EEPROM, A/D převodníky, displeje…). Komunikace je realizována pomocí společné sběrnice.

By Elfreda

Proč je nutné u RS485 použít komunikaci typu master slávě? :: Jak se vytýká?
Užitečné odkazy