Domovská stránka > J > Jak Probíhá Odvolání U Krajského Soudu?

Jak probíhá odvolání u krajského soudu?

O odvolání proti rozsudku okresního soudu rozhoduje nadřízený krajský soud a o odvolání proti rozsudku krajského soudu rozhoduje Nejvyšší soud. Po zahájení řízení u odvolacího soudu bude přednesen napadený rozsudek a bude předložena zpráva o případu.

Přečtěte si více

Co je nepřípustné odvolání?

Opožděné odvolání (rozklad) je takové, které bylo podáno po uplynutí zákonné lhůty pro jeho podání. Nepřípustné odvolání (rozklad) je pak takové, které bylo podáno proti rozhodnutí, jež odvoláním (rozkladem) napadnout nelze (srov. i rozsudek Nejvyššího správního soudu ze dne 17. 7. Kdy je rozsudek pravomocný? Písemné vyhotovení rozsudku je veřejnou listinou. Po jeho doručení všem účastníkům řízení a po uplynutí lhůty k podání řádného opravného prostředku, či po vzdání se práva ho podat anebo po jeho zamítnutí je rozsudek pravomocný a po uplynutí lhůty k plnění i vykonatelný.

Můžete se také zeptat, co znamená že nemá odkladný účinek?

Nemá-li odvolání odkladné účinky, pak sice lze proti rozhodnutí podat odvolání (neříká-li však zákon, že proti takovému rozhodnutí podat odvolání nelze), toto odvolání ale zřejmě nebude mít účinky, kterých chce většinou účastník řízení docílit - tedy, že bude odložena i vykonatelnost napadeného rozhodnutí. Jak zastavit správní řízení? Podle § 66 odst. 1 písm. a) správního řádu správní orgán řízení o žádosti usnesením zastaví, jestliže žadatel vzal svou žádost zpět; jestliže je žadatelů více, musí se zpětvzetím souhlasit všichni žadatelé; ve sporném řízení služební orgán řízení nezastaví, pokud se zpětvzetím odpůrce z vážných důvodů nesouhlasí.

Co je rozsudek pro zmeškání?

Rozsudek pro zmeškání je soud oprávněn vydat v případě, kdy se žalovaný bez řádné omluvy nedostaví k prvnímu ústnímu jednání ve věci před soudem, ačkoli byl řádně předvolán a poučen o následcích nedostavení se, byla dodržena předvolací lhůta, předvolání mu bylo doručeno. Co je to žaloba? actio, angl./fr. action, něm. Klage) je procesní úkon, jímž se žalobce obrací na soud a žádá o ochranu svých porušených nebo ohrožených práv, eventuálně uplatňuje jiný návrh. Žaloba se uplatňuje jak v občanskoprávním sporném řízení, tak ve správním soudnictví.

Co je dovolání k Nejvyššímu soudu?

Dovolání je mimořádný opravný prostředek, jímž lze napadnout pravomocné rozhodnutí odvolacího soudu v civilním i trestním řízení. Podané dovolání nemá odkladný (suspenzivní) účinek, tzn. předcházející rozhodnutí zůstává pravomocné. Můžete se také zeptat, kdy nabývá právní moci exekuční příkaz? Dobrý den, exekuční příkaz nabývá právní moci již dnem, kdy je doručen oprávněnému, povinnému a dalším osobám, kterým se podle zvoleného způsobu exekuce doručuje (v daném případě tedy Vašemu zaměstnavateli).

Jak dlouho trvá nabytí právní moci?

V každém rozhodnutí či rozsudku je uvedeno, že nabývá právní moci do 15 dnů ode dne jeho doručení.

By Amadas Mccloude

Proč se mi nenabíjí počítač? :: Kdy nabývá rozsudek vynesený soudem právní moci?
Užitečné odkazy