Domovská stránka > C > Co To Je Www?

Co to je WWW?

World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina“ nebo „celosvětová síť“) je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu.

Přečtěte si více

Jaký protokol zajišťuje bezpečnou HTTP komunikaci?

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) je v informatice protokol umožňující zabezpečenou komunikaci v počítačové síti. HTTPS využívá protokol HTTP spolu s protokolem SSL nebo TLS. HTTPS je využíván především pro komunikaci webového prohlížeče s webovým serverem. Čím se z hlediska bezpečnosti liší protokol HTTP od protokolu https? Jaký je rozdíl mezi HTTP a HTTPS

Hlavním rozdílem protokolu HTTPS je jeho bezpečnost. Data odesílaná pomocí protokolu HTTPS jsou zabezpečena protokolem Transport Layer Security (TLS), který poskytuje tři klíčové vrstvy ochrany: šifrování, autentizaci a integritu dat.

Kolik stojí SSL certifikát?

Typ certifikátuPlatnost 1 rok
bez DPHs DPH
SSL DV certifikátakční cena 300,- (600,-) / rokakční cena 363,- (726,-) / rok
SSL EV certifikát3490,- / rok4223,- / rok
SSL * certifikát2290,- / rok2771,- / rok
Jak získat certifikát SSL? Certifikát SSL pro svou doménu můžete získat přímo od certifikační autority (CA). Certifikát pak bude nutné nakonfigurovat u vašeho webového hostitele nebo na vašich vlastních serverech (pokud ho budete hostovat sami).

Jak získat certifikát HTTPS?

Přesměrovat web na https je možné různými způsoby:

  1. Pomocí .htaccess souboru. Je třeba vytvořit soubor htaccess na FTP – kód je následující: RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !=https RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [L,R]
  2. Pomocí pluginu v redakčním systému.
Když to vezmeme v úvahu, jak aktivovat https? Ruční nastavení HTTPS

Pro ruční nastavení je nutné nejdříve aktivovat příplatkovou službu, bez ní není možné zvolit žádnou z variant. V menu vyberte Příplatkové služby. Klikněte na + u položky podpora HTTPS na doméně SNI. Na následující stránce potvrďte tlačítkem Aktivovat.

Když to vezmeme v úvahu, jak odstranit nezabezpečeno?

zadáme příkaz chrome://flags do adresního řádku, čímž otevřeme pokročilá nastavení;

  1. vyhledáme položku Mark non-secure origins as non-secure;
  2. vybereme možnost Disabled;
  3. restartujeme Google Chrome.
Může se také zeptat, jak vypnout https? Aby jste nemuseli pokaždé zadávat před adresu http:// je možné nastavení v Chrome vypnout. Postačí otevřít tuto stránku chrome://flags/#https-only-mode-setting (je potřeba ji zkopírovat do adresního řádku) a zvolit v rolovátku u HTTPS-First Mode Setting možnost Disabled (deaktivovat).

Jak zjistit číslo USB portů?

Pro Windows to můžete zkusit přes USBDeview. Jde o zdarma dostupnou a přenositelnou pomůcky (nevyžaduje tedy instalaci. Stačí spustit a o každém z USB portů vám řekne hodně informací.

By Ebarta Mateja

V jakém státě se uskuteční mistrovství světa ve fotbale v roce 2022? :: Proč u webových formulářů není vhodná pro odesílání dát na server metoda GET?
Užitečné odkazy