Domovská stránka > C > Co Je V Unoru?

Co je v unoru?

Únor je podle gregoriánského kalendáře druhý měsíc v roce. Jako nejkratší z měsíců má 28 dní, v přestupném roce 29 dní. Třikrát v historii měl únor i 30 dní. Český název měsíce odvozují jazykovědci od noření se ledových ker do vody (únor = nořiti se).

Přečtěte si více

Kdo má svátek cervenec?

V červenci slaví svátek Jaroslava, Patricie, Radomír, Radomíra, Prokop, Metoděj, Cyril, Bohuslava, Nora, Drahoslava, Drahuše, Libuše, Amálie, Helga, Olga, Bořek, Markéta, Karolína, Jindřich, Luboš, Martina, Drahomír, Drahomíra, Čeněk, Ilja, Vítězslav, Vítězslava, Magda, Magdaléna, Libor, Kristýna, Jakub, Anita, Anna, Kdo má svátek 16 července? 16. července má svátek Luboš. Oblíbenost jmen Luboš.

Kdo má svátek 14 července?

14. července má svátek Karolína. Oblíbenost jmen Karolína. Co znamená červenec? Název červenec je původně malý červen, přípona zde vyjadřuje následnost, červenec následuje po červnu. Začíná zrát první ovoce červené barvy. Červenec označuje období, kdy už je všechno červené ovoce, které ještě jen začalo zrát v červnu, už zralé. Červenec také může být slangový název pro načervenalou rudu, wurtzit.

Které měsíce mají 31 dnů?

Než začneme, je dobré také vědět, kolik dní který měsíc má (leden 31, únor 28, březen 31, atd.). Vaši přátelé se Vás budou určitě snažit nachytat třeba na 31. června! Tak který měsíc má 31 dní? Martius (březen) - 31 dní Aprilis (duben) - 30 dní Maius (květen) - 31 dní

Kdo má svátek v květnu?

V květnu slaví svátek Zikmund, Alex, Alexej, Květoslav, Klaudie, Radoslav, Stanislav, Ctibor, Blažena, Svatava, Pankrác, Servác, Bonifác, Sofie, Žofie, Přemysl, Aneta, Nataša, Ivo, Zbyšek, Monika, Emil, Vladimír, Vladimíra, Vanesa, Jana, Viola, Filip, Valdemar, Vilém, Maxim, Maxmilián, Ferdinand, Kamila. Můžete se také zeptat, co je prvního května? máj je mezinárodní svátek pracujících, který se od roku 1890 slaví 1. května. Svátek zavedla v roce 1889 II. internacionála na paměť vypuknutí stávky amerických dělníků v Chicagu dne 1.

Kolik má květen týdnu?

2022Dny v týdnuTýden
Květen1620
2321
3022
Červen22

By Buderus Boggioni

Na co je dobrá VPN? :: Co se stalo v cervnu?
Užitečné odkazy