Domovská stránka > C > Co To Je Souznačná?

Co to je Souznačná?

Synonyma, též slova souznačná, jsou slova nebo slovní spojení se vzájemně stejným nebo podobným významem, která lze za určitých okolností zaměňovat. Dodávají jazyku bohatství, umožňují jemné odstínění významů v závislosti na kontextovém a stylistickém zabarvení.

Přečtěte si více

Která synonymum?

synonymaEditovat

  • jaký
  • jenž, (knižně, zastarale) an.
Když to vezmeme v úvahu, co znamená povrchnost? Co to vlastně znamená, když o někom řekneme, že je povrchní? Slovník českých synonym toto slovo zařazuje mezi tyto slova stejného významu: plytký, mělký, nicotný, prázdný, jalový, laciný.

Jak nahradit slova?

synonymaEditovat

  1. jestli, když, jestliže, pakliže.
Co je to synonymum příklady? Synonyma jsou slova se stejným významem, jinak je nazýváme slova souznačná. Můžeme tak slovo jeho synonymem nahradit, aniž bychom výrazněji změnili význam věty.

Co znamená souzeni?

Připouští, že manžel i manželka budou mít „soužení“ neboli bolest a zármutek. Co to znamená opozita? Antonyma (slova protikladná, opozita) jsou slova opačného, protikladného významu. Znamená to tedy, že pokud máme dvě slova, jedno je přesným opakem druhého (velký –⁠ malý, správně –⁠ špatně).

Co je to sousloví?

Sousloví je ustálené slovní spojení, sdružené pojmenování vytvářející lexikální jednotku. Co je který? zájmena vztažná (též relativa) – kdo, co, jaký, který, čí, jenž

Jak nahradit Protože?

Hodilo by se možná přidat jako synonymum slůvko "neboť".

By Holland Jaeger

Kdo vytvořil počítač? :: Kde kladou štěnice vajíčka?
Užitečné odkazy