Domovská stránka > J > Jak Najít Ip Adresu Tiskárny?

Jak najít IP adresu tiskárny?

IP adresa tiskárny v systému Windows

Jednoduše třeba přes tlačítko Start najdete nabídku Ovládací panel a zde Zařízení a tiskárny. Podle jména tiskárny vyberete tu svou a přes pravé tlačítko myši rozkliknete Vlastnosti tiskárny. V záložce Ostatní se zaměřte na řádek Poloha, kde je IP adresa nebo Unikátní identifikátor.

Přečtěte si více

Kde najdu IP adresu tiskárny HP?

K vyhledání IP adresy tiskárny:

  1. Z ovládacího panelu dotykové obrazovky: Klepněte na ikonu Bezdrátová síť .
  2. V aplikaci HP Smart: Klikněte na možnost Nastavení tiskárny a pak klikněte na tlačítko Informace o tiskárně.
  3. Ve vytištěné zprávě sítě: Stiskněte tlačítko Informace a vytiskněte informační stránku.
Jak zjistit IP adresu tiskárny Brother? Klepněte na Start => Všechny programy => Příslušenství a potom vyberte volbu Příkazový řádek. Zadejteipconfig (C:\>ipconfig) a stiskněte klávesu Enter. Zobrazí se adresa IP a maska podsítě. Zadejte exit (C:\>exit) a stisknutím klávesy Enter ukončete příkazový řádek.

Jak zjistit svoji IP adresu?

IP adresa vašeho zařízení v lokální síti

  1. Příkazový řádek vyvoláme tak, že ve vyhledávání Windows zadáme slovní spojení „Příkazový řádek“, případně zkratku „cmd“.
  2. Do příkazového řádku napíšeme řetězec „ipconfig“ (bez úvozovek) a potvrdíme stisknutím klávesy Enter.
Jak zjistím IP adresu tiskárny Canon? Klepněte pravým tlačítkem na Tiskárnu a vyberte možnost Vlastnosti. V záložce vyberte možnost Porty. IP adresa je zobrazena v řádku Porty. Pokud nevidíte IP adresu, vyberte možnost Nakonfigurovat port, pro zobrazení IP adresy nastavené pro tuto tiskárnu.

Tak jak vyhledat tiskárnu v síti?

Vyberte tlačítko Start a pak vyberte nastavení > zařízení> tiskárny & skenerech. V části Přidat tiskárny a skenery vyberte Přidat tiskárnu nebo skener. Vyberte požadovanou tiskárnu a pak vyberte Přidat zařízení. Pokud se vám nezobrazuje požadovaná tiskárna, vyberte Požadovaná tiskárna není v seznamu. Jak Přidat tiskárnu přes IP adresu? Druhou možností je přidat tiskárnu do sítě přímo v operačním systému. Vyhledáte "zařízení a tiskárny" a následně kliknete na "přidat tiskárnu". V novém okně "přidat tiskárnu pomocí adresy TCP/ IP". Co však budete potřebovat vědět v obou případech je vaše IP adresa.

Jak změnit IP adresu tiskárny?

Buď má tiskárna vypnuté DHCP a IP si určuje sama - pak se to musí přenastavit v ní, nebo má na routeru staticky nastavenou IP, pak ji musíš přenastavit na routeru. Co to je adresa? IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.

Jak zjistit IP adresu poskytovatele?

Do příkazové řádky napište příkaz “ipconfig /all” a stiskněte “Enter”. Nyní vyhledejte řádek “Default Gateway” (Výchozí brána), ve kterém zjistíte IP adresu routeru.

By Dorita Gwartney

Jak zjistit polohu podle IP adresy? :: Jak změřit teplotu PC?
Užitečné odkazy