Domovská stránka > K > Kde Jsou Uloženy Registry?

Kde jsou uloženy registry?

Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte regedita ve výsledcích vyberte Editor registru (desktopová aplikace). Klikněte pravým tlačítkem myši na Starta pak vyberte Spustit. Do pole Otevřít zadejte regedita pak vyberte OK.

Přečtěte si více

Co je to regedit?

Regedit je nástroj operačního systému Windows určený pro úpravu databáze registrů (Windows Registry). Registr obsahuje klíče a hodnoty, kterými se dá operační systém nastavovat. Není to ale nic pro běžné uživatele, neopatrnými zásahy do registrů je možné udělat hodně škody. Jak přidat soubor do registru? Soubor s příponou . REG je registrační soubor používaný registrem Windows. Mohou obsahovat úly, klíče a hodnoty. Tyto soubory lze vytvořit úplně od začátku v textovém editoru nebo je může vytvořit registr systému Windows při zálohování jejich částí.

Jak se dostat do registru Windows 7?

Klikněte na tlačítko Start a na příkaz Spustit, do pole Otevřít zadejte příkaz regedit a pak klikněte na tlačítko OK. Vyhledejte podklíč obsahující položky registru, které chcete změnit, a klepněte na něj. Co jsou registry ve Windows? Registr Windows je systém pro ukládání systémových klíčů a hesel v operačním systému Microsoft Windows. Poprvé byly registry zavedeny ve Windows 3.11, k jejich širšímu využití došlo až s příchodem Windows 95. Registr je náhradníkem souborů .INI, které měly závažné nedostatky.

Co je Editor registru?

K úpravě hodnot uložených v registrech slouží program Editor registru. Spustíme ho tak, že stiskneme tlačítko Start, napíšeme text regedit a stiskneme Enter. Ke spuštění Editoru registru potřebujeme oprávnění správce. Jak udělat úpravu v registrech? Práce s aplikací Interop Tools je velice jednoduchá. Stačí ji spustit, z menu vybrat Registry Browser, proklikat se k požadovanému klíči a změnit jeho hodnotu, případně přidat klíč nový. Většinu změn budete pravděpodobně provádět ve větvi „HKEY_LOCAL_MACHINE“.

Jak nastavíte asociaci ve vašem operačním systému?

Změna asociace funguje spolehlivě pouze prostřednictvím možností nastavení Windows. Buď klepněte na soubor pravým tlačítkem myši a klepněte na Otevřít v programu | Zvolit výchozí program. Tento způsob je pomalý, proto ovlivňuje pouze jednu příponu, tedy jeden typ dat. Jak nastavit otevírání programu? Program (i výchozí), ve kterém se mají soubory určitého typu otevírat, ale můžete změnit.

  1. V nabídce Start klikněte na Nastavení.
  2. Klikněte na Aplikace > Výchozí aplikace.
  3. Klikněte na aplikaci, kterou chcete změnit, a pak vyberte aplikaci v seznamu. Nové aplikace můžete najít v Microsoft Storu.

Jak odstranit asociaci souborů?

Nejprve klikněte pravým tlačítkem myši na soubor, který chcete otevřít, a v kontextové nabídce zvolte příkaz »Vlastnosti«. Poté v horní části okna v záložce »Obecné« klikněte na tlačítko »Změnit«. V okně »Otevřít v programu« nyní máte možnost nastavit, který program bude implicitní pro daný typ souborů.

By Brear Dong

Jak zjistit jestli jsem v SOLUSu? :: Co je to EXE soubor?
Užitečné odkazy