Domovská stránka > C > Co Je Wpa3?

Co je WPA3?

WPA3 nahrazuje předem sdílený klíč (PSK) WPA2 technikou Simultaneous Authentication of Equals (SAE), což zabraňuje útokům formou reinstalace klíče, kterou používá i nechvalně proslulý KRACK. Vaše síťová zařízení budou při připojování k bezdrátovému přístupovému bodu bezpečná.

Přečtěte si více

Jak zjistit heslo na Wi-Fi 02?

TIP: Pokud jste název a heslo Wi‑Fi sítě ještě neměnili, najdete ho na štítku svého modemu. U Smartboxu je to v aplikaci O2 Smartbox. Zadejte heslo vlastní Wi‑Fi sítě a potvrďte tlačítkem OK. Jak zadat heslo na Wi-Fi? Vyhledejte sekci Wireless (WiFi, WLAN), Security a vyhledejte položku WPA/WPA2. Toto WPA zaškrtněte a vyplňte v políčku password vaše heslo do WiFi sítě. Heslo by mělo obsahovat minimálně 8 znaků. Pak už jen stačí uložit nastavení a restartovat router.

Jak najít IP adresu routeru?

Klávesovou zkratkou Win + R vyvoláte aplikaci Spustit, potom do okna Otevřít vypíšete příkaz cmd. Následně do příkazového řádku zadáte pro zobrazení konfigurace příkaz ipconfig/all a uvidíte údaje, mezi nimiž vás bude zajímat řádek Default Gateway (výchozí brána). Tady je totiž vypsána IP adresa vašeho routeru. Také, jaký způsob zabezpečení wi-fi sítě se považuje za nejsilnější? WPA2 a WPA3 ještě bezpečnější a komplexnější

Pro zvýšení bezpečnosti byly podnikány další kroky, takže nakonec došlo v roce 2004 k nahrazení původního WPA protokolem o standardu WPA2, který zavedl povinné prvky IEEE 802.11i.

Tak jaké zvolit šifrování wi-fi?

Optimální kombinací pro šifrování bezdrátového spojení je WPA 2 + AES, ale kvůli kompatibilitě se zařízeními je možné přistoupit ke kompromisu typu: WPA 2 + TKIP (vždy zkoušejte jako druhé!), nebo WPA + AES (WPA + TKIP jen v případě nouze!). Jak nastavit WPA2 Enterprise? Nakonfigurujte následující nastavení bezdrátové sítě, poté klikněte na Další.

  1. Název sítě: Zadejte SSID vašeho bezdrátového routeru. Jako příklad zadejte “ASUS_BRT828”.
  2. Typ zabezpečení: Vyberte WPA2-Enterprise.
  3. Spustit toto připojení automaticky: Odškrtněte tuto položku.

Co je šifrovací klíč WPA WPA2?

WPA/WPA2-PSK je a Wi-Fi Protected Access Pre-Shared Key, který umožňuje bezdrátovému zařízení Brother připojovat se k přístupovým bodům s užitím TKIP nebo AES (WPA-Personal). WPA2-PSK (AES) a WPA-PSK (TKIP/AES) používá předsdílený klíč (PSK), jehož délka je 8 nebo více znaků, maximálně však 63 znaků. Jak se dostat do nastavení routeru? Spusťte tedy příkazovou řádku (cmd) a v ní napište příkaz ipconfig. Tento příkaz vám zobrazí nejen vaši ip adresu, ale zároveň i adresu routeru - pod položkou Výchozí brána. Nejčastěji se jedná o adresy 192.168.1.1 případně 10.0.0.138.

Co je WPA2 Enterprise?

Režim enterprise u zabezpečení WPA a WPA2 však umožňuje přiřadit jednotlivým uživatelům pro přihlašování k síti Wi-Fi unikátní uživatelská jména a hesla – pokud implementujete populární metodu PEAP.

By Jeminah Biesecker

Jak obnovit smazané zprávy z WhatsApp? :: Jak zjistit síťový klíč?
Užitečné odkazy