Domovská stránka > C > Co Je To Afektivní Porucha?

Co je to afektivní porucha?

Afektivní poruchy, jinak také poruchy nálady, se projevují změněnou náladou, která neodpovídá reálné životní situaci nemocného a narušuje jeho uvažování, jednání i somatické (tělesné) funkce. Jejím důsledkem jsou adaptační poruchy (poruchy přizpůsobení) a sociální selhávání.

Přečtěte si více

Co obsahují organické látky?

Některé z těchto nízkomolekulárních látek slouží jako stavební kameny látek makromolekulárních, tzv. biopolymerů (bílkoviny, polysacharidy a nukleové kyseliny), V biologii zpravidla dělíme organické sloučeniny na 4 základní skupiny: cukry, tuky, bílkoviny a nukleové kyseliny. Jaké druhy vzorců se používají v organické chemii? Empirický (stechiometrický) vzorec vyjadřuje pouze poměr počtu atomů v mo- lekule dané chemické sloučeniny. Sumární (molekulový) vzorec vyjadřuje skutečný počet atomů v molekule dané sloučeniny. Strukturní (konstituční) vzorec vyjadřuje typy a rozložení vazeb v molekule.

Jaké typy řetězců v organické chemii rozlišujeme?

řetězce

Podle typu vazby :

  • nasycené – pouze jednoduché vazby mezi atomy C.
  • nenasycené – dvojné či trojné vazby, které mohou být např. hydrogenací nasyceny.
  • aromatické – patří mezi cyklické, vyznačují se delokalizovanými p- vazbami.
Podle toho, co je to obecná chemie? Je to přírodní věda, která zahrnuje prvky, z nichž se hmota skládá, až po sloučeniny složené z atomů, molekul a iontů: jejich složení, strukturu, vlastnosti, chování a změny, kterými procházejí při reakci s jinými látkami.

Podle toho, jaké prvky se v organických sloučeninách vyskytují jakou mají vaznost?

V organických sloučeninách mají atomy jednotlivých prvků přesně danou určitou vaznost. Vaznost je vlastnost, která udává počet vazeb, které atom daného prvku vytváří v molekule se sousedními atomy. Uhlík je v organických sloučeninách vždy čtyřvazný. Na atomy uhlíku se mohou vázat další prvky. Kolik existuje organických sloučenin? Celkem je registrováno 20 433 827 chemických látek, z čehož je: 16 174 057 látek organických a anorganických a 4 259 770 tzv. „sequences“, neboli obecně biopolymerů.

Které prvky patří mezi Organogenní a proč se tak nazývají?

Organickým sloučeninám se říká organické, jelikož jsou součástí všech živých organismů. Všechny organické sloučeniny tedy obsahují uhlík, a většinou ještě nějaké další prvky - těm se říká "organogenní prvky" a patří mezi ně vodík, kyslík, síra, dusík, fosfor, halogeny (F, Cl, Br, I) a některé kovy (např. Můžete se také zeptat, co je svalová soustava? Svalová soustava představuje aktivní složku pohybové soustavy. Kosterní příčně pruhované svaly se upínají na kostru a umožňují vůlí ovladatelný pohyb, kromě toho mají svaly důležitou funkci v udržování stálé tělesné teploty.

Lidé se také ptají, jak poznat psychotika?

Psychotická onemocnění se vyznačují svým cyklickým charakterem ve kterém se střídají akutní stavy nemoci a psychotické epizody. I když dojde k přechodnému vymizení příznaků, u těchto osob se vyskytuje zvýšená zranitelnost, na jejímž základě se může nemoc v budoucnosti znovu a opakovaně objevit.

By Jereld

Co je osobní údaj dle GDPR? :: Co znamená organický?
Užitečné odkazy