Domovská stránka > C > Co Je To Tor?

Co je to Tor?

Tor je softwarový systém a označení pro celosvětovou síť serverů, která svým uživatelům umožňuje anonymně komunikovat a procházet internet. Název Tor vznikl jako zkratka z projektu The Onion Router , jenž byl ve svých počátcích sponzorován Námořnictvem Spojených států amerických (U.S. Navy).

Přečtěte si více

Jak správně používat Tor?

Použití prohlížeče Tor je poměrně snadné. Stačí stáhnout a nainstalovat prohlížeč Tor, který nahradí běžně používané prohlížeče jako je Chrome, Firefox a další. Všechno co děláte v prohlížeči Tor je pak soukromé a zabezpečené. Tor sdružuje vaše data do šifrovaných paketů předtím, než vstoupí do sítě. Jak nastavit Tor prohlížeč? Prohlížeč Tor Browser

Tor Browser se neinstaluje, jen vybereme místo, kam jej chceme rozbalit. Vytvoří se složka Tor Browser, ve které je spouštěcí soubor Start Tor Browser.exe. Po jeho spuštění povolíme komunikaci torových instancí přes firewall a nastavíme síť přes Tor Network Settings.

Jak stáhnout Tor?

Souhrnné informace o Tor Browser

  1. Licence. Freeware.
  2. Verze programu. 11.0.7.
  3. Autor. Roger Dingledine and Nick Mathewson.
  4. Potřeba instalace. ano.
  5. Domovská stránka. www.torproject.org.
  6. Velikost souboru. 73,52 MB.
  7. Operační systém. Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows 11.
  8. Jazyk. Angličtina.
Co je to Onion? onion je generická pseudodoména nejvyššího řádu označující skryté služby anonymní sítě Tor. Doména není obsažena v kořenových DNS serverech, programy, jako například webový prohlížeč, odesílají dotaz na proxy server, který ho přeposílá přes síť Tor.

Můžete se také zeptat, jak zmenit vpn zdarma?

Krátké shrnutí nejlepších bezplatných VPN pro rok 2022:

  1. ? ProtonVPN – nejlepší bezplatná VPN 2022 (s neomezenými daty) .
  2. ? Windscribe – Dobrá VPN pro streamovací platformy s neomezeným počtem připojení a až 15 GB dat měsíčně .
Jak se dostat do deep webu? Pro širší škálu výsledků zkuste využít pro každé vyhledávání několik vyhledávačů, jako jsou například Torch (http://xmh57jrzrnw6insl.onion/) a TorSearch (http://kbhpodhnfxl3clb4.onion/). Pokud hledáte dobře známou stránku na deep webu, může vám odkaz najít i běžný vyhledávač typu Google.

Podle toho, jak můžete prohledávat neviditelný web?

Existují specializované vyhledávací služby, které umožňují prohledávání neviditelného webu, např. Complete Planet, Direct Search, Scirus. Jak vypadá Dark web? Temný web (anglicky dark web) je ta část obsahu World Wide Webu, která je umístěna na darknetech, tj. překryvných sítích, které využívají internet, ale jsou přístupné pouze prostřednictvím speciálního softwaru nebo konfigurace. Temný web tvoří část hlubokého webu, což je oblast webu, kterou vyhledávače neindexují.

Jak surfovat na Dark webu?

Připojte se k libovolnému VPN serveru a otevřete prohlížeč Tor. Obratem budete připojeni k jednomu z Tor relé a následně můžete po Dark Webu začít surfovat naprosto anonymně a bezpečně.

By Incrocci

Jak skrýt VPN zdarma? :: Jak pracovat s Tinderem?
Užitečné odkazy