Domovská stránka > C > Co Je Trudy?

Co je Trudy?

Naproti tomu české slovo „trud“ značí vedle namáhavé, lopotné práce především starosti, trápení, zármutek; „trudit (se)“ znamená rmoutit (se), trápit (se), býti smutný, jak to vidíme na př.

Přečtěte si více

Co znamená Suma sumárum?

v přeneseném významu také shrnutí nějakých závěrů, poznatků, zkušeností, znalostí – suma sumarum. Co znamená corpus delicti? Corpus delicti (z lat., doslovně tělo deliktu), neboli předmět doličný, je určitá věc důležitá pro trestní řízení. Slouží k prokázání toho, zda se opravdu stal skutek, v němž je spatřován daný trestný čin, jde tedy především o přímý důkazní prostředek.

Lidé se také ptají, co je to ad absurdum?

Důkaz sporem (reductio ad absurdum) je typ logického důkazu, ve kterém se prokáže, že předpoklad vede k nesmyslnému výsledku (ke sporu), což znamená, že předpoklad je nepravdivý, a tedy platí jeho negace. Co znamená přidělení advokáta ex offo? Když si obviněný nezajistí obhájce, je mu přidělený soudem – takzvaně ex offo. Náklady zaplatí stát. Když obviněný vřízení neuspěje (tedy je odsouzený, soud zamítne jeho dovolání nebo návrh na obnovu řízení), musí státu náklady na obhajobu dodatečně uhradit.

Co je to nutná obhajoba?

Nutná obhajoba je určitá situace v trestním řízení, při kterém musí mít obviněný obhájce. Nutná obhajoba je upravená v § 36 a násl. trestního řádu (zákon č. 141/1961 Sb.). Také, jak požádat o bezplatného advokáta? Právní služby určeného advokáta hradit nebudete, ale musíte prokázat svou nemajetnost. Žádost o určení advokáta směřujte přímo České advokátní komoře a je nutné ji podat na speciálním formuláři. Ten najdete zde nebo na webu České advokátní komory. Za vyřízení žádosti nic neplatíte.

Co znamená automatická prolongace?

Jedná se o automatické prodloužení pojistné smlouvy na další pojistný rok, ke kterému dochází po ukončení předešlého pojistného období, pokud je toto ujednáno v pojistné smlouvě a některá ze smluvních stran písemně neoznámí druhé smluvní straně, že na dalším trvání smlouvy nemá zájem. Co je to Prolongační ceník? Prolongační ceníky jsou určeny k prodloužení smlouvy na dobu určitou u zákazníka, který se včas nerozhodne ukončit dodávky podle původního končícího závazku. Lze se s dodavatelem domluvit, většina obchodníků vám nabídne lepší cenu, než doposud máte.

Co to je fundamentální?

Fundamentalismus (z latinského fundamentum – základ) je urputné lpění na základních principech. Je protikladem modernismu.

By Homans Desamparo

Kdy bude masopust 2022? :: Co znamená když má přístroj rozlišení 10 Mpix Mpx )?
Užitečné odkazy