Domovská stránka > C > Co Je Opakovač Wi-Fi?

Co je opakovač Wi-Fi?

Funguje to tak, že repeater je zároveň klient (přijímač) i Access Point (vysílač). Tedy, připojí se na váš hlavní WiFi router jako klient a vytvoří bezdrátovou síť se stejným jménem a na stejném kanálu jako je vaše domácí síť. V korektní terminologii se tedy bavíme o opakovači signálu.

Přečtěte si více

Co to je WiFi Extender?

Jakkoliv může znít název Wi-Fi extender odborně, jeho účel je ve skutečnosti jednoduchý – má prodloužit dosah Wi-Fi a zesílit ji tam, kde už signál routeru nedosáhne. Oblíbenou pomůckou se tím pádem stává ve velkých bytech, rodinných domech nebo na dalších místech, kde jeden klasický router neboli směrovač nestačí. Jaký repeater? Náročným doporučujeme rychlý wifi extender TP-LINK Deco M4 s velkým pokrytím. Nenáročným stačí kompaktní zesilovač wifi do zásuvky TP-link Tl WA850re. Nejlepší zesilovač Wi-Fi signálu. Vysoká rychlost a podpora spousty zařízení.

Jak funguje zesilovač Wi-Fi?

Zesilovač Wi-Fi je zařízení, které přijímá signál bezdrátové sítě standardu Wi-Fi a poté jej znovu vysílá, a to se stejným názvem i bezdrátové sítě i frekvenci, na které signál přijalo. V podstatě si můžete toto zařízení představit jako opakovač elektromagnetického vlnění, protože tím v podstatě je. Kam umístit repeater? Nelze umístit extender na druhou stranu bytu nebo domu, kde již téměř není žádný původní signál nebo je rušen okolními wifi sítěmi - extender by ho jen zopakoval. Je tedy potřeba ho dát tam, kde je signál ještě dostačující. Jedná se tedy o bezdrátovou variantu pro možné řešení zlepšení pokrytí bytu nebo domu bezdrátem.

Jak zapojit Wi-Fi repeater?

Opakovač musí být zapojen v elektrické síti a nastaven jako opakovač – následně jej připojte kabelem k druhému zařízení. Tlačítko WPS slouží pro navázání spojení bez potřeby ručního nastavování a zadávání hesla, stačí pouze stisknout tlačítko WPS na modemu a opakovači. Můžete se také zeptat, jak rozšířit internet po domě? Pro takzvané přemostění můžete použít WiFi směrovač, který zprostředkuje převedení signálu jedné bezdrátové sítě na jinou. Směrovač totiž přijme od primárního směrovače dostatečně silný signál v místě dobré dostupnosti a převede ho následně na jinou WiFi síť, čímž pokryje další prostor (část bytu nebo domu).

Také, co je to extender?

Extender je zařízení, které umožňuje po strukturované kabeláži (metalickém kříženém kabelu UTP/FTP/STP) standardu Cat5/5e/6/7 nebo po optickém kabelu přenést např. digitální video signál HDMI/DVI na větší vzdálenost (od 1 m až po desítky km) a na jejím konci jej zase převést zpět na původní signál např. HDMI. Jak převést WiFi na Lán? Powerline adaptér na jednom konci bytu či domu připojíte do zásuvky, zapojíte do něj kabel s připojením k internetu a na druhé straně jen stejným způsobem zapojíte přijímač, který vedle LAN výstupu vytvoří i bezdrátový přístupový bod WiFi.

Co to je zesilovač?

Zesilovač je elektronický komponent, který má primárně zesílit vstupní signál tak, aby na výstupu byl dost silný pro další použití. Zde konkrétně třeba pro napájení reproduktorů - Jak vybrat reproduktor.

By Taylor

Jak daleko dosáhne WiFi? :: Co znamená varovani o soukromi Wi-Fi?
Užitečné odkazy