Domovská stránka > J > Jak Poznat Inkoustovou Tiskárnu?

Jak poznat inkoustovou tiskárnu?

Inkoustové tiskárny obsahují tiskové hlavy s desítkami mikroskopických trysek. Z nich se na papír obrovskou rychlostí (50 až 100 km/h) vstřikují miniaturní kapičky inkoustu (objem se udává v pikolitrech).

Přečtěte si více

Co je to laserová tiskárna?

Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracující na podobném principu jako kopírka. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světlocitlivý válec, na jehož povrch se poté nanáší toner. Ten se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován. Jakou koupit laserovou tiskárnu? Základní modely laserových tiskáren seženete již od 1500 Kč, nejlevnější LED tiskárny začínají na ceně 2500 Kč. Pokud však tisknete častěji, vyplatí se investovat do pokročilejších přístrojů. V případě laserových tiskáren je třeba počítat s tím, že chcete-li tisknout barevně, připlatíte si.

Jak dlouho vydrží laserová tiskárna?

Jak dlouho ale vydrží náplně do laserových tiskáren? Nabízí se jednoduchá odpověď – tak dlouho, dokud je nevypotřebujete. Přímo na obalu nebo produktové kartě v e-shopu je u každého toneru uveden počet stran, který s tonerem potisknete při 5% pokrytí papíru. Pokud tedy tisknete hodně a často, počty jsou jasné. Jakou tiskárnu do kancelare? Právě laserové tiskárny jsou ideální do kanceláří, protože celkové náklady na tisk ve srovnání s těmi inkoustovými jsou u nich podstatně nižší. Tonery jsou sice dražší než inkoustové náplně, zato však disponují mnohem větším objemem.

Jaké jsou typy tiskáren?

Typy tiskáren podle technologie tisku:

  • Laserové tiskárny. LED tiskárny.
  • Inkoustová tiskárna. Inkoustové tiskárny s tankovým systémem.
  • Jehličková tiskárna.
  • Termotiskárny. Tiskárny na přímý termotisk. Tiskárny na termotransferový tisk. Termosublimační tiskárny.
  • 3D tiskárny.
Můžete se také zeptat, co je to tanková tiskárna? Technologie tisku je inkoustová, hlava tiskárny vytváří pomocí malých kapek inkoustu přímo na papír malé body, které tvoří finální obraz. Rozdíl je v tom, že inkoust není v klasických náplních (cartridge), ale v nádobách, do kterých jde dolévat. A právě tohle jsou "tanky na inkoust" - odtud označení tanková tiskárna.

Můžete se také zeptat, jakou tiskárnu na fotky?

Chcete-li si pro sebe pořídit fototiskárnu, která vám udělá opravdu hezké fotky, mohli byste se poohlédnout po modelu Canon Selphy CP1300. Tato tiskárna totiž spojuje to nejlepší z výše uvedeného modelu CP1000 a přidává další praktické funkce, se kterými se stane tisk opravdovou zábavou. Jak vybrat štítkovač? Různé modely štítkovačů se liší mimo jiné maximální šířkou pásky, kterou jsou schopny potisknout. Je proto dobré zvážit jaké rozměry štítků budete potřebovat, zejména maximální požadované rozměry. Největší možná šířka je 36 mm. Pokud potřebujete větší šířku, je nutné pořídit jiný typ tiskárny.

Jakou tiskárnu na doma diskuze?

Mám Canon Pixma Mg3050 a bohatě stačí. Mám podobnou (starší typ pixma mg3550) už několik let a na domácí použití je naprosto dostačující. Ani cena není vysoká. Je možnost připojit pomocí Wi-Fi, takže lze například tisknout přímo z mobilu.

By Harald

Co je to jazyk a řeč? :: Jakou zvolit tiskárnu?
Užitečné odkazy