Domovská stránka > C > Co Je To Microusb?

Co je to microUSB?

Konektor microUSB slouží k přenosu dat, párování vašeho smartphonu s počítačem či k dobíjení. V dnešní době v podstatě veškeré Jeho alternativami jsou například USB-C či Lightening u Applu. Jeho výhodou jsou malé rozměry, díky nimž v přístroji zbývá více místa na důležitější komponenty.

Přečtěte si více

Jaké maximální napětí a proud může dat konektor USB-C?

Konektory USB 1.0 a 2.0 mohou dodávat proud až 500 mA (0,5 A). Konektor USB 3.0, se pohybuje až do 900 mA (0,9 A). Jak Nabijet notebook přes USB-C? Pokud se váš notebook může nabíjet pomocí USB-C PD, můžete připojit přenosnou nabíječku, která podporuje USB-C, a nabíjet z ní. Nelze však použít jakoukoli baterii: Budete chtít baterii, která nabízí dostatečnou rychlost nabíjení (wattů) pro nabití vašeho notebooku a dostatečnou kapacitu (mAh) pro její nabití.

Co je to Docking Station?

Dokovací stanice je typ zařízení, které lze připojit pomocí USB portu do počítače. Po zapojení k přístroji umožňuje okamžitě a plně využívat více funkcí přístroje, např. přesun souborů a aktualizaci firmware přehrávače. Měl by zajišťovat připojení k monitoru, klávesnici a k dalšímu příslušenství. Jak poznat Thunderbolt? Jak poznat, že jde o Thunderbolt 3 kabel či zdířku? Na rozdíl od USB-C kabelů se standardem USB na kabelu Thunderbolt většinou najdete symbol blesku. Ne ale u všech, například Apple tento symbol na nových kabelech nezobrazuje.

Co mám dělat když mi nefunguje USB?

Potíže lze někdy vyřešit jedním z následujících kroků:

  1. Restartujte počítač a zkuste zařízení USB připojit znovu.
  2. Odpojte zařízení USB, odinstalujte software zařízení (je-li k dispozici) a software znovu nainstalujte.
  3. Odinstalujte a opět nainstalujte zařízení takto:
Jak opravit USB port? USB Port Fixer je nástroj, prostřednictvím kterého můžete opravit chybné USB porty, jejichž ovladače jsou poškozené, zastaralé nebo nerozpoznané. Poskytuje jednoduchý způsob, jak obnovit funkci mrtvého USB portu, který není schopen číst ani zapisovat a nedokáže rozpoznat připojené periferie (myš, klávesnice apod.).

Jak nastavit port na USB?

Pokud se vám to stává a máte problém například s myší nebo klávesnicí, můžete nastavení napájení USB portů změnit. Otevřete Ovládací panely systému Windows a z nabídky vyberte »Hardware a zvuk | Možnosti napájení«. Otevře se okno, ve kterém si můžete vybrat jedno ze schémat napájení a také ho změnit. Jak zjistit co běží na portu? Stiskněte klávesu Windows + R, zadejte „cmd.exe“ a klikněte na možnost OK. Zadáním příkazu „telnet + IP adresa nebo název hostitele + číslo portu“ (např. telnet www.example.com 1723 nebo telnet 10.17. xxx.

Jak poznat USB 20 a 30?

Konektor v počítači (obdélníkový, Type A) je možné rozeznat obvykle podle barvy plastu: Konektor pro USB 3.0 má uvnitř modrý plast (u zařízení Razer je zelený), konektor pro USB 2.0 je černý. Konektory USB 3.0 také bývají často označeny značkou SS (Super Speed).

By Clement Leist

Similar articles

Jaký je rozdíl mezi USB-a USB-C? :: Jak poznat USB 31?
Užitečné odkazy