Domovská stránka > C > Co Je To Lmd?

Co je to LMD?

Termín lehká mozková dysfunkce je souhrnným názvem pro mnohé lehké odchylky mentálního vývoje dítěte na základě oslabení funkce centrální nervové soustavy (CNS). Těmito poruchami často trpí děti průměrně až nadprůměrně inteligentní, u nichž se projevují poruchy učení a chování.

Přečtěte si více

A další otázka, jak se projevuje lmd?

Jedná se o děti s poruchami chování a učení v rozsahu od mírných po těžké, které jsou spojeny s odchylkami funkce centrální nervové soustavy. Tyto odchylky se projevují různými kombinacemi oslabení ve vnímání, tvoření pojmů, řeči, paměti a v kontrole pozornosti, popudů nebo motoriky. Co znamená Lmr? Jaký je rozdíl mezi LMD (lehkou mozkovou dysfunkcí) a LMR (lehkou mentální retardací)? označuje poruchu, která jasně určuje příčinu, jde o drobné organické postižení centrální nervové soustavy, nebo-li jde o poškození mozkové tkáně v důsledku prenatálních, perinatálních či postnatálních mozkových příhod.

Co je příčinou ADHD?

Mezi možné příčiny vzniku se řadí biologické/fyziologické příčiny (mezi nimi např. zdravotní komplikace v těhotenství matky nebo při porodu, kouření, užívání psychofarmak, drog, kofeinu a nikotinu v průběhu těhotenství, vliv se přisuzuje také stravě, znečištěnému životnímu prostředí) a dědičnost. Když to vezmeme v úvahu, jak se projevuje adhd? ADHD se u dětí projevuje nejčastěji nedostatkem pozornosti, netrpělivostí, neustálým pohybem a impulzivností. Dítě nebaví dělat věci, které samo nepovažuje za zábavné, cítí nevybitou energii, má potřebu se stále hýbat. Může se jevit jako nepořádné, zapomínající a zbrklé. Často je ve škole napomínáno, že se např.

Lidé se také ptají, co je to hyperkinetická porucha?

K základním příznakům hyperkinetické poruchy patří hyperaktivita (nadměrná pohyblivost, „divokost", problém vydržet v klidu…), porucha pozornosti (nesoustředí se, dělá chyby z nepozornosti..) a impulzivita („napřed jedná a teprve pak myslí"), které se vyskytují dlouhodobě a v míře, která je nepřiměřená věku dítěte. Co je to add? ADD (Attention Deficit Disorder) je běžná porucha pozornosti bez hyperaktivity. Děti s touto poruchou bývají více zasněné, nepřítomné, pomalé a uzavřené ve svých fantazijních světech. Pokud je něco baví, dokáží se do toho ponořit.

Co je to dysgrafie?

Dysgrafie (nebo agrafie) je specifická porucha grafického projevu. Slovo dysgrafie je odvozeno z řeckého slova "grafein", které znamená psáti, a předpony "dys-", která je překládána jako špatný či porušený. Postihuje především schopnost napodobit tvar písmen a jejich řazení. Jak se zbavit mentální retardace? Mentální retardace, neboli mentální postižení, je trvalé snížení inteligence v důsledku organického poškození mozku. Retardaci tedy nelze léčit, protože nejde o nemoc, ale trvalý fyziologický stav (zaostalý vývoj rozumových schopností, odlišný vývoj některých psychických vlastností, poruchy ve schopnosti adaptace).

Podle toho, jak se projevuje lehká mentální retardace?

Lehká mentální retardace (IQ = 50 – 69)

Ve srovnání se zdravými dětmi je dítě málo zvídavé a vynalézavé. Postižení mají omezené logické, abstraktní a mechanické myšlení, slabší paměť a opožděnou jemnou a hrubou motoriku. Mohou se přidružit vývojové poruchy, autismus, tělesná postižení či epilepsie.

By Brout

Jak se projevuje mentální retardace? :: Jak funguje komprese JPG?
Užitečné odkazy