Domovská stránka > C > Co Je Kočka?

Co je kočka?

Kočka domácí (Felis catus, dříve například Felis silvestris catus) je domestikovaná forma kočky plavé, která je již po tisíciletí průvodcem člověka. Stejně jako její divoká příbuzná patří do podčeledi malé kočky, a je typickým zástupcem skupiny.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak inteligentni je kočka?

Jde o schopnost kočky učit se, řešit různé překážky a přizpůsobovat se proměňujícímu prostředí. Mnohé výzkumy ukazují, že k inteligenci patří schopnost osvojování nového chování (kočky napodobují svou matku nebo reagují na odměnu) nebo komunikační potřeby. Kočka má také vynikající paměť. Co může zabít kočku? Je totiž mnoho potravin, které jim mohou zdravotně uškodit!

  • Kravské mléko. Lidé si často myslí, že mléko je pro kočku ta největší delikatesa, ale opak je pravdou.
  • Sladký jed. Stejně tak jako psi i kočky by se měly vyvarovat čokolády, která je pro ně toxická.
  • Zákeřné rozinky a hrozny.
  • Pozor na kosti.
  • Další zrádné potraviny.

Jak se jinak řekne kočka?

Slova podobná naší kočce jsou sice i v jiných slovanských jazycích – polsky je kočka kotka, bulharsky kótka, ukrajinsky kitka, rusky kóška – ale zjevně příbuzná pojmenování kočky jsou i v němčině – Katze, angličtině – cat, v latině – cattus a v řečtině – kattos. Jak se rekne anglicky kočka? cat , ( BrE , hovor .) mog ( gie ), moggy , ( dět .) pussy ( cat ), ( samice ) female cat , ( lovící myši ) mouser divoká kočka wildcat To je pro kočku .

Z jaké výšky skočí kočka?

Průměrná zdravá kočka však dokáže bez problémů vyskočit do výšky zhruba šestinásobku své výšky. Pokud tedy měří například 30 centimetrů, vyskočí bez zaváhání na plochy vysoké až 1,8 metru. Co říkají kočky? Máváním ocasem za zády kočka zkouší, jestli se nepřítel nachází za ní. Pokud kočka klesne ocasem k zemi, je to také ukazatel, že se polekala – nebo že se cítí za něco vinna. Stahuje-li zvíře ocásek mezi tlapky, něčeho nebo někoho se bojí – ať už je strach odůvodněný či nikoli.

Také, proč se kočky hrbí?

Účelem je vyrovnat se velikostí protivníkovi nebo donutit predátora, aby se porozhlédnul po menší a méně hrozivé oběti. Kočky tento postoj často využívají při střetu se psy, je to určitá směsice obrany a útoku – vysoce vztyčené nohy signalizují útok, naježená srst, stažená hlava a syčení zase obranu. Co je chytřejší kočka nebo pes? Kočky jsou chytřejší než psi. Japonští vědci to zjistili studiem paměti padesátky mňoukajících chlupáčů. Do věčného sporu mezi milovníky koček a takzvanými pejskaři o tom, která zvířata jsou chytřejší, se vložili japonští vědci. Výsledek jejich bádání pejskaře rozhodně nepotěší.

Jak dlouho si kočka pamatuje?

U koček je to mnohonásobně lepší, pamatují si až 16 hodin. Pokud jde tedy o dlouhodobou paměť, kočky jednoznačně vítězí. Pamatují si mnohem lépe svého blízkého.

By Conant

Které zvíře je nejchytřejší? :: Co je to složka?
Užitečné odkazy