Domovská stránka > C > Co Je To Druhá Mocnina?

Co je to druhá mocnina?

Druhá mocnina je algebraická operace, která násobí číslo samo sebou. Někdy se označuje jako „čtverec“ (například čtverec vzdálenosti, tj. druhá mocnina vzdálenosti), protože obsah čtverce je roven právě druhé mocnině délky jeho strany. Někdy se pod označením „mocnina“ myslí právě jen druhá mocnina.

Přečtěte si více

Jak se pocita druhá mocnina?

Vzoreček pro druhou mocninu dvojčlenu nám říká, že (a+b)²=a²+2ab+b². Pokud jde o to, jak se znaci mocnina? Umocňování slouží ke zkrácenému zápisu vícenásobného násobení: V tomto vzorci se z označuje jako základ mocniny (mocněnec) a n se nazývá exponent (mocnitel). Výsledek je „ n -tá mocnina čísla z “, „ z na n -tou“. Například 3 · 3 · 3 · 3 = 81 je „tři na čtvrtou“, což zapisujeme 34.

Jak Vypocitat mocniny?

mocnina

Při výpočtu druhé mocniny větších čísel můžeme použít následující algoritmus:

  1. vypočítáme druhou mocninu první číslice.
  2. k dvojnásobku čísla zapsaného první číslicí připíšeme druhou číslici a vzniklé číslo násobíme touto druhou číslicí,
Kolik je dvanáct na druhou? Celé druhé odmocniny se učí na základní škole, a to až do výše cirka odmocniny z tisíce. Takže žáci osmé třídy by měli být schopní bez většího zaváhání říct, že dvanáct na druhou je 144. A proto i druhá odmocnina ze 144 je dvanáct.

Podle toho, jak vypočítat na druhou?

Co znamená umocnit číslo na druhou?

  1. Přičtení čísla k sobě samému.
  2. Vynásobení čísla sebou samým.
  3. Vydělení čísla sebou samým.
Pokud jde o to, jak umocnit? Umocňování odmocniny

Odmocninu n√a z nezáporného čísla a umocníme tak, že umocníme její základ a a získanou mocninu am odmocníme.

Jak se dělí mocniny?

Násobení mocnin

Násobit spolu můžeme pouze ty mocniny, které mají společný základ. Mocniny násobíme tak, že základ opíšeme a exponenty sečteme.
Může se také zeptat, jak se delaji odmocniny? Vlastností odmocniny je to, že pro jakákoliv dvě čísla a a b platí, že Sqrt(a × b) = Sqrt(a) × Sqrt(b). Díky této vlastnosti můžeme nyní použít odmocniny z jednotlivých činitelů a vynásobit je mezi sebou, abychom dostali výsledek. V našem příkladu vezmeme odmocniny čísel 25 a 16.

Tak jak zapsat odmocninu jako mocninu?

Druhá odmocnina

Pokud vynásobíte odmocninu čísla a s odmocninou čísla a, pak dostanete číslo a. Takže pro číslo 9 by odmocnina byla rovná 3, protože platí 3 · 3 = 9. Je to jen jiný zápis předchozího násobení, a sice pomocí mocniny.

By Briscoe Basta

Jak vyjádřit exponent? :: Jaký operační systém má Samsung?
Užitečné odkazy