Domovská stránka > K > Kde Programovat?

Kde programovat?

Tutoriály od Khan Academy, Codecademy, Code.org a dalších představí základy programování a vše potřebné pro vytvoření hry, webu nebo jiného projektu. To je dobrý výchozí bod. Programovací online kurzy jsou rozsáhlejší ve srovnání s weby nabízejícími on-line školení v jednom programovacím jazyce.

Přečtěte si více

Co je to C#?

C# (vyslovuje se "See Sharp") je moderní, objektově orientovaný a typově bezpečný programovací jazyk. Jazyk C# umožňuje vývojářům vytvářet mnoho typů zabezpečených a robustních aplikací, které běží v . NET. Jazyk C# má své kořeny v rodině jazyků C a programátorům v jazyce C, C++, Javě a JavaScriptu je hned povědomé. Co je kompilátor? Kompilátor slouží pro překlad algoritmů zapsaných ve vyšším programovacím jazyce do jazyka nižšího, nejčastěji strojového, či spíše do strojového kódu. Z širšího obecného hlediska je kompilátor stroj, respektive program, provádějící překlad z nějakého vstupního jazyka do jazyka výstupního.

Co je to strojový kód?

Strojový kód je v informatice posloupnost strojových instrukcí prováděných procesorem počítače, která je zapsána pomocí posloupnosti číselných kódů těchto strojových instrukcí. Hnutí GNU pojem strojový kód chápe obecnějším způsobem. Instrukce jsou uloženy v paměti jako sekvence bitů, tedy jako čísla. Kdo vymyslel Javu? Java platforma a programovací jazyk Java začaly v roce 1990 jako interní projekt firmy Sun Microsystems se záměrem vývoje alternativy k programovacím jazykům C++/C. Patrick Naughton byl frustrován ze stavu rozhraní pro jazyk Sun C++ a jazyk C.

Kdo vymyslel Python?

Python (anglická výslovnost [ˈpaiθən]) je vysokoúrovňový programovací jazyk, který v roce 1991 navrhl Guido van Rossum. Nabízí dynamickou kontrolu datových typů a podporuje různá programovací paradigmata, včetně objektově orientovaného, imperativního, procedurálního nebo funkcionálního. Proč se Python jmenuje Python? Jako pracovní název jsem zvolil Python, neboť jsem byl v nevážné náladě a taky jsem velkým příznivcem Monty Pythonova Létajícího cirkusu,“ tvrdí sám tvůrce jazyka van Rossum a dodává: „Název Python je krátký, jedinečný a lehce záhadný, i proto jsem se rozhodl jej takto pojmenovat.

Pokud jde o to, jaký je nejlehčí programovací jazyk?

Python. S Pythonem se ve svém životě musel setkat každý, kdo to v životě s programováním myslel aspoň trochu vážně. Tento jazyk bývá označován jako jeden z nejjednodušších jazyků, které pomáhají začátečníkům proniknout do tajů programování a algoritmizace. Jak se začít učit programovat? Programovatzačít

Nejen na poli webů se se serverovým jazykem (PHP, Java, C#) míchají ještě jazyky:

  1. HTML - Jednoduchý značkovací jazyk, který nemá s programováním nic společného.
  2. CSS - Jazyk se vyčlenil z HTML a slouží k vizuálnímu stylování HTML značek.

Pokud jde o to, jak začít programovat v pythonu?

Python je jazyk ideální pro začátečníky. Má jednoduchou a čistou syntaxi - k odsazování se používá tabulátor nebo mezery. V Pythonu se pro bloky kódu nepoužívají závorky. Podporuje tři programovací paradigma (způsob jak něco naprogramovat) - procedurální, funkcionální a objektové paradigma.

By Tristan

Co je to programovací jazyk? :: Co jsou programovací jazyky?
Užitečné odkazy